Asist Benden Gol Aykuttan :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İşte BU!!:laughing: :laughing: Levrekteki bahtsızlığın sebebi BU!! "35cm" limiti

Abi ufkunu genişlet limitleri arttır olmuyor böyle :laughing: :laughing:

Raporu güle oynaya okudum abi yine çok güzel yazmışsın, tutamasan da tutmuş kadar olmuşsundur diye tahmin ediyorum:D

Sonuçta ne demişler Bugün Aykut'a yarın Terim'e ertesi gün Aybaba'ya

Volkan abiye yine yok:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ehehehehe :laughing:

Geç dalganı bakalım. :):):) 35 cm az mı, insafsız :D:D:D

Bu kadar tutamazken 35. Ne yapayım 50 mi? :eek: :eek: :rolleyes: :p

Az kaldı az, yılbaşına ne kaldı şurda :)

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Totem yapmışsın abi:D Aynaya bu aralar hiç bakmıyorumda ondan dalga geçiyorum:laughing: :laughing:

Sanki çok farkım var, geçen cuma tuttum işte bir tanecik lüfer onuda raporlamadım:D

Artık biriktirip raporlamayı düşünüyorum abi,

Boğaz raporu açılınca gazete üzerinde en az 7-8 tane oluyor. Hele bir 7-8 yapalımda:laughing: :laughing:

Anlayacağın biralarda sessizliğe büründecyrr

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Biraların Sessizliği :laughing: :laughing: :laughing:

Anladım, anladım. :D:D:D

Lüfer deyip küçümseme, onu bulamayan da var. :)

Bizim avlaklar da saman alevi gibi. Arada levrek bir görünüyor, sonra 2-3 hafta ses yok. :) Totem yaptım dediğin gibi. Yılbaşına bi cacık olmazsa, sevgililer gününe bağlarım totemi. :D

Gönlünce avların olsun. :)

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Nasıl da içimden geçmiş :laughing: :laughing: :laughing:

Teşekkürler Volkan Abi

Umarım yılbaşına klamadan alırsın gönlündeki levreği(35 cm çok küçük alma onu

70 cm den aşağısı kurtarmaz:laughing: :laughing: )

Saygılar :)

6. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Ey maşaallah tebrikler üstad güzel resimler ve müthiş bir levrek almışsın ellerine sağlık daha iyileri rast gelsin inşaallah hayırlı avlar dileirm :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sana diyo Aykut. :D Bende tebrik ederim de ilk vuranı alaydın? :D:D:D
    Bi daha öyle bir levrek vurursa, makina sarmayınca geri geri yürü :D

8. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    maşallah maşallah :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler...

10. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    selamlar volkan
    kardeşim siz levreği kaçırmak için avlaktan elinizden geleni ardınıza komamışsınız çok şükür.:):)
    yok karşıya bağırmalar kıyıda ateş yakmalar,:)
    bir voli yapmadığınız kalmış.:)
    neyse şaka bir yana 2 hafta evvel su üstü chinupene bir levrek bindirdim,
    hayvan su üstünü de yaptı kuyruğunu da attı
    kalamayı da açtıp ona güzel bir turda attırdım.
    rüzgar arkamdan denize doğru 7 şiddetinde esiyordu sahteyi havaya bir dikince 50 - 60 mt gidiyordu.
    neyse balığı tadını çıkararak yorup kıyıya ayaklarımı dibine getirdim
    şunu kuma doğru alayım derken hyvan gözümün önünde sahteden ayrıldı ve yoluna devam etti:) 50 cm civarındaydı.yakınen gördüm kendilerini, sanırım ince bir yerinden tutmuş ve bana nasip olamdı ama bütün hazzı yaşadım.buradan çıkacak sonuç hiçbir zaman av artisliğe gelmiyor adam gibi çek blığı kıyıya çıkar demi.
    neyse avınızı tebrik ediyorum.
    rastgelsin.

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Merayı bozmak için elimizden geleni yapmadık abi, suya ışık tutmadık mesela. :D
    Ateşi 15 metre geride sazlıkların arkasında yaktık abi. (su kenarında yakarmıyım hiç, yakalayamıyorum ama teorik bilgim o biçim :D)

Karşıdan soru gelince nezaket icabı çok bağırmadan kaçtı dedim o kadar. :) (cevap vermesek ayıp olacaktı. :D)
    Zaten avlak bozulmadı, Aykut şahit. :D

Sende niye oynadın abi balıkla, pes doğrusu. Ne güzel atlatmışsın sahteye, çeksene kıyıya. 2.'de oyna oynayabildiğin kadar, kaçarsa da kaçsın.
    2.'de zevk almaya bakmak lazım yoksa kaçan balık akıldan çıkmıyor, uykular da kaçıyor. :D

Uzun zamandır görülmedin abi, özlettin kendini. Arada bi rapor bekliyorum senden. İşlerin yoğun ama tam zamanıdır şu 1 - 2 ay.
    Gönlünce rastgelsin. :)

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Enfes bir anlatım. Balıksız raporları (Gerçi bu raporda senin olmasa da balık var:D ) bu kadar eğlenceli hâle getirebiliyorsun ya, vallahi bravo. Bu balıklar seni usta bir balıkçı yapamayacak, ama iyi bir yazar yapacak galiba bu gidişle:D . Şaka bir tarafa, samimiyetle söylüyorum: Bence sen mutlaka öykü yazmalısın. Bir şey biliyoruz da konuşuyoruz şurada:D

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D:D:D

Teşekkür ederim Muharrem abi. Benim usta balıkçı olmamla ilgili umudu kesmişsin :p Benim de pek umudum kalmadı doğrusu. :rolleyes: :p
    Diğer konu da; yok be abim. Kargaya yavrusu şahan görünürmüş ya o hesap.
    Size; sevginizden öyle geliyo abi, ben öykü yazsam kim okur :confused: hihi

Nice güzel günlerin, harika avların olsun, rastgelsin. :)

14. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Volkancım
    merayı bozdunuz demedim aman yanlış anlaşılmasın.
    o dediklerinle mera bozulmaz.:)
    o an için hayvan kardeşlerimiz aa burada volkan abi var durun bu bu balıklar kesin sahtedir diyebilirler.:)
    seni hep amatör avcı tanıyacak değil ya meralarda.balıklar da tanımıştır bu güne kadar. sesinden dahi olsa.:):)
    işler yoğun volakan sorma ama hafta sonlarını değerlendiririm inşallah:)
    hoşçakal kardeşim rastgelsin.yeni mera bulun, bunu ciddi söylüyoryum.
    balık kalabalıktan uzak sahillerde şu anda.ille dera ağzı şart değil.
    dalgalı uygun kıyılarda balık yatmaya başlar.bu saatten sonra

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing:

Ehehehe, bu açıdan düşünmemiştim. :D
    Bizim, yoldan kimi çevirsen; levrek nerden çıkar desen, tarifini alacağın avlaklarımızda da levrek kıpırdanmaya başladı. Umut tavan, hele Zeki'nin raporuyla iyicene zaptedilemez oldum. :)
    Yılbaşı gelirken içime umut ışıkları doğmaya başladı, hadi hayırlısı.
    Yılbaşına kadar sık denemeyi düşünüyorum.
    Sana da rastgelsin abi. :)

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Evet geç de olsa rapora dahil oluyorum. :) Daha dün döndüm İzmir'den. :rolleyes:

Herşeyden önce söylemem gereken bir şey var.
    Hani burada hepinizin raporlarından takip ettiğiniz, sevdiğiniz, ısındığınız Volkan var ya, az bile seviyorsunuz bu adamı. :) :)
    Volkan gerçekten harika bir insan. İyi ki tanımışım, iyi ki görüşme fırsatı yaratmışız.
    İşlerimiz, hayatlarımız ve aramızdaki fiziksel mesafe nedeniyle kolay olmayacak olsa da eminim bu buluşmamız bir ilk olacak ve arkası ilk fırsatta gelecek...

Avımızla ilgili hemen her şeyi Volkan zaten anlatmış. :)
    Benim açımdan bakarsak, çok enteresan bir av gecesi oldu. Bu forum sayesinde oldukça samimiyet kurduğum ve uyuşacağımıza emin olduğum Volkan'la av yapmak değildi enteresan olan. Onunla zaten uyumlu bir ekip olacağımızı biliyordum. Enteresan olan alıştığım coğrafyadan oldukça uzakta ve gecenin zifiri karanlığında, ay ışığı bile olmadan, gecenin saat 1'inde avlanacağımız bölgeye gelmem ve neredeyse hiçbir fizibilite çalışması yapamadan saatlerce olta sallamamdı.

Birçoğumuz gibi, avlanacağım bölgeyi önceden gündüz gözüyle mutlaka gözlemlemeyi, ava tesir edecek her detayı en ince noktasına kadar incelemeyi, durup olta atacağım noktaları ve atış istikametlerini mutlaka belirlemeyi isterim. Saati gelip avlakta yerimi aldığımda, mümkün olduğu kadar herşeyin önceden planlanmış olmasını, zamanı ve avlağı verimli kullanmayı severim.

Bu avda bunların hiçbiri yoktu. :D Sadece bu bölgeyi iyi bilen Volkan'ın yönlendirmeleri ile avı gerçekleştirdik. Avlak ve balık durumuyla ilgili tüm bilgiyi Volkan'dan aldım. Aslında bu nedenle rapor başlığı gerçekten tam oturmuş, Volkan "asist" yapmasa bu avın gerçekleşmesi imkansız olurdu. :)

Bir süre, o çok sevdiğim sessizlik içinde atçek yaptıktan sonra tam anlamıyla olağanüstü bir vuruş aldım. Tasmayı vurup mücadeleye başladıktan sonra hissettiğim güç ise inanılmazdı. :thumb:

Bu makina, bu kamış, bu ip ile hayli güçlü balıklarla mücadeleler geçirmiş olmama rağmen, bu balığın gücü bana tarifsiz bir haz verdi. Baktım olacak gibi değil, çok fazla yol almasını engellemek için kalamayı sıktım. Yalnız balık öyle güçlüydü ki, ya kullandığım makina sarım yapmakta aciz kalıyor (9 kg çekerli) ya da daha ilginci balık o sıkı kalamayı bile cayır cayır öttürüyordu. Kamışla mümkün olduğunca mücadele edip balıkla aramdaki mesafeyi kısaltıyordum ki... Bir şapırtı, üç metre önümde tüm haşmetiyle balığı havada görmem, kafasını iki yana bir kılıç ya da lambuka gibi sallaması ve ardından boşalıp gelen sahtem. :(

Aslında kalama öyle sıkıydı ki, sonrasında ipi elimle makinadan sağmaya kalktığımda neredeyse elimi kesiyor, zor geliyordu. Böylesi kalamayı nasıl o kadar rahat çekebildiğine hayret ettik.

Volkan'ın bahsettiği hatıra fotoğrafı :D :D

Nasip değilmiş diyoruz ama içimizin yağları eriyor. :D

Volkan hakikaten çok şanssız. :eek: Kamışlarımızı yanyana, araları ancak 10-15 cm olacak şekilde yere yatırdık ve biraz ısınmak için ateşin başına gittik. Bir süre sonra büyük bir çatırtı duydum, ama avlaktaki diğer avcılar çeşitli bölgelere yemli bırakmalar yaptıkları için onlardan biri bir dala basmıştır diye düşündüm.
    Geri döndüğümüzde ise Volkan'ın kamışı iki parçaydı, benimkinde hiçbir hasar yoktu.
    Ama o kadar iyi niyetli ki, ben sinirlenmeme rağmen o "gecenin karanlığında görmemişlerdir, yere bırakmamak lazımdı, kendi hatamız" dedi. Haklıydı da...

Uzun bir süre sonra gelen levreği çok fazla bir uğraş vermeden kıyıya aldım. Volkan o sırada yine ateşin başındaydı. Ama elbette ancak teselli ikramiyesi oldu. Bir de ilk kez gittiğim yabancı bir avlakta levrek tutmuş olmanın keyfini yaşattı.

Sabah ışıklarıyla etraf aydınlanırken çevremi ilk kez görüyordum. Garip bir duyguydu. :)

Hani hepiniz iyi dileklerde bulunuyor, Volkan'ın yakında trofe bir levrek raporuyla karşımıza çıkacağını umuyorsunuz ya, ben artık ummuyor biliyorum. ;)
    Volkan avlakta herşeyi doğru yapıyor. Herkes nasıl levrek alıyorsa o da aynı şekilde hareket ediyor, doğru ekipmanla doğru atışlar yapıyor. Sadece şanssızlığı var.

Sabah ortalık aydınlandıktan sonra avı bırakıp kritik yapmaya başladık. Ben de yaptığım gözlemlerle bu avlakta olması gereken av şeklini, yapılması gerekenleri, uygun sahteleri, gördüğüm kadarıyla Volkan'a aktardım. Ki zaten bunlar sadece ufak nüanslar, doğru yaptıklarının üzerine küçük bazı eklemelerdi.

Volkan yakın zamanda tüm bu şanssız geçen avlarını unutturacak bir av gerçekleştirecek. O zaman elbette hepimiz sevineceğiz, ama ben, ne kadar hakettiğini artık daha iyi bildiğim için hepinizden bir tık daha fazla sevineceğim. :)

En iyi avlar senin olsun, şanssızlıklar hayat boyu senden uzakta dursun sevgili dostum...

Tekrar görüşene dek, rastgele....

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Her ne kadar Volkan kardeşimize nacizane bir şeyler yazmaya çalışmış olsak da, sizin özellikle belirttiğiniz '' Tam deplasman '' atmosferi ve en son resimde de, tuttuğunuz o balığı Vokan kardeşimizin eline verip, '' Öğrende Gel '' diyen pozunuz gerçekten ayrı bir güzellik olmuş.hihi hihi

http://i849.photobucket.com/albums/ab55/ahbeabi/P1000891Medium_zpsf487a2d2.jpg

Dostluk ve güzellikleriniz hep daim olsun der, sizi ve Volkan kardeşimizi tekrar kutlarım.:thumb: :thumb:

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Aşkolsun Tevfik Abi. :)
    Nereden çıkardın şimdi öğrende gel pozunu falan, Volkan'la birbirimize pek fazla birşey öğretebileceğimizi düşünmüyorum, sonuçta ikimizde sizlerden birşeyler kapmaya çalışan amatörleriz. :)

Bu avda balığın bana gelmiş olması tamamen şanstı, Volkan'a da gelebilirdi. Ama o garibim "acık" şanssızdı. :rolleyes: :eek:

Hem o son fotoğrafta balığı tutan da yine benim, dikkatli bak. :)

İyi dileklerin için teşekkür ederim abi.

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Estağfurullah Aykut kardeşim. Gerçekte, bizler sizlerin böyle güzelliklerinizi görerek, imrenerek gıptayla bakıyor ve mutlu oluyoruz.:thumb: :thumb:

O malum konuda, baskı hatası oluşmuş..:D :D '' İşte böyle tutulur.'' diyecektim.hihi hihi

İyi dileklerimle.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Aykut kardeşim, fotograflar eklemen, ayrıca hikayelemen çok güzel olmuş ama beni biraz fazla övmüşsün, mahçup ettin kardeşim beni. Ben o kadar madah biri değilim. :D:D:D Senin gönlünün güzelliğinden olsa gerek. :):):)

Çok keyif aldığım bir av arkadaşıydın. Hakkını da yemeyeyim, benden en az bir saat fazla çalıştın ve avın hakkını verdin.
    Amatör aşkın yanında avlakta sessizliğinle ve avlakla uyumunla tam bir profesyonel gibiydin. Sanki yılların atçekçisi gibiydin. Tek hatan vuran ilk levrekte makina çağresiz kalınca durmandı. Gerçi bana vursa ben belki çok daha büyük hatalar yapacaktım. Dışardan bakıp, görmesi, konuşması kolay. Yaşamak lazım. :)

Avlaktaki diğer avcı nasıl aldı balığı izledin mi?
    Avcı dizlerini büktü, kamışı yatırdı ve geri geri olabildiğince yürüdü. Senin kıyıdaki yardımınla balığı aldı.

Tabiki her ikimizinde pratik tecrübesi eksikti. Göre göre çevreden, tecrübeleniyoruz. Ben biliyorum ki seneye bu zamanlar aynı avlakta rövanşa çıkabilirsek, sen o rövanşın hakkını vereceksin. :):):)

Her daim, her zaman gene Foça'ya gelirseniz zevkle avdaşlık yaparım kardeşim. Bizim çocuk küçük olduğundan kıpırdanamıyoruz biyere.

Çipuralardan ne haber? Nasıl geçti diğer avlar hiç bahsetmemişsin.
    Vaktin yoksa en azından birkaç fotograf çekmişsindir. Foruma yüklersen bakmak isterim, neler tuttuğuna. Sevgilerimle... :)