sağol hasan teşekkürler sağol mustafa teşekkürler teşekkürler abicim, abi kahvaltıda çayın tadına baktırıyoruz, her yol verdiğimizde arkadaşlarını 10 çayına ve akşam çayına davet ediyor. acele edip erken gelen var bu aralar hep satışa getiriyorlar işimiz çıktı deyip çaya gelmiyorlar. ama yakında fena alıştıracağım. bu aralar çaykura geri döndüm efsana sarı paket ismail abi özellikle oraya henüz gelmedim fakat izmitteki işlerim münasebeti ile ikikez akşam üstü uğradım. akşam suyunda birşey çıkartamadım ama 5/6metrelik kayığı olan ve yaklaşık 25 beygirlik honda gri motoru olan bir eleman gördüm lüferleri gözümün önünde götürdü. ben spin takıldığım için müdahele edemedim yaklaşık 70 metre civarında açıktaydı. balığın 19 kulaç gibi bir mesafede aldığını biliyorum. 5/6 kez saydım.
Haftasonu Boğaz'ı ziyaret ettim, durumlar çok kötü maalesef. Çok seyrek istavrit ve tırsi var. Dişli yok gibi. Heralde tarihin en kötü sezonu oldu bu sezon.
Bende bu sezon çok hazırlık yapmıştım ama boşuna gitti.Senin bildiğin bundan daha kötü sezon olmadı mı Aret?Gökten sarıkanat yağsa bizim boğaza israil sazanı düşer...
dün evliye celebi gibi gezdim. uğramadığım nokta neredeyse kalmadı, bir yerde balık var boy iyi değil, başka bir yerde balık boyları harika ama balık az, çok güzel yerler var insan kalabalığı bir yandan vapur trafiği bir yandan dün epey yoruldum sizin anlıyacağınız. birde lodos vardı bol bol iliklerimize kadar işledi. bu fotograftan sonra 200 metre civarında ip ve sahtem gitti,
Kıyı balıkçılığı açısından 2000'li yılların açık ara en kötü sezonunu yaşadığımıza eminim. Ne palamut yaptı ne de geçen senelerde bolca yakaladığımız sarıkanat. İstavrit bile mevsime göre seyrek. Sadece tam boy lüfer son yıllara göre daha iyiydi, o da kıyı balıkçıları açısından çok verimli av veren bir balık değil. Ancak Ekim'de yaptığımız tekne avlarında yüzümüzü güldürdü. Yerli balıklar dediğimiz izmarit, karagöz, eşkina, pisi vs. gibi sair dip ve taş balıkları da zaten yıldan yıla azalma eğilimi içerisinde.
Aret Uzunoltacıların tuttuğu lüferi ayrı tutarsak, ben ömrümde böyle kesat bir mevsim görmedim, anla artık, şakası yok 60 seneden bahsediyorum. Boğazdaki balık durumuna gelince, yaprak ve sarıkanat boylarında balıklar var fakat ne oltacılar tutabiliyor ne de ağcılar. Ya balık var ama çok az, ya da yemiyor. İzmarit yok, nasıl osun ki, her yerde midye çıkarılıyor, sanırsın midye çıkarmak serbest bırakıldı. e! izmarit ne yiyecek, . Sardalya var, tutabilen uzunolta yapıp lüfer yakalamaya çalışıyor, tek tük çıkaran da var. Bir de 25-30 cm boylarında palamutlar var ama o da piyango. Netice-i kelam, profesyoneller aç, amatörler numunelik balığa muhtaç. Herkese rastgele, selam ve sevgiler.
200 mt. ip ve sahtene üzüldüm Hakan . Kesin trakonyanın lanetidir o. Nefret ederim kendisinden banghead
sağol abi deneyim yolunda verilen zahiyatlar yaşadıklarımızı unutulmaz kılıyor. arnavutköy ve çamlıbahçe dip yapısı ve mera şartlarını birinci günümde hafızaya kazıdım.
OOOOOOOOOOO hacım sen yenimi uyandın Öpüyorum yanaklarından mrsparkle mrsparkle mrsparkle mrsparkle Attığım mesajları okumadın galiba
Ohoo sardalya lüfer işleri filan, siz tren geçtikten sonra haber veriyorsunuz Ben her gün yukarıdan seyrediyorum. Bizim iş yeri tamamen olaya hakim pozisyondadır. 2 hafta öncesi acayip curcuna vardı, Sarayburnu-Kızkulesi arası 40-50 sandal oluyordu. Bu hafta iyice azaldılar.
Manzaramız iyidir de böyle hafta içi balık yakaladığımız yerleri uzaktan seyrederek çalışması da zor oluyor.
Arnavutköy Akıntıburnu, Çamlıbahçe ve Aşiyan dün çok güzel ve iri istavrit yaptı, ben tercihimi akıntıburnundan yana kullanıp 2,5 kilo kadar istavrit tuttum. 100-125 gram arası kurşun, 20/10 - 28/12 arası tüm çapariler iş yaptı gördüğüm kadarıyla.
Dün Kalender Orduevi'nin önündeydim. Balık yok denecek kadar azdı. Kovasında 10 tane balık olan yok gibiydi. Yalnız ben ve ordaki bir - iki kişi daha yaklaşık 25-30 cm uzunluğunda Tırsi yakaladık. Tek tük gelen istavritlerin boylarıda iyiydi...
arkadaşlar boğaza gitcem rapor vercek kimse varmı kurudu heralde deniz kimse rapor yazmıyor eskiden güzeldi herkez rapor yazardı kaçtı hepsi