anlık durum değişebiliyor. palamut çaparisinin iğnesi kaç numara? çok büyük değilse iri istavrit alabilirsiniz eğer merada varsa.
nuramasını bilmiyorum hocam öyle ama istavritin iğnelerinden çok çok büyük değil. yarın biraz istavrit gelmezse palamut mu deneyeyim?
etrafdaki ustaları takibe al, ben olsam avlakda palamut varsa onun için uğraşırım ama tercih meselesi tabi ki. rapala kaşık da yanında bulundursan iyi olur aslında.
doğru diyosun hocam da rapala kaşık olayını hiç bilmiyorum. çok çeşit var forumlarda herkes bişeyler tavsiye ediyo ama ben fransız kalıyorum
Yolun üsküdara düşerse cengiz balıkcılığa bir uğra orada yıldıray kaşıkları var 1.5 tl onlardan al bir kaç tane, hem palamut hem dişli de kullanabilirsin. rapala içinde bütçene göre 2.5 tlden başlayıp yukarı doğrru giden fiyatlarda değişen ürünler var. orada yardımcı olurlar. gold fish ve bluefish ucuz olanları sezonda iş yapar kullandıkca ve avlakda diğer ustaların kullandıklarını gördükce tecrübe yapıp bir sonraki alış verişlerinde kendi tercihlerini de kullanırsın. ne kadar pahalı olursa o kadar iş yapar diyemicem. deneyip tecrübe etmen gerek. forumda ki konularda avda kullanılan sahte modelleri var oradan bakabilirsin.
Sabah o kadar erken kalkıpda yorulmaya değmez abi bence.. bu mevsimde balığın sahteyi yemesi çok zor oluyor, (suda yem bol) geçenlerde gece denemesi yaptım sıfır çektim, tek takip idk
Sabah 7:30 gibi kuleliye gittim ve 11 e kadar ordaydım. sonuç sıfır... o kadar ordaydım sadece birisini bi tane istavrit alırken gördüm.
Merhaba; dün palamut alan arkadaşımda bugün sıfır çekmiş, rüzgar aıkıntıyı azdırınca işi bozuluyor boğazda.
mesela balık soğuk suyu sever derlerdi eskiler... kar yağınca boğazda balık iyice kanala kaçıyor neden acaba aşırı güneşdede iyice derine kaçıyor bunun bir ayarı olmalı, orta yolu yokmu bunun yahu hihi verin ayarı gidelim :laughing:
Eh biz İnsanoğlu da aynı değil miyiz, kış gelir soğuktan şikayet eder, sıcak yer arar bir yaz gelse deriz.. Yaz gelir bu kez de serin yere kaçıp off havalar bir serinlese deriz.. Kısacası her zaman ayarsız, her zaman şikayetçi. Bir ayarımız yok gibi her mevsimin kendi güzelliği içinde ama dürüstçe ben kışı yaza tercih ediyorum. Hem sıcaklar sağlık sorunlarını hortlatıyor hem de balık yooook. Havanız ayarınıza olsun, oltalarınız boş kalmasın.
Üsküdardan Beykoza kadar sıfır balık bugün.Heryeri gezdim.Ordan Tarabya'ya da geçtim.Sonuç sıfır.Balık alan yok ben dahil . Rüzgar balıklarımızı dişli gibi kapmış Tekneciler dahil balık alan yok
bu tarz akıntılı zamanlarda balığı aşağılarda aramak lazım yarın 14 e kadar çalışıyorum öğlenden sonra şansımı deneyeceğim.
Şimdi şöyle oluyor; Kar yağınca, yani su soğuyunca balığın hareket kabiliyeti azalıyor, kanalda akıntının yardımıyla daha kolay hareket ediyor ve avlanıyor, kıyıda av kovalamakla uğraşmıyor... Güneşte yemlik balık derine daha çok ışık geçtiği için derine iniyor, diğerleri de onun peşine iniyor... Bunun gibi bir çok bilimsel sebebi var balık hareketlerinin