Sen bakma namık abine.Benim parmaklar çokmu ince.0.12 yi bile bağlıyorum.Namık abinin gözler görmüyoda ondanYaş 40 olmuş
okan alınma ama senin yaşında bir avcının elinde 0.30 misina 1 kilo balığı bile zor çeker. ilerki yıllarda misinanın çekerinin üzerinde yazan olmadığını aslında çeker denen şeyin balıkçının ustalığı olduğunu göreceksin. 0.22 misina ile 6 kilo vatosu tekneye aldım. ama gençliğimde bir sürü 1 kilonun altı palamut 0.30-0.35 misinamı patlattı. şimdi 2-3 kilo palamuta bile 0.18 kullanıyorum. yani misina çekeri hikayedir. ben hiç limitlerini zorlamıyorum artık misina ne çekerse çeksin ben oltayı yutanı çekerim
Alınmadım da heralde profilimdeki en iyi avımı görmediniz. 0.27 misina ile aldım o 1 kiloluk balığı.Ancak zaten biliyordum ki dediğiniz gibi misinayı kullanmak ta çok önemli.Her ne kadar kaliteli olsa da onu kullanabilmek asıl iştir.
7 kiloyu havaya kaldırmadan bahsediyorsan eğer bi ihtimal. yoksa 0.30 misina ile 10 kilo balığa tereddüt etmem.
Dikkat ederseniz ben çekemez demedim. 0,30 mm kalınlığındaki misinaların %98 i diyeyim (99 diyecektimde neyse) 7 kilonun üstünde performans gösteremez.. Ama şu olabilir. Mesela Asso ultra 0,30 mm misinanın gerçek çapı 0,324. Bu aradaki 0,024 mm kalınlık 1,5 kiloya kadar performans artışı sağlayabilir.
Ben test sonuçlarının söylediklerini söylüyorum.. Bir arabada 160 kadran olur ama biri çıkar ben 200 km hız yaptım der.. Yani o aracı üreten imkansız der ama o vatandaş yine ben 160 dan sonra epeyi daha ibreyi ilerlettim diye diretebilir.. E kimse bu vatandaşa bişey diyemez nihayetinde. Ben size birşey isnad etmiyorum yanlış anlamayın.. Siz 10 kilo balık çekebilirsiniz ama 0,30 mm kalınlıktaki bir misinanın test değerin 7 kilodan fazla değildir bir kaç istisna dışında (örnek Gamakatsu G-Line gibi pahalı bir kaç model hariç).
Ben bu misinanın sert olanını yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Daha önce Asso kullanırdım, fakat bu misinadan oldukca memnun kaldım diyebilirim. Kesinlikle tavsiye ederim.Benim kullandığım 0,26mm lik di. Bununla birçok lüfer ve palamut aldım boğazdan, assoya göre artısı ise Gam olayı. Kesinlikle gam yapmıyor ve çok kaliteli bir misinadır. Bu marka Japonya üretimi olup oradan ithal edilmektedir, çin malı değildir kesinlikle. Güle güle ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Fiyatlarıda oldukça uygundur.
bende bu aynı markanın 0.22ligini kullanıyorum fakat henüz bu misinayla bi avım olmadı pek vakit ayıramadıgım icin...aldıgım yerdeki cocuk abi elimdeki en kalitelisi bu misina dedi,umarım kalitelidir...
İşte tam gam olayını sorayım derken cevabı okudum.Teşekkürler hocam.Asso kullanıyorum.Discovery.double streng ,ultra hepsi gam yapıyor.Eğer tavsiye ediyorsanız ve asso kullanmış biriyseniz mutlaka deneyeceğim
Çok idiialı konuştun.Asoo ultra 0.22 misinanın üzerindeki değeri okuyun derim ben.Satın almayınSadece okuyun.Tatmin olmazsanız size birkaç misina daha söyleyebilirim.Üstelik kadran olayına gelince yine asso discovery kadransız yani test ağırlığı belirtmediği misinasıdır.Test ağırlığı senin ustalığına bırakılmıştır.16 lik discovery ile şimdiye kadar hiçbir kefali misina kopması yüzünden kaçırmadım.1.5 kilo olanlarda dahil
Herkes farklı birseyler yazmış bende fikrimi belirteyim 0.35 kullandım. Ben memunun kalmadim yumusak olmasina yumuşak ama duğum atılınca cok zayifliyor dugum yerinden ve dugum atılırken aşırı ısınıyor o yuzden ıslatıp düğüm atmak gerekiyor. Birilerinin ucuz toptan bulup getirdigini ve piyasaya sürdügünü düsünüyorum açıkcası. Çok talep görecek ve devamının olacağını da zannetmiyorum. Stoklar bitince bakalım ismini tekrar duyacakmıyız ? Tamer istanbul
misinaların çekecekleri balığın büyüklüğü arabanın kadranı gibi bişey değildir. ayrıca hiç bir misina halat çekme tekniğiyle üzerinde yazan ağırlıkta bi balığı çekemez. ve hatta 7 kilo ya ayarlanmış bir kalama ayarıyla 15 dk. dayanacak balıkçı az çıkar yani işin özü 3-4 kg. kalama ayarı ve uzunca bir misinadan ibarettir. gerisi boş iştir. bu arabaya 200 yaptıracak olanda bensem ve balıkla ilgili bi işse bu iş, emin ol o araba 200 yapar. sırf bu sebebten çıkrığımda 0.60 misina sarılı 27 kg çekerli ve benim hedefim çok daha büyük