Bu sabah 0600 da Boğazın Avrupa yakasındaki meramda rapala ile ava başladım. Saat 0700'ye kadar balık yoktu. 0700-0800 arasında çinekop yapmaya başladı. Ancak boylar çok küçüktü. Bir ara her atışımda balık çektim ama hepsi suya iade.Eve balık getiremedim ama yine de çok keyifli bir avdı.
Bugün işten fırsat bulup öğleden sonra Boğaz'a uzandım. Mevsimin klasik balıkları meralarda kendini göstermiş. İstavrit oldukça bol, yiyeceğim kadarını tuttum bıraktım. Rapalaya da balık var ama dişliler çok küçük maalesef. 20-21 cm. olanları aldım, tuttuğumdan fazlasını da saldım. Umarım bu dişliler de biraz büyür de avlar daha keyifli hale gelir. Bu dişliler bu mevsim olması gereken boyda değil maalesef.
Sahte balık ne kullanıyorsunuz abilerim ve istavrit için hangi çapari kullanıyorsunuz öğrenmek isterim surf kamış makine aldım hala kefal avlıyorum birde balığın nerde durduğu bilinmez ama istavritin ve lüferin nerde bol olduğunu söylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler av raporlarını paylaşan abilerime kardeşlerime de daha bol avlar inşallah.
anıl boğaz şeridine in, olta atanlar neye atıyorsa sende ona at. sabah erken gidersen dişli tutarsın, sonra kesiyor yerini istavrite bırakıyor.
Fatih abicim teşekkür ederim benim niyetimde dişliden sora istavrit tutmak boğazda önerebileceğin bir yer var mı abicim dedem kuleli askeri lise önü diyor.
şuraya git kovanı doldurursun diyemem tabi, bu balığın sağı solu belli olmuyor. bu konular bana çok yardımcı olmuştu. sana da olacaktır. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24313 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20314
Kardeşim selam, dediğin gibi sen gittikten sonrada tek tük aldık, şeytan oltasıylada çok iri istavrit geliyordu.
Bereket bugün yağdı da yağdı maşşallah.. Boğazın suyu bulandı mı? bilen gören duyan var mı acaba? yarın için su rengi hakkında bir fikri olan var mı?
Sabah iş öncesi gidip biraz rapala yapalım dedik. Balığın b'si bile yok. Şu mevsimde denizin şu halde olması inanılır gibi değil. Böyle kötü bir sezon görmemiştim. Ne palamut yaptı, ne sarıkanat. İstavrit bile yok. Yerli balıklar zaten bitti. Çapulcular sabahın köründe kompresörle kıyıdan dalgıç indirmiş, kazıklı yolların paslı ayaklarından çuval çuval midye çıkartıyorlar. Ne yapıyorsun diye soran yok. Deniz yaşamı devletin umurunda bile değil, ne yeterli kanunlar var ne de denetim. Batan geminin malları gibi artık ne kalmışsa herkes son kalanlardan kendine birşeyler kapma telaşında. Acı ama binlerce yıllık bu muhteşem doğa harikasının hızla yok olmasına tanık oluyoruz. İstanbul Boğazı ölüyor!
Bu yasaksa arayıp şikayet etseydiniz. Yasak değilse haklısınız. Boğaz talan ediliyor. Boğazın gizli kahramanı izmarit balığı, midyeciler yüzünden çok azaldı. Biz geçen birkaç kişiyi şikayet ettik. Kıyıdan ağ atıyorlardı. 15 dakikaya geldiler. Malzemeleriyle aldılar gittiler. Bir de karakoldaki amir arayıp teşekkür etti ihbar için. Çok şaşırdık