Arnavutköy den avladığım su üstü balıkları..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında xslowx tarafından paylaşıldı.

1. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Arkadaşlar Türkiyenin 3 tarafı denizlerle kaplı olmasına rağmen ülkemizde yıllık balık tüketim ortalaması kişi başına 8KG , dünyadaki balık tüketim oranları kişi başına 18KG hala neyin peşindesiniz anlamıyorum. Sizlerin tuttuğu balık boşa mı gidiyor atıyormusunuz kediye mi veriyorsunuz?? Tabiiki hayır hepsi afiyetle tüketiliyor sağlıklı bir şekilde taze balık tüketiyoruz. Bize fazla gelenleri akrabalarımıza veriyoruz yada komşularımızla paylaşıyoruz. Bizlerin ve onların pazaarlarda yada balıkçılarda satılan yaprak çinekopları satın almalarını engelliyoruz. Sizce gırgırların yaprak çinekop avlamaması için büyük bir engel değilmi bu?? Bir düşünün isterseniz bizler tuttuğumuz balıkları paylaşırsak insanlarda ufak balıkları satın almaz ve gırgırlarda bu balıkları avlamaz. Başka türlü bu katliama son veremeyiz. Bunu birçok kez buradan belirttim ama tekrar anlamayan yada okumayan arkadaşlar için belirtiyorum. Olta balıkçılığıyla hiçbir balığın soyu tükenmez. Biraz araştırmacı olun lütfen.

2. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Mesut tebrikler güzel av olmuş keyıflı bır haftasonu geçirmişin.
    Balıkarın az olup olmadıgını sirküler belirlemiş zaten bu avdada sirkülere aykırı hiç bir şey yok herşey tebliğe uygun. Boş konuşanlara inat bugun git bi daha tut ve keyıfle ye afiyet olsun.

3. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bende tutuyorumda dağıtıyorumda millet gidip balıkçıdan yaprakları almasın gırgırlarda tutmasın. Çok ufakta olsa bu akıma destek olmak lazım

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yine gereksiz tartışmalar başlamış, limitimiz günlük 5 kg ve her balık için 20 cm. Bu limitlere uyanlara afiyet olsun, uymayanlar da hiç kendilerini haklı görmek için bahaneler üretmeye çalışmasın.

5. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Oo aret gelmiş. Kimse burada gereksiz tartışma yapmıyor. Limit altı balık tutunda demiyor. Sen mesajları gözlerinle okusan iyi olacak aret. Yaprak çinekop almayın diyoruz.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ben sana mı söyledim o zaman üzerine alınmazsın. Bugüne kadar benim limitim 17 cm.'dir 20 cm'i tanımam diyen sen değil miydin? Yaprak çinekop almayın ben onları size bedava veririm diyorsun heralde :)

7. xslowx

xslowx mesut

arkadaşlar teşekkür ederim tbrkleriniz için.aret uyarıda bulunmuşsun ama farkındaysan sen yine gereksiz bir konu hakkında tartışma yaratacak sözler kullanıyorsun..

8. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    su üstünü soran arkadaşlar mantarsız hırsızlı ve klipse takılan 10gr kurşunla oluyor.tabi mesut'un özel bir yöntemi yoksa:)

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sen dünden beri tartışmışsın da şimdi tartışmayı yaratan ben mi oldum? Basit bir şey söylüyoruz, hatta seni savunuyorum ben burada. Günlük 5 kg, balık boyu olarak da 20 cm. limitlerine uyarak avlanmak gerekir diyoruz. Buna karşı hala söyleyecek lafı olanlar varsa tartışma olur elbette.

10. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Aret bu sitede bir sen birde birkaç kişi daha var herşeye mualefet olan. Bırak artık bu işleri biraz balık tutmaya çalış. İnternet balıkçısı olma. Başkalarının tuttuklarına laf söyleme. Yada başkalarının tuttuklarıyla övünme. Biraz kendinde birşeyler kat.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Bırak şu provakatörlüğü artık. Kilitlenmedik konun mesajın kalmadı hala neyin peşindesin? Yanlışlık gördüğümüzde söyleyeceğiz, madem herkes kendi bildiğini okur diyorsan buraya gelip amatör ağcılar Haliç'e ağ attı bizim balığımızı bitirdi diye ağlama bir daha.

12. xslowx

xslowx mesut

abi yöntem fleto yem takanlar 3 lü iğne takıyor.ben fleto değil bütün olarak takıyorum kıraçeleri..2 iğne ve 10 gr kurşun.hepsi bu.geri kalan kısmet meselesi :)

13. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Ben ağ atanlara destek mi oluyorum. Aret ilk okulda her konunun arkadasında okuduğumuzu anladıkmı kısmı vardı. Ya sen ilk okulu bitiremedin yada o kunuları işlerken dersi kırdın. Ben küçük balık tutulmasın diyorum ağ atılması diyorum. Hatta çok miktarda balık tutanlar eşe dosta akrabaya dağıtırsa millet küçük balık almak zorunda kalmaz diyorum. Küçük balık almazlarsa gırgırlarda yakalamaz diyorum. Daha nasıl anlatalım.

14. xslowx

xslowx mesut

ben kimseyle tartışmadım.sadece tuttuğum balığı kıskanalar oldu :) senin balıkmania ya sarf ettiğin sözlerin tartışma yaratacağını söyledim.nitekimde nur topu gibi tartışma konusu çıktı ortaya :) eğer yazdıklarımı okuduysan dünden beri tartışılcak hiçbirşey yok.ben gayet açık cevaplar verdim.benim ailemin kaç kişi oldugunu ve açgözlülüğümü sorgulayan arkadaş için..

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu 10gr kursun su üstünün nasil kullanildigi da soran arkadasa faydali olur. Takimi arkadaslarin yazdigi gibi hazirla, takimi suya atinca klapeyi kapa boslugu al süzülürken 2tur sar bekle 2tur sar bekle. Pek de dogru olmadi aslinda ya neye. Makinanin tur/toplama kapasitesi önemli. Takimi üst sularda tutucan pek diplemiycen öyle diyim bari

16. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bu aret herzaman böyle . Herşeye mualefet olup tartışma konusu çıkartıyor. Kendi balık tutamıyor milletin tuttuklarına bahaneler buluyor. Yada başkalarının tuttuklarıyla övünüyor kedi - ciğer misali

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    O okuduğumuzu anladık mı kısmı sana lazım aslında.

Bak ne diyoruz. Günlük 5 kg, balık boyu limiti olarak da 20 cm. kurallarına uyuyoruz. Bu limitlere uyuyorsan ister kendin ye, ister akrabana dağıt, ister kediye ver, ister yem yap. Kimsenin sana bir şey söyleme hakkı yok.

Ama eğer diyorum, bu limite uymayan varsa... Bak varsa diyorum... Yok fakir fukaraya dağıtıyorum, yok millet gırgırcının yakaladıklarını almasın diye dağıtıyorum, yok amatörün yakaladığı balıkla denizde balık mı giter vs. gibi bahanelerle gelmesin buraya diyorum. Eğer sen limit dahilinde avlanıyorsan zaten üzerine alınacağın bir durum yok.

Okuduğumuzu anladık mı?

18. xslowx

xslowx mesut

aret müsadenle sana bir soru sormak isterim ? avlak bölgen neresi?

19. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Aretin avlak bölgesi internet :) Burada senin benim gibi balık tutan adamları avlamaya çalışıyor. kendi tutamadığı için milletin tuttuklarına bahane buluyor. Ben 19 cm balığı alıyorum diye tonla caz yapıyor.

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Boğaz Avrupa yakasıdır, raporladığım avlar kısmında yaptığım avlardan örnekler görülebiliyor kardeş.