RAPOR(pendik):hayatımda ilk defa zargana tuttum gayet zevkliymiş.daha önce hiç merak etmemiştim bir deneyim dedim pendik burnunda zargana dışında balık yok denecek kadar az
tam şu ara sular zargana kaynıyor ama boylar pek tatmin edici değiller, suya dişliler girince ufak zarganalar tamamen kaybolacak, işte o zaman görün zarganaları Rastgele.
Özkan aslında durum sıkıntılı nedenine gelince, dişlisi olmayan yerde zargana bol olursa öyle dolaşır durur zargana ve akışla beraber uçar gider. ve arkasından meralara lüferler gelmeye başlar onlarda olmayan balığın arkasından uçar gider. bence zargana erken düşmüştür bu sene meralara inşallah kalır kalmadan yüür giderse o zaman 2011 senesindeki gibi biz lüfer yerine bol bol istavrit tutarız. Lüferin yemi yoksa ne yapsın hayvan duraklama bile yapmadan yürüyüp geçer gider o Yüzden zargananın merada bulunması bugün itibariyle hoş değil keşke biraz daha beklemeli gelseydi. hatta hatta dediğin kobralar hiç ama hiç gelmeseydi bence daha faydalı olurdu gibime geliyor
anadolu yakası boğaz cok güzel izmarit yapıyor adam bugun gozumun onunde 15 dk da 10 adet izmarıt aldı yanıma olta almadığıma pişman oldum ,, düzenek 0.25 kostek 8numara hırsızzlı iğne mantarlı 100gr kursun . 30 metre ilerden
arkadaşlar sabah suyunda boğazdaydım, dişli tek tük çıktı ama kayda değer birşey yok, silikonla istavrit tutmaya devam edenler sonuç aldılar.
Hakan bende de bişi yok.Saat 9 gibi tam takımları topluyordum bi baktım 30-40 metrelerde bi şapırtı koptu palamutlar coşuyor.Hemen tekrar açtım takımı tam üstünden tekne geçti oynağın.Daha sonra hiçbişi göremedim.Bu arada kendo ip beni bugün çıldırttı.Kuş gözü,misina kılavuzlarına dolanma kaç sefer takım patladı.Kesinlikle bidaha kullanmam.
0.12 yada 0.13 kafa tam dolu değildi.Bu ip 3 katmış zaten.Bi kaç kişiyle de konuştum.Aynı problemler var.
Bugün ziyan olan takımlarımı sölim.2 ucuz kaşık,2 vmc cuiller kaşık,1 palamut çaparisi,fırdöndüler,kurşunlar...Normalde kolay kolay bir takım bile harcamam.
Kuleli sabah istavrit yapti. Kraca ile karisik pek bir keyifsizdi. Akinti fazla 130 140 calistim. 1 kilo ancak tuta bildik. Palamut haberleri geliyodu heycanlaniyorduk. Bugun pek bisey yok anlasilan. Birde sileden bilgisi olan arkadaslar varsa paylasa bilirmi gecen sene bu siralar sarikanat aliyorduk. Saygılar
hasan merhaba, kuşgözü olmasının sebepleri var, en önemlisi makina sarım kalitesi, ne kadar sık sararsa okadar kuş gözü olmasını engelliyor, tabiki misina kalitesi ile alakalaı bir durumda var. kendo 0,12 kullanmadım, 0,14 kullanıyorum yaklaşık 4/5 gün av yaptım ve sorun yaşamadın. kendo ile alakalı tek olumsuz görüşüm, ilk aldığım gün 0,14 ile şoksuz 175 gram kurşun atabilirken bir ay geçmesine rağmen 150 gramda patlattım. buda ip misinalar için en önemli kural defermasyon süresi,
Dostum makinadan olacağını sanmıyorum daiwa emblem pro kullanıyorum.Sarımı da çok iyi.Ceyhun da aynı şeyleri söyledi.Çevresinde kullananlar çok problem yaşamış hemen çıkarmışlar.
Berkley cyristal,savagear adrenaline, powerpro,powerline ip bunlar dışında varmı tavsiye edebileceğiniz ip kendimce kaliteliden ucuza göre dizdim.
şile ve ağva kıyılarından kulağıma lüfer haberleri gelmeye başladı bu hafta deneme yapabilirim canlı yayın rapor vermeye çalışıcam bu sene balık bol olacak galiba lüfer erken başladı
kendo ip beni de deli etti.. 016'sını bir kere kullanabildim, hemen her atışta kuş gözü, dolaşma neler neler, bir günde yarısından fazlası gitti misinanın.. banghead