Selamın aleyküm üstatlar boğazdaki son durum hakkında bizi bilgilendiren olurmu acaba bu akşam yada yarın düşünüyorum gitmeyi ama güncel durum nedir? İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim rastgele
deniz abi merhaba, paylaşım için teşekkürler, yemli bize göre değil ama yakında lüfer levrek denemesi için şile yada ağvadayız. haber veririm.
evet yemli günü gününe uymuyor hergün denemek gerekiyor üç dört gün tık yoktu yağmurlu havadan sonra veyahut biraz deniz köpürdümü balık yemlenmek için kıyılıyor akşam 8 den sabaha kadar yemli gün ağarıncada rapala geçen şilede oltayı abartmıyorum yerinden 20 cm kadar oynatan balığı merak ediyorum aynı gece de yarım lüfer çekmiştim lüferin yarısı yoktu şans ne diyelim sile diyorum aksiyonu bol.
Merhaba arkadaşlar ; İlk raporumu ve tanışmadan sonraki ilk yazımı yazıyorum. 07/09/13 de saat 02.00 da yemli mantarlı takım ile kuleli de başladığımız avımızda iki saat kadar süren denemelerimizden sonra dişli namına biz dahil kimse de sonuç olmadığını görünce dinlenmeye koyulduk. Tek tük göl kamışları ile istavrit alanlar vardı. Merada sabah 06.00 da gözlerimi açtığımda ise avcı arkadaşlarımızın yoğunluğunun arttığının fakat sonucun değişmediğini görerek kandilli ye geçmeye karar verdim. Orada saat 06:30 - 11:00 arası palamut ve lüfer için birkaç çeşit kaşık ve maket balık denedikten sonra ben dahil kimsenin sonuç alamadığını görerek avımı sonlandırmaya karar verdim. Oltamı bilerek yanıma almadığım halde yemlik istavritleri ondan aldığım için balık tutamadığımı bilen ve 'ne oldu abi yine mi boş' demekten her seferinde zevk duyduğunu hissettiğim ve bıkmadan usanmadan bu işin bir hobi olduğunu ve kaybettiğim bir - iki maket balığın satın alacağım balıktan daha pahalı olduğunu anlattığım sevgili balıkçı esnaf kardeşimin yolunu tuttum.
Dün gözümün önünde palamut aldılar,gözümle oynak gördüm.Aktığı falan yok palamut var.Yer Kuleli Beykoz arası diyeyim.Az ama vardı.Oltası suda olan, sürüyü denk getiren alır.
banghead banghead https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559578_4021199249896_407477195_n.jpg
Tebrikler Deniz güzel av olmuş aksiyonlu. Bence o lüferi kofana kapmış. O ısırığa bakılırsa onu ısıracak başka ağız yok.
Abilerim kardeşlerim merhabalar evim kadıköyde haydarpaşa ya 5 iskeleye 10 dk uzaklıktayım 8 gündür üst üste gidiyorum sabah 11 den aksam 6 7 ye kadar kalıyorum fakat hergün sadece 1 tane tutabiliyorum. Fırdöndü fırdöndü ucuna şamandıra bağlıyorum ve şamandıranın altına ise kıbrıs takımını bağlayıp saçaklı olarak salıyorum bazende mantara doluyorum ekmeği bazende mantara 3 lü kefal takımını bağlıyorum altınada kurşun bağlıyorum şamandıranın batmayacağı şekilde balık yemleri yiyor hatta kefal kaynıyor ama bi türlü tutamıyorum nerede yanlış yapıyorum ekmeği sıkıyorum iyice düşmesin diye hamur gibi yapıyorum yumusak bırakınca ekmek suda çözülür dağılır diye. Ne yapmam gerekir.
Anıl sana tavsiyem Beşiktaş iskelesinin yanında 3 tane abi gün boyunca orda avlanır sol tarafında. Git onları izle. 3 lü uzun köstekli dip takımı ve ekmekle akşama kadar 1 kova iri kefal alıyorlar. Birde ekmek olarak baton ekmek veya sütlü ekmek dedikleri ekmeklerden almanı tavsiye ederim.
BAlık ciğeri ile dene. (Balıkçıdan ayıkladığı balıkların iç organlarını alabilirsin, ciğerini yem yapar kalanları denize atar yemleme yaparsın,) rastgele. (Yem iğneyi kapamalı)