arkadaşlar kısmetse yarın boğaza gideceğim. bir sorum olacak bugün bi tane rapala aldım. bi kaç deneme yaptım ancak hafif olduğu için fazla uzağa atamıyorum. rapalayı uzağa fırlatmanın yöntemi nedir acaba?
Selam Tamer, İstanbul Boğaz'ında sadece rapalayı kullanarak ancak geceleri su üstünden balık alabilirsin. Gündüz balık almak için İstanbul Boğazına özel olan kurşunlu rapalacılık yapman gerekli. 140-200 gramlık bir kurşunun arkasına rapalayı 2 kulaç bedenle bağlayıp, mümkün olduğunca uzağa atarak dibe inmen ve oradan çekmen gerekli.
Arkadaşın yazdığı çok doğru. Ek olarak bu rapala ile su üstünden kurşunsuz balık alma ancak ekim de kasım da balık kıyıladığında olur. Başka türlü zor.
Avrupa yakası istavritler çoştu dün saat 18.00 gibi merada yerimi aldım , hiç uzağa atmadan kıyıdan dibi bulup oltayı 2 sallayıp 3,er 4,er iri iri istavritler geldi perşembe günü uzaktan alınıyordu ama cuma günü balık resmen kıyılamıştı yorucu olmayan bir gün dü 1,5 saatte 2 kiloya yakın istavritle akşama güzel bir balık keyfi geçirdik( bu arada balıklar yağlı olduğu için gerçekten çok lezzetliler)
Emirgan da çılgın boylarda istavrit vardı bugün (Pazar) sabah rapala ile de iyi balık alanlar oldu ben bir sarıkanat ile ilk rapala avımı yapmış oldum bilginize. http://imageshack.us/a/img402/2958/fotorafco.jpg
arkadaslar bogazda tuttugum ıstavrıtlerden havyarlı olanlar cıktı yaklasık 10 balıkdan 3 4 tanesınde havyar var (((
Gayet doğal, şimdi yumurtalı zamanları zaten. Yumurtlamak ve yazı geçirmek için Karadeniz'e göç ediyorlar. Gırgır avcılığı yasak döneme girdi. Aşırıya kaçılmadığı sürece olta avcılığının da bir zararı olmaz.
aşiyandan az önce geldim 1 saatte 2 kiloya yakın istavrit yakaladım, ilk kez başıma gelen kıyıdan dolu bir şekilde çapariyi çekerden birden aşağıda büyük bir beyazlık sarıkanattan kesinlikle büyüktü lüferdi koca istavritin sadece kafasını bıraktı muhteşem bir görüntüydü büyük bir hızla saldırdı ve gitti ... daha sonra bende rapalaya döndüm ama nafile aşağıda o kadar çok balık var ki sahteye bakmıyorlar bile
Ersin bey herkez tetikte bahane arıyor. Ama keşke daha uzun bir öykü olsaydı doya doya okusaydik. Aviniz için tebrikler
dostum inan bana geçen 2 saniye bana dakikalar gibi geldi, deniz berrak olduğu için dibi görünüyordu bunun için şanslıydım , kafası ile kalan istavrit garip bir şekilde sadece titriyordu ulan bana ne oldu der gibi ne çekti beee yazıkkkk
berkan abi, balık uzağa gitmiyor, şilede karadenizde illaki yakalanır. istavritleri takip etmek lazım.
Deniz ısındı, Marmara'da ne varsa, anası babası, toriği, kofanası, istavriti, kıraçası Karadeniz'e doğru yollandı. Akış sürüler halinde ve hızlı olduğu için kim hangi saatte nerede rast gelirse oradan kısmetini alır. Herkese rastgele.
Arkadaşlar Merhaba bende bugün emirganda balıktaydım sabah 7.30 oltamı denizle buluşturdum istavritler çinekop gibi olmuş maşallah.biraz uzak attıgımda oltam kafa atmaya başladı büyük bir heyecanla kıyıya getirdigimde suyun yüzeyine yaklaştıkça oltadaki sarıkanatı çapariyle almak büyük bir zevkti allah hepinizin oltasına gelsinde o zevki yaşamanızı dilerim saat 10.00 avımı sonlandırdıgımda kovamda evime yetecek kadar balık yakalayıp döndüm. darısı özlem çeken arkadaşların başına....rastgele.