Ve aleykumselam Özkan İhtimaller her zaman vardır, biz inşallah iyilerini görelim. Çünkü, malum, kırgın bir felakettir, Allah göstermesin. Bu sene sular geç soğuyor gibi geliyor bana, balık hala dibe inmedi, bu da kalıcı olmasını engelliyor sanırım. İnşallah bu havayla yeni balıklar gelir, boğaza yerleşir, herkes de tutar. Rast gele.
Boğazda bugün bir bereket vardı ki değmeyin keyfimize. 2 saatte 2 kişi 6 kg. İri istavrit aldık. Balık açıkta ve dipte. Fotoğrafları yayınlarım bir ara
Boğaz'da balık durumu: İstavrit bol ve iri, balık açıkta ve dipte. Çinekop az ve küçük, çapari altı yemliye, rapalaya çok seyrek geliyor.
Ben bugün yine sıfır çektim, saat 12 sularında üsküdarda 3 arkadaş olta atmaya başladık gün akşama kavuştuğunda oltalarımız halicin sularını dövüyordu,3 kişi tek balık dahi yakalayamadık, uzun lafın kısası bu haftada sıfıra ambole oldum. banghead
cumartesi emirgan r.hisarı arası iri istavrit yaptı 2 kişi 2.5 saatte 3.5 kilo istavrit alabıldık 3 de sarıkanat cinekop arası dişli balık acıkta ve dipteydi 2 şer 3 er geliyordu yalnız bir ara takımı toplarken bır agırlık bındı takıma ben takıldı dusuncesıyle tasmalar gibi hamle yaptım sonra takım gelince kesik gelen istavrıtı gordum daha öncede boyle şeyler geldı basıma ama balıgın uzerınde pek dıs ızı gıbı yada lufer kesmı gıbı bır ız yoktu bu balıgı bu hale ne getırmıs olabılır dıye halen dusunmekteyım aklıma ılk gelen karabatak ama olabılırmı ? yeşil organize 0.15 köstek 0.26 beden 125 150 gr kurşun
Geçen gün 10.00-17.00 arası rapalama takılan yakışıklılar. Uzun zamandır irice bir lüfer alamamıştım keyifli oldu çekmesi... Rastgele
ben sıfır çektim diyorum sen balık fotosu koyuyorsun olan var olmayan var ayıptır ehüüü ehüüü hihi hihi
karadenizden bu saatten sonra balık inermi bilmem eylülde tekne ile 2-3 kere poyrazköy açıklarında çıkmıştım babalar lüfer ve kofanalr zaten geldi geçti ama sarıkanattan ses seda yok , tezgahlar yapraklarla dolu bi de utanmadan çinekop diye yazıp satıyorlar bazıları istavritten bile küçük
Ben de bilmiyorum, ümit işte. Yalnız bir acayiplik var. Boğazda pek görmeye alışık olmadığımız balıklar var. Mesela, sarpa, köstekbüken, mırmır gibi. Tabii bunlar ilk defa görülmüyor da bayağı bir çoğalmış sanki, o bakımdan acaba hala yukarıda kalan, gelecek olan bir şeyler var mı (inşallah) diyorum.
Mahir abi malesef köstekbükenler bu sene marmarayı basmış Tüm avlarımızda oltalarımıza musallat oluyorlar.Tahminimce marmaraya verilen kanalizasyonların filitrelenmesi sonucu temizlenen deniz yavaş yavaş diğer balıkların girmesine izin veriyor.Azda olsa kolyoz hatta kalamar bile yakalanıyor şu aralar .Kırlangıç popülasyonundada müthiş bir artış var.Buda yasaklara uyulsa doğanın kendini toparlanmasına izin verilse neler yaşanacağına örnek bence