Bu sene boğazda çeşitli balıkların türemesi denizin temizlenmesi mi ? yoksa bizim canavarların lüfer familyasanın eksikliğinden mi? kaynaklanıyor bence her ikisi de olabilir ama lüferlerin olmaması diğer balıkların rahatça su altında dolaşmasını ve büyümesini sağlıyor diye düşünüyorum sizce ?
Benim de merak ettiğim bir konu var dün bir arkadaştan duydum galata köprüsünd e ki malzeme satan şarapçılara belediye yol vermiş konuyu teyit edebilecek var mı?
Ersin bey teknemi bağladım limandaki suyun temziliği ve canlı popülasyonuda(Midye,teke,yengeç v.b.) bu durumdan olumlu şekilde etkilenmiştir.
Selamlar dostlar, birkaç gündür buradan uzak kaldım. Ağır bir grip geçiriyorum, tam yıl sonu işten çok uzak kalmamak için hastaneye yattım, 2 gün tamir edip gönderdiler. Pazartesi iş başı yaparım kısmetse. Tabii eş dost hastalığı balığa bağladı, ilgisi yok diye anlat dur Geçen hafta sonu hava gayet iyiydi, balıkla değil kaptığım bir virüsle ilgili bence ama tekrar etmemesi için bu mevsim maalesef bir süre uzak durmam gerekecek denizden. Gördüğüm kadarıyla fazla bir şey kaçırmıyorum, denizlerin durumu aynı şekilde devam ediyor. Birol'un baba lüferi dışında heyecan verici bir rapor yok. Bu sene kıyı balıkçılığı açısından hüsran oldu maalesef. Yılbaşından sonra ya iniş balıklarını beklemeye başlarız ya da alternatif avlar ararız.
aret çok büyük geçmiş olsun aynı dert bende de oluyor hasta oluyorum mesela hemen çevremdekiler balığa gidiyorsun ondan oluyor diyor halbu ki ben bütün gün otobüs ve metrobüs te insanlar la iç içe gidiyorum ordan kapıyorum ama kimseye anlatamıyorum ben de o yüzden haklısınız ama ölmeden bırakmak yok diyorum manyaksın diyorlar susuyorlar
Ustad gecmis olsun, Bende gecen hafta ve son iki gundur bayagi rahatsizdim, Neyseki bugun biraz iyiceyim, Aslinda bunun soguk alma ile alakasi yok, Olay tamamen baskasindan bulaşan (ayni havayi tenefus etmek,elleri sik yikamamak) bir virusden kaynaklaniyor, Kimisinin bagasiklik sistemi kuvvetlidir (ben mesela ) kolay kolay grip nezle olmam,kimiside her ay nezle salya sumuk dolasir, Sen duramassin yerinde birolun lufer avlari diye kandirma kendini ,palamut basicak ortaligi haberin yok, (1 ocak yaklasiyor) Tekrar gecmis olsun :thumb:
Evet Özkan tatlısu avı yapmam, daha doğrusu anlamam. Ama birileri götürürse neden olmasın Ben de pek hasta olmazdım, hatta en son ne zaman hasta olduğumu hatırlamıyorum bile ama bu seferki çok pis vurdu Doktor virüs her sene gelişiyor dedi aman herkes dikkatli olsun. Belki grip aşılarını yaptırmak yararlı olabilir. Mecburen bir süre ara vereceğim, sonra sizlerden gelecek raporlara göre niyeti bozabilirim Bence palamut filan diye çok fazla heveslenme bu sene, yılbaşı piyangosu her sene isabet etmez.
bugün saat 12.30 14-30 arası çamlıbahçeden -tarabyaya kadar göz attım durum kötü istavrit bile azalmış, çamlıbahçe ve aşiyan tarafında yarım saat kaldım kalabalık olmasına kalabalık ama tek tük balık alıyorlar oda çok ileri atan ve dibi bulabilen alıyor 200 gr kurşunu 50 mt ileriden topladılar, emirgan tarafı boştu balık yine istavrit ama çok nadir çıkıyordu, tarabya otelini önü 10-15 kişi vardı fazla duramadım ama balık alanı göremedim,az ilerisi bizim mekanda da kalabalık yoktu bugüne özel kısır bir gündür inşallah ,devamı olmaz...
24 Aralık Salı akşamı, Sarayburnu, İn-cin top oynuyor, kuzenle 3 saat çalıştık, sonuç, boş kova. Zaten ne zaman doldu ki. Eylül den beri 1 sarıkanat, bir kaç tane iri istavrit. Aret çok geçmiş olsun. İnşallah kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Sayende çok şey öğrendim.