üsküdarda balık tutanları seyrettim inanın içimden iyiki balık tutmuyorum burda dedim sahil tıklım tıklım denizden çok sahilde yürüyenler takılıyardu ve akıntıda mütiş istavrit ve çinekop alan vardı ama ızdırap olmuş
tekrardan balık tutanların olduğunu duymak sevindirici, umarım güngeçtikçe dahada artar. cengiz senide tebrik ederim.
Normaldir Berkan abicim bu karda kışta yerli balıklar derine, göçmen balıklar Güney'e kaçmıştır. Kıyı balıkçılığı için tam bir ölü sezon. Artık Nisan'ı bekliyoruz
Mart'ta ilk önce Gümüş balıkları açar sezonu, Mart ortasından itibaren Marmara'dan Boğaz'a giriş yaparlar.
Dün iş icabı hisar kıyısındaydım. Boğazdan su değil çamur akıyordu. Hafif kırgın vardı. Martılar ve tekneler balık topluyorlardı.
Bu havalarda, oltayı kıyıdan 300 m. ileri, 60 m. derine indirmeden balık falan yakalanmaz. O yüzden en güzeli evde oturup, çay kahve eşliğinde National Geographic seyretmek.
Bahardan kalma pazar gününü fırsat bilip çengelde kahvaltı yaptıktan sonra şu üsküdar da tekrar açılan kıyışeridini deneyeyim hemde nişanlıma balık tutma merakımı aşılamak amacıyla süpriz bi operasyon yaptım biz gittiğimizde kraçe adayları 2şer ücer geziyodu kovalarda. şansıma ilk atışta iri bir istavrit tuttuk sonra ne gelen var ne giden birine bıraktık eve döndük. Asıl sormak istediğim; o bölgenin dibi nasıldır ? canlılık varmıdır ? çünkü çok uzağa atmıştım o balığı yakaladığımda. anladığım kadarıyla kıyılar pek içacıcı değil. Dalgıç arkadaşlar varmı dip yapısını görebilmiş ?
Mrb arkadaşlar 11-02-2012 Cumartesi Saat 6.30 ile 8.30 arası Kuleli ve Üsküdar radar mevkii Bu sabah yine dayanamayıp ufak bir ümitte olsa gittim denizin kıyısına . İlk olarak kuleliye gittim ve 1 kişi vardı rapala atan ama boştu kovası . Ve su çok bulanık akıntıda oldukça yüksekti. oltayı bile açmadım. Neyse dedim termosu çıkardım cay içeyim bari dedim. Saat 8.00 oldu fakat deniz benden daha inatçı çıktı.Hala aynıydı. Üsküdar bölgesine geçtim oradada 2 kişi gördüm arabadan bile inmedim. Oltalarını açmamışlar oturmuşlar muhabbet etmektelerdi. Bendenizde evin yolunu tuttum. 11.00 gibi Kulelide bir balıkçıyı arayıp duruma göre tekrar gidebilirim. .
ben balık olsun olmasın yarın gidip oltamı suyla buluştutup o tertemiz boğaz havasını alıcam =) isteyen herkesi beklerimm =)
Bugün yolumun üzerindeyken bir bakayım deyip uğradığım Şemsipaşa'da olta atan tek bir kişi bile yoktu. Su çamur gibiydi resmen. Sadece orası değil Deniz Otobüsü ile Bakırköy'den gelirken dikkat ettim, gözün alabildiğince deniz çamur rengiydi.
anlaşılan o ki istanbulun eriyen kar suları şehrin çamuru ve pisliğiyle birlikte denize akmaya devam ediyor.. havalar düzelene kadar yatışa devam..