Herkese merhaba dün tarabya tarafında balıktaydım, istavritler eşşek kadardı :=) ve bereketliydi, çapariyle 3 farklı kişinin dişli aldığına bizzat şahit oldum akşam suyunda rapala deneyen bir kişi 1 adet dişli aldı fazla uğraşmadı. ve akşam mantarlı takımla 1 saat takıldık iki kişi sadece iki vuruş oldu onun dışında tık yok herkese bol şans rast gele
arkadaşlar beylikdüzü avcılar civarı varmı yarın boğaz tarafına balığa gidecek ? bende araba var, hem tanışmış , hem avlanmış hemde yol masraflarını paylaşmış oluruz?
şuan forumu okuyan ve bölgeyi bilen arkadaşlardan bir bilgi rica etsem tarabya otelinin oralar sabah erken rapala ile iş yaparmı acaba?
Günün özeti : 1 tane sarıkanat, 2 kiloya yakın sarıkanatı aratmayacak boyda istavrit ,ağrıyan bir kol ve boğazda rapala ile balıktutmanın zevki ama yanımda 7 - 8 tane bariz lüfer çeken oldu.
Tebrikler, güzel av olmuş Sarıkanatları ve istavritleri hangi saat diliminde aldınız? nasıl bir takımla?
saat 07:00 - 09:00 arası sarıkanadı 150 gr kurşun dibe indirip çekerek aldım. istavritleride 100 gr kurşunla açıktan aldım kıyıya yakın yerden de istavrit alıyorlardı ancak boyları ufaktı. yalnız ilk defa boğazda 150 gr la balık tuttum kondisyon isteyen bişeymiş onu anladım
beyler suan balıga gıtsem yenıkapı.samatya.z.burnu ve batık gemının orası bu meralardan hangısınde ıyı balık alırım acaba
beyler z.burnu sarayburnu arası avlak acısından en ıyı gececek yer hakkında bılgısı olan varmı varsa cevap yazabılır mı acaba
dün sabah saat 05.45 dolaylarında aşiyanda yerimi aldım ve inanın bana olta atacak yer yoktu diyebilirim saat 05.45 düşünün artık neyse 2 saate istavrit güzel yaptı sonra saat 08.00 gibi yunus sürüleri geçti görebildiğim ve sayabildiğim en az 15 adet, 1 saat gibi bekledim ama balık sıfır daha sonra ne oldu bilmiyorum ama o yunus süreleri boğazı talan etmiştir...
yunus sürüleri soldan sağa tarafa gidiyordu yani boğazdan karaköy tarafına doğru tam ters istikamet kovalıyorlardı
C.tesi sabah 07:00-10:00 arası açıkta 100 gr kurşunla Emirganda bol miktarda iri istavrit alındı. Yanımdaki arkadaşım yine açığa atarak istavrit çaparisiyle 17-18 cm boyunda iki kösteğe birden çinekop çekti. Bizde buna istinaden hemen kaşığa geçtik ama birşey alamadık. Özetle 100 gr kurşunla açıkta çok güzel boylarda istavrit alınabiliyor emirgan tarafında. Dişli ise şansa bağlı. Bu gece yemli denemeyi düşünüyorum.
Evet c.tesi varmış ama ondan sonra kesti balık.. son birkaç gündür tatsız, mesela dün balık çok seyrekti..
bugunde aynı sekıldeydi sabah 7 de ındım emırgana bazı yerlerde hıcbısı ceken yoktu bıraz ılerı gıttım bu sefer krace tutanlar vardı nadiren tektuk ırı ıstavrıt ceken olsada oltayı hıc acamadan egerı evın yolunu tuttum