Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    tebrikler hakan ve özkan gecen hafta butarafa gelcektin hakan geldinmi

2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    sağol hasan teşekkürler
    sağol mustafa teşekkürler
    teşekkürler abicim, abi kahvaltıda çayın tadına baktırıyoruz, her yol verdiğimizde arkadaşlarını 10 çayına ve akşam çayına davet ediyor. acele edip erken gelen var bu aralar hep satışa getiriyorlar işimiz çıktı deyip çaya gelmiyorlar. ama yakında fena alıştıracağım. bu aralar çaykura geri döndüm efsana sarı paket
    ismail abi özellikle oraya henüz gelmedim fakat izmitteki işlerim münasebeti ile ikikez akşam üstü uğradım. akşam suyunda birşey çıkartamadım ama 5/6metrelik kayığı olan ve yaklaşık 25 beygirlik honda gri motoru olan bir eleman gördüm lüferleri gözümün önünde götürdü. ben spin takıldığım için müdahele edemedim yaklaşık 70 metre civarında açıktaydı. balığın 19 kulaç gibi bir mesafede aldığını biliyorum. 5/6 kez saydım.

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Haftasonu Boğaz'ı ziyaret ettim, durumlar çok kötü maalesef. Çok seyrek istavrit ve tırsi var. Dişli yok gibi. Heralde tarihin en kötü sezonu oldu bu sezon.

4. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Bende bu sezon çok hazırlık yapmıştım ama boşuna gitti.Senin bildiğin bundan daha kötü sezon olmadı mı Aret?Gökten sarıkanat yağsa bizim boğaza israil sazanı düşer...

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dün evliye celebi gibi gezdim. uğramadığım nokta neredeyse kalmadı, bir yerde balık var boy iyi değil, başka bir yerde balık boyları harika ama balık az, çok güzel yerler var insan kalabalığı bir yandan vapur trafiği bir yandan dün epey yoruldum sizin anlıyacağınız. birde lodos vardı bol bol iliklerimize kadar işledi.

bu fotograftan sonra 200 metre civarında ip ve sahtem gitti,

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kıyı balıkçılığı açısından 2000'li yılların açık ara en kötü sezonunu yaşadığımıza eminim.
    Ne palamut yaptı ne de geçen senelerde bolca yakaladığımız sarıkanat. İstavrit bile mevsime göre seyrek.
    Sadece tam boy lüfer son yıllara göre daha iyiydi, o da kıyı balıkçıları açısından çok verimli av veren bir balık değil. Ancak Ekim'de yaptığımız tekne avlarında yüzümüzü güldürdü.
    Yerli balıklar dediğimiz izmarit, karagöz, eşkina, pisi vs. gibi sair dip ve taş balıkları da zaten yıldan yıla azalma eğilimi içerisinde.

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Aret

Uzunoltacıların tuttuğu lüferi ayrı tutarsak, ben ömrümde böyle kesat bir mevsim görmedim, anla artık, şakası yok 60 seneden bahsediyorum.:)

Boğazdaki balık durumuna gelince, yaprak ve sarıkanat boylarında balıklar var fakat ne oltacılar tutabiliyor ne de ağcılar. Ya balık var ama çok az, ya da yemiyor.

İzmarit yok, nasıl osun ki, her yerde midye çıkarılıyor, sanırsın midye çıkarmak serbest bırakıldı. e! izmarit ne yiyecek, .

Sardalya var, tutabilen uzunolta yapıp lüfer yakalamaya çalışıyor, tek tük çıkaran da var.

Bir de 25-30 cm boylarında palamutlar var ama o da piyango.

Netice-i kelam, profesyoneller aç, amatörler numunelik balığa muhtaç.:)

Herkese rastgele, selam ve sevgiler.

8. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    200 mt. ip ve sahtene üzüldüm Hakan . Kesin trakonyanın lanetidir o. Nefret ederim kendisinden banghead

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağol abi deneyim yolunda verilen zahiyatlar yaşadıklarımızı unutulmaz kılıyor. arnavutköy ve çamlıbahçe dip yapısı ve mera şartlarını birinci günümde hafızaya kazıdım.

10. istavrit

istavrit Boğaç

1 sardalye=1 lufer;) hihi

11. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    OOOOOOOOOOO hacım sen yenimi uyandın :) :) :) Öpüyorum yanaklarından mrsparkle mrsparkle mrsparkle mrsparkle Attığım mesajları okumadın galiba :eek: :eek: :eek:

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ohoo sardalya lüfer işleri filan, siz tren geçtikten sonra haber veriyorsunuz :) Ben her gün yukarıdan seyrediyorum. Bizim iş yeri tamamen olaya hakim pozisyondadır. :) 2 hafta öncesi acayip curcuna vardı, Sarayburnu-Kızkulesi arası 40-50 sandal oluyordu. Bu hafta iyice azaldılar.

13. ozkan79

ozkan79 özkan

manzarada iyimiş hastası oldum :D :clap2:

14. balikoltasi

balikoltasi Birol

Kartal yuvası gibi yerdeymişsin Aret. En ufak bir lüfer geçse direk görürsün :p

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Manzaramız iyidir de böyle hafta içi balık yakaladığımız yerleri uzaktan seyrederek çalışması da zor oluyor. :)

16. süha günay

süha günay süha günay

Arnavutköy Akıntıburnu, Çamlıbahçe ve Aşiyan dün çok güzel ve iri istavrit yaptı, ben tercihimi akıntıburnundan yana kullanıp 2,5 kilo kadar istavrit tuttum. 100-125 gram arası kurşun, 20/10 - 28/12 arası tüm çapariler iş yaptı gördüğüm kadarıyla.

17. fibonacci

fibonacci Murat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir65
    En İyi Avı:
    Mırmır 1.5 kilo
    Dün Kalender Orduevi'nin önündeydim. Balık yok denecek kadar azdı. Kovasında 10 tane balık olan yok gibiydi. Yalnız ben ve ordaki bir - iki kişi daha yaklaşık 25-30 cm uzunluğunda Tırsi yakaladık. Tek tük gelen istavritlerin boylarıda iyiydi...

18. enfusss

enfusss turhan

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX Surf 420
    Favori Makine:
    okuma-relix ımpact 6500 surf
    En İyi Avı:
    palamut
    arkadaşlar boğaza gitcem rapor vercek kimse varmı kurudu heralde deniz kimse rapor yazmıyor eskiden güzeldi herkez rapor yazardı kaçtı hepsi :)

19. balikoltasi

balikoltasi Birol

Boğazda istavrit yani kurufasülye mevcut şuan.

20. korayandroid

korayandroid Koray

istavrit devam ediyor mu