Angel kiss soft

Konu, 'Misinalar' kısmında Okan_uA tarafından paylaşıldı.

1. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Hadi ordan.
    Anladın sen onu:D:D50 belki.Üstünü bulursan çekersin.Sen hiç 100 kilo balık gördünmü:D:D:D

2. ozan

ozan Ozan

bi vatos denk geldi gençliğimde belki fazlaydı kuzen. hem bi ton masraf ettik çıkrıklandık tutarız artık bişeyler. sen gel bi 30 kg. kuzu yapalım gerisi kolay.

3. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Sen 30 kiloyu tek başınada tutarsın.Ben geleyimde bi 60 yapalım onu.Senin 4.25 le sörf yaparız:D

4. ozan

ozan Ozan

balığı önden takar arkadan palamuta sırta çekeriz;) :D

1 FP gücünde motor olur :D

5. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Allahmı söyletiyo ne:DHadi inşallah.Ramazan ramazan:D:D

6. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bir sey soyliyeyim mi dostlar...;)

1kg ceker degeri olan misinayla 95 kg marlin yakaladilar...Ben de soktayim...
    Hala tam olarak inanamadim habere. Ama kalkin bir balik rekorlarini IGFA kaynakli arattirin bakin ne baliklar ne cekerde misinalarla yakalaniyor.

Yani sutcu beygirinin kadrani Ferrarinin Kadrani gibi vurabiliyor.:eek:

Usta usta olsun, bir de ekip olsun...;)

Misina bir seydir ama hersey degildir...;)

10kg lik misinayla 22kg kuzu yakaladim...45dak savas.Bayagi bir bel agrisi ve krampi. Kilosuna gore marlinden assagi savasmayan bir balik... Makinalara kalama ayari diye bir sey koymuslar. Onu kullanmakta aslinda cok buyuk ustalik isteyecek bir konu da degil.Ama butun bunlardan sonra sadece ceker degerlerine kafayi yorup, o ceker degerlerin cok uzerinde balik cikardim diyenlere "olmaz" diyenlere inanamiyorum.

Olur dostlar olur..:)

7. ozan

ozan Ozan

burda olsan yengeci stoklayıp balığa gideriz sabaha kadar mangal akşama kadar sırtı of be:D

8. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    1-Orda yengeç varmı şimdi
    2-Sen çalışmıyomusun:D

9. ozan

ozan Ozan

abi bende tam bunu diyorum. eline sağlık. misinanın ne çektiği değil senin misinayı kullanma stratejin sonucu belirliyor. halat çekme yarışması yaparsan elbet kopacak. ama kalamayı aç gitisn gelsin ne yapacak sonuçta canlı elbet yorulacak;)

10. ozan

ozan Ozan

1- kıyamet
    2- evet çalışıyom geceler senin gündüz devlet babaya :D

11. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    1-iyi iyi:D:D
    2-ben kıskanç adamım ona göre:D:D
    3-iyi geceler kuzen sabah levreğe gidiyom:D

Son düzenleme: 7 Eylül 2008
  12. ozan

ozan Ozan

iyi geceler rastgelsin;)

13. cilimpuli

cilimpuli Mehmet Aydoğan

Favori Kamış:
    Olta
    Asso test verilerinde yüzde 70 lere varan abartı rakamları ile sektörde ayrı bir yere sahiptir canım ona sözüm yok:)

Ayrıca misina üzerinde çeker denilen değer misinanın kopma mukavemetidir..sonunta balık sudan geliyor..ben bir misinada 4 kg yazıyosa o misina 5 kg çekmez demedim dikkat ederseniz..usta adam iyi bir kalama ayarı ile balığa, misinanızın kopma mukavemetini zorlayacak kg de basınç uygulamasını engeller ise 1 kg çekerli misina ile arkadaşın dediği gibi 95 kg balık bile alınır yani..

işin özü şu bence..en azından ben şunu söylemeye çalıştım kırılan varsa özür dilerim..rakamlara bakıp misina seçimi bence doğru değil çünkü rakamlar yanıltıcı..bugün italyan bir firma olan asso nun değerleri %70 lere varan oranlarda fazla yazılıyorsa siz nasıl rakamlara güvenip misina alabilirsiniz ki? bence önemli olan kullanım amacına uygun olması (sert, yumuşak, renk v.s.), eee biraz fiyat kaliteyi gösterir birde tecrübeler..rakamlar yanıltıcı ve misina üzerinde yazan kilolar misinanın kopma mukavemetidir suda çekeceği balığın kilosu değil..

Son düzenleme: 10 Eylül 2008
  14. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Bende şöyle birşey söylüyorum.Bu tarz ciddi firmalar dediğin gibi abartılı rakmlar yazamaz.O rakamlar balık ağırlığı değil yalnızca ucuna bağlanan bir ağırlıkla yapılan testlerdir.Ve eğerki üzerinde yazan ağırlığı taşımıyorsa o misinayı iki katı fiyatına senden satın alırım.Ama tabi krokodil misinayı asso ya sarmazsan;)Bu markalara karşı insanların rağbeti çok olduğu gibi tazminat almak için açıklarını bekleyenlerde çoktur.O yüzden yalan rakam veremezler.Seni temin ederim;)
    4 sene hukuk dersi almış birisiyim ve gerçek hukukçularda aynı şeyi söyleyecektir;)

15. cilimpuli

cilimpuli Mehmet Aydoğan

Favori Kamış:
    Olta
    Yazar abi yazar..Hukukla falan alakası yok bu işin..Yazan öyle yazıyoki sen hiç merak etme..

Asso Double Strength, 0.35mm yazan kilo 16.5kg. Misinanın gerçek kalınlığı 0,355 ve 0,005 mm daha kalın olmasına rağmen gerçek çeker 9.698kg. 0,355 mm i 9,698 kg çekerli ise 0,350 yani tam 0,35 mm i 9,6 kg çeksin. Aradaki fark %71. Yani gerçek çekerin %71 fazlası yazılmış..Haydi aç davanı al tazminatını bakalım..bak nasıl yazıyolar.

Asso Ultra 0,30, yazan kg 13. Gerçek kalınlık 0,324.. Dikkatinizi çekerim 0,32 mm den daha kalın misinaya 0,30 mm yazılmış. Gerçek çeker 8,375 kg. Şimdi 30 denilen misina 32 den daha kalın bu 1. nokta.. Misinanın gerçek kalınlığı olan 0,324 mm misina 8,375 kg çekiyor bunlar gerçek değerler..Gelelim karşılaştırmasına..0,324 mm 8,375 kg çekiyosa yaklaşık olarak 0,30 mm 7,5 kg çeker..Fark % 73..% 73 abartılmış kg yazılmış.. Ha diyebilirsinizki ama misina 30 değil 0,324..Burda mantaliteyi tartışıyoruz..O zaman Asso bu misinasına 0,324 mm gerçek kalınlığını yazsa 13 kg yi de 16 lara doğru çekecek ve %70 ortalama değişmeyecektir..

Ha şuda var Asso kötü misinamıdır, bence kesinlikle değil..Bu başlık altında sadece bunu söylemeye çalıştım..Rakamlar sallamasyon ama bu kalitesiz anlamına gelmiyor..Benim söylemek istediğim rakamlara bakıp misina seçimi yapmayın..Tecrübe + öneri + fiyat bence..

Ayrıca test rakamları uca bir ağırlık bağlanarak yapılmıyor..Bir cihazda çekme işlemi yapılarak bu değerler hesaplanıyor..Aiağıdaki cihazda sol taraftaki makaraya misina bağlanıp çekilmeye başlanıyor..Misinanın koptuğu kilo misinaların etiketinde yazan ve bizim çeker dediğimiz değer oluyor..

Son düzenleme: 11 Eylül 2008
  16. bucalı

bucalı

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    6.800 gr sinarit
    Okan çok iyi bir misina güle güle kullan. memnun kalacaksın.

17. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Sana şunu söyleyeyim.Bugün 20lik bir takımla 1.780 gr bir levreği havaya kaldırdım.Oltamda 6 numara çapraz sarma oltasıydı.Kefal için;)Balık oltanın ucunda çıpınıyordu.İki kiloluk balığın her zıplaması en az 5 kilo demek;)Bunda düğümler bağlar var.Oltayıda yedi değil 3 boğumla bağlayan birisiyim.Yine marka vermiyorum.Merak edersen yine vereyim.Çeker dediğimiz olay bağsız kopma ağırlığıdır ki bunu sağladığın anda 9 kilo çekiyor dediğin misina 15 kilo çeker.Ama ben sana bunu kabul ettiremeyeceğim.Gerçi öyle bi zorunluluğumda yokta.Neyse;)

18. ozan

ozan Ozan

kuzen tebrikler. namık abiden duydum. hadi gene iyisin yoksa işin bitmişti:D :D

19. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Valla kuzen hiç sorma:D:DGelirken hani balık diye sorasora geldi zaten:D:D:DKoydum önüne iki kilo balığı.Düşün artık namık'ı:D :D

20. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok degerli bilgiler. Misinalarin uluslararasi balikcilik marketinin cok rekabetci bir ortam olmasi nedeniyle oldugundan birazcik daha kalin piyasaya surulup, genelde mesela aslinda 13kg cekerken 10kg denip etiketinde daha dusuk bir rakam deklare edilmesi bilinen bir uygulamadir.Bu tabii tuketicin kandirilmasidir.
    Firma ozru genelde "Tuketiciyi olabilecek uretim hatalarindan korumaktir." Yani aldigi misina kesinlikle hedefledigi kilolarda tam verimi garanti etsin...Ama gercek amac rakibine karsi daha ustun ve kimyasi guclu bir misina oldugunu, en azindan ondan assagi kalmadigini piyasaya yalanda olsa kabul ettirebilmektir.Bu yuzden Igfa test misinalar vardir. Cunku mesela bir rekor balik tutulsa Igfa baligin tutuldugu misinanin deklare edilen degerlere uyup uymadigini tekrar kontrol eder.Igfa test bandrollu misinalar tuketicisine uzerinde yazan ceker degerin ve kalinligin Igfa standartlari icersinde tastamam oldugunu garanti eder.

Arkadasimin verdigi bilgilere guvenerek(ki verdigi bilgiler misinadan cekerlerinin cok gercekci olarak nasil bulundugu hakkinda ayrintili bilgiler veriyor, bunu bu islerden anlamiyan bir insan yapamaz) Ulkemizde olayin bir baska boyutunu ogreniyoruz.Yani hem etiket degerinden kalin, hem de etiket cekerinden dusuk
    misina.Bunun adi neyazikki duzenbazlik. Bunu Asso gibi dunya capinda bir misina markasinin yapabilecegine inanmak zor.Cunku baska bir Ulkede, rakipleri bunu illaki bulur ve bir sekilde bu desifre olur ki firma butun imajini kaybeder. Ilk
    olasilikta bu mumkun degil cunku hepsi yapiyorlar.Ikinci olasiliksa bence taklit misinalar icin gecerlidir.Yani kangalla alinmistir, yuz, ikiyuz metre yada her neyse bobine sarilmis, uzerine sallama etiket basilmistir...Elbetteki boylesi oldukca buyuk terbiyesizlik.

Bir konuyu daha belirteyim. Bir misinanin ceker degerleri uzerinde ki kg da bir balikla mucadele edip edemiyecegi ayri konu, bir misinanin ceker degerlerinin guvenilirligi ve asil kapasitesi ayri bir konudur.

Tekrardan soyluyorum.Ceker degeri oldukca dusuk bir misinayla inanilmaz buyuklukte baliklar bile yakalanabilir...Tecrube ve ustalik artikca ceker degerlerinin anlami bir balikcinin yapmak istedigi oltayi dizay edip bununla yakaldigi baligi sergilerken gercekci , namuslu bilgi verebilmesidir. Oltasi icin istedigi degerlerde dogru malzeme secebilmesidir.Bunu yapabilen balikci artik
    kopan oltasinda ne dugumde , ne de misina kalitesinde sucu aramaz. Hata kendinindir ve bunu bulmak onu daha ileriye goturecek bir bilgiye donusecektir.Kopma aninda yaptigi teknik hataya konsantre olabilecektir.

Acemi balikci genelde kacma anini "balik misinayi kopartti veya misina koptu" olarak ifadeeder. Hatayi ucuncu bir nedene yikarak, uzerine sorumluluk almaz.Usta havasi atar ama bilmezki sadece bunu boyle soyledigi icin acemiligini aslinda haykiriyor.Kac balikci gordunuz "kalama ayarini iyi yapmamisdim, kamis tipini bu avin gerektirdigi sekilde yapamamisim, ilk kosuya hazirliksiz yakalandim, konsantre degildim Vs vs "diyerek konusan. Bunu soyliyebilen balikci artik neyi kendin de tartismasi gerektigini bilen balikcidir.Usta balikci muhabbetine artik girmistir.