Hocam belki birbirimizi görmüşüzdür haberimiz yok... Sadece (ismini şimdi burdan yazmayayım) Beşiktaş montlu arkadaş vardı... Hayır,birisi bitane çekse ben de atıcam ama, kovalar boştu. Takım kaptırma riski olmasa antreman yapilabilirdi.. Ama hiç gerek yok.......
Evet, giderken yanına uğradım o arkadaşın. Benim üstümde Mercedes mont vardı. Sabah 6'dan beri oradaydım. Bir o Beşiktaş montlu arkadaş 6 adet aldı, bir diğer ağabeyim 3, Ben 1 ve yine sevdiğim bir ağabeyim 1. Koca Şemsipaşa'da ki balık sayısı buydu.
Onlar kurşun çıkarıyor. Günde 150-200 kg kurşun çıkarıyorlar. Dediklerine göre 6 ay hergün dalsalar bitiremezlermiş. Denizlerimizin hali her yönden perişan.
Bu sayede temizlemiş oluyorlar Şemsipaşa'yı...iki ay önce Kuleli'yi temizlediler. Ondan öncesini bilmiyorum. Bildiğim asıl karşı tarafın adamı bunlar...genelde karşıda dalıyorlar. Zengin olsam öyle bir ödeme yaparım ki o arkadaşlara; tamamen temizleyin,bitane kurşun,ağ,ip, pislik bırakmayın derim.....idk Tabii züürtün hayali var....
Arkadaslar Merhaba, hayirli aksamlar; Yarin sabah suyuna Vanikoy'e gitmeyi planliyorum. Vanikoy ile ilgili guncel bilgisi olan var midir? Gecen hafta cumartesi guzel balik yaptigini duymustum Pazar gunu gittigimde. Pazar gunu ise tabiri caizse kilcik yoktu..
arkadaş anadolu yakasında 1 allahın kulu balığa gitmiyo mu? biri bi rapor yazsın yaa? EĞER bi aksilik olmazsa yarın akşam kandilliye gitmeyi düşünüyorum biraz yemli denicem yeni aldığım kamışımla =) gidersem gelir gelmez yazarım raporu olumlu ya da olumsuz. HERKESE RASTGELE
Sadece kurşun değil dibe takılan sahte balıkları da çıkarıyorlar. Aylık 500-1000 TL'lik sahte balık çıkıyormuş ordan. Hem denizleri temizliyorlar hem de para kazanıyorlar. Helal olsun.
selimpaşada iki atış yapmış ve iki takım kaptırmış biri olarak yazıyorum, benim sahtelerim ucuz sahteydi ama insanın hiç kullanmadan kaybetmesi hakikaten üzücü, orada daha neler vardır neler, kandillidede iki nokta var oradada çıkartılabilir.
Hemen scuba derslerine başlıyorum ve sonbahara kadar tecrübe topluyorum. Keyifli bir biçimde fantazi yaparak para kazanmak bunun gibi birşey :thumb:
Yok, bu arkadaşlar sadece kurşun çıkarıyor. Ayrıca dipteki misinaları bir yere toplayıp, sonra kıyıdan bizlere haber veriyorlar ve bizde o misinaları çekip çöpe atıyoruz. Ama sahte balık toplayanlar da var. Hatta bazı kötü niyetli balıkçılar ağları özellikle kıyıya yakın atıyor ki sahteler takılsın diye. Bazıları da ağdan çıkan sahteleri kıyıya yanaşıp sahile bırakıyor. İnsan işte! İyisi de kötüsü de var.
kandilliye bu gece yemli çinekop avına gitmeye niyetliyim. merayı hiç bilmiyorum. Lodosta uygun olabilir deniyor. Bilenler tavsiyelerini esirgemezlerse memnun olurum. Neresinden olta atılmalı , derinlik , takılır mı takılmaz mı ? akıntı durumu vs. vs . Teşk.
Kandillide şu an akıntı olmaması lazım. Ama akıntı olduğu zaman çok ileri atılmamalı. Eğer atarsan aşağıya kadar yürüyüş mesafesi yok..ayrıca yalıların önü eğer kamışın çok uzun ise atışını engelleyebilir..iki üç noktasında takabilirsin ama oradaki arkadaşlara sor..yardımcı olacaklardır..fırsattan istifade Kandilli raporu vereyim...saat 15:00 itibari ile balık yok...( bi arkadaşı telefon ile aradık)
kandilliye bende ilk defa geçen hafta sonu gittim bende acemisiyim ama gözlemlediğim kadariyla soyleyeyim akıntı genelde sola doğru o kadar fazla değil. alişana kadar bi kaç kere takiyosun ama parktan en sağdan atarsan pek takmazsin belki bende gelirim ozelden numarani atarsan gorusuruz
Şemsipaşa raporu...; Saat 14:00 itibari ile vardım Şemsipaşa'ya..gittiğimde bir kişi daha vardı. Durumu sorduğumda saat 10:00 dan beri attığını ve 3 parça dişli alabildiğini söyledi...boyları iyiydi...zaten yarım saat sonra o arkadaşta gitti.... Ben ilk atışımda ilk ve son dişlimi aldım...16:30 a kadar yapayalnız çalıştım. Hatta bi ara can sıkıntısından ,rapala atmak isteyen yerli turistlere bile yardımcı oldum.. Arkadaşlar çinekopu balık pazarından parayla satın alabilirsiniz,fakat tam arkadan hızı saatte 30km yi bulan rüzgarda atış yapmanın verdiği zevke paha biçilemez... Mesafe olarak kendi rekorumu kırdım...reeling birde balık olsaydı eminim boyları çok iyi olurdu..... Neyse,bir sürü rapala değiştirdim ama nafile....tek tuttuğum parçayı istavrit tutmaya çalışan bi arkadaşa verdim ve dediğim gibi 16:30 avı sonlandırdım...
özkan bey kandili merası çok temiz bir yer değil, sağ tarafta takılan iki nokta sol taraftada takılan bir nokta var, toplam 3 yerde takılıyor. düzgün bir mera olsa size gönül rahatlığı ile gece gidin avlanın diyebilirim, ama hiç bilmediğiniz bir yer, hemde gece gideceksiniz bence biraz ızdırap olur. illede gidecem diyorsanız ağır kurşunla ileri ve sağa atmanız şart. yakına düşen oltalar takılıyor.
beykoz raporu arkadaşlar sabah 8:30 9:40 bol soğuk ve bol yamur vardı rapala atan arkadaşlar vardı ama nafile bende çapari denedim oda fayda etmedi soluğu evde aldım gelen arkadaşlar kanlıcanında aynı olduğunu söylediler
Bilgi icin teşekkürler Hakan .kandiliye gitmedim.sizi dinledim Cengiz ( bateristtt) ile niyetlendik fakat benim bir isim çıkınca kaldı .ama mutlaka denemek istediğim bir mera .