aret keşke sahil güvenliği arayıp şikayet etseydin hemen geliyorlar bizim mekanda 2 sene önce falan dibimizde adamlar midye çıkartıyordu bi abi aradı şikayet etti hemen geldiler
Bizim buralarda da gece korsanları var,Geçen yılın sevdasına,Lüfer-Sarıkanat gelecek diye gece yemli atıp bekliyoruz ayazda,Onların yerine korsanlar geliyor tekne ile ellerinde fener çakıyor da çakıyor kıyı sulara,adamların umurunda değil...Körfez Gırgırlara yasak oldu ama Küçük tekneler Voliciler azdı kudurdu.1 mt derinliğe de atıyor, 5mt yede bu işin yasal bir presedürü yokmudur?
Demir midyesini halka yediriyorlar Aret evet. Buradan midye severlere sesleniyorum. Dışardan midye tava-dolma yemeyin arkadaşlar. Gözümüzün önünde çıkarıp çuvallıyorlar zehirli demir midyelerini! Sezon mu? Sezon zaten çok kötü. 20 cm üzeri balık alınca seviniyoruz resmen.
Bu işin yasal prosedürü vardır ve anlattığına göre o balıkçılar yasal avlanıyor. Denizde bir balık görüp ya da rastgele deyip voli çeviriyor ve ışıkla da balıkları ürkütüp ağa vurdurmaya çalışıyorlar. Kıyıda olmalarına gelince, zatenn adı üstünde, onlar küçük geleneksel kıyı balıkçıları. Lüfer sülalesi ile ilgili bir duyum aldım, boğaza yeni bir irice çinekop girişi başlamış, inşallah bereketli av verir.
Mahir bey ; Kıyı balıkçıları ve Lüfer sülalesi seyahat bilgilendirmesi için teşekkür ederim,kalın sağlıcakla.
Cuma akşamı , bir arkadaşımla gidelimmi gitmeyelimmi , köprüde trafik varmı yokmu derken , gözümüzü karartıp attık kendimizi yollara. Yemlide bizim oltalarımıza takılanlar böyleydi. Sol üst köşedeki ufaklık , diğerleri kadar şanslı değildi Diğerleri , itinayla suya geri gönderildi.Yakalanan balıklardan bir kaç tanesi 25 cm. civarıydı. Yavaş yavaş irileşmeye başladı balıklar sanki.:thumb: Herkese rast gelsin.
bugun oglen 2 3 gıbı besıktas ıskelesınde bıraz oturduk 2 3 lu ıstavrık alanlar vardı boylar guzeldı ama balık acıkdaydı sanırım ve hep en alttakı ıgnelere gelıyordu ust ıyneler bos kalıyordu
Hava sıcaklığı mevsim normallerine inince balık durumu da mevsim normallerine gelmeye başladı. Cumartesi günü arkadaşla birlikte kovayı istavritle doldurmakta zorlanmadık. Çaparinin altına taktığım yemli takımlarla bu sezon ilk kez sarıkanat denebilecek birkaç balık aldım. Çaparinin iğnelerine ise yaprak ve çinekoplar geliyor, çoğu zaman da iğneleri kopartıyorlar. Sanırım suda yem bol olduğu için dişliler rapalayı pek tercih etmiyorlar, yemli takımlar çalışırken rapalalar boş çıkıyor. Pazar günü ise akşamüstü gidip biraz istavrit tutarak başladığım avda hava kararınca yemliye kaldım. Birbuçuk saat kadar süren vuruşlar neticesinde 6 limitüstü dişliyi kovaya gönderdm, birkaç yaprak da saldım. Vuruşlar kesilince bugünün kısmeti de buymuş deyip evin yolunu tuttum. Geçen verimsiz haftalara göre daha iyi avlar yaptık, umarım devamı gelir.
Ustad tebrikler afiyet olsun Ben gecen hafta'ki gibi yine sifir cektim,bircok mera gezdim (gezdik ) Ama sahte ile dislileri birturlu kandiramadikbanghead Yer gok dag tas istavrit olmus durumda idi,zaten azinlikda olan dislileri o denli istavritin arasindan almak iyice imkansizlasdi, Rapala atcek sifir disli;bos kova ile eve dondum.
Rapala ne gariptir kı.:Calısmıyor rapala on atışta bir balık alıyorsa su meshur teneke kasıklar neredeyse bosu yok cumartesı sabahı guzel balık yaptı hangı mereya gıttıysek bos cevırmedı hem kasık hem yemlı sukurler olsun
Artık yok öyle bey gibi balıkçılık, eller yem kokacak biraz Ya da ağır kurşun surf takımla çalışırsan üç-beş balık çıkartırsın. Sen demiştin galiba hava soğuyunca dişli dibe iner, su üstü spin işi yalan olur diye..
Pazar sabah önce Abadoku yakasına geçtim. Kanlıca-Beykoz arası gezdim. İyi soğuk vardı. Birkaç kişi rapalayla çok küçük çinekop çekti. Çok küçük değil mi ? Diyorum. Noolcak ki diyorlar. Arkadaşlarla soğuk havaya ve küçük boy balıklara bakıp Avrupa yakasına döndük. Emirganda metrekareye nerdeyse 100 olta düşüyordu. İnanılmaz kalabalık. Arabayla geçerken bile 3-4 çapari takımı gördüm ki 7 li 8 li tutmuşlar. Ama çoook kalabalık. Durmadık. Kuzeye devam. Kalender istavrit yapıyo. Bi Emirgan değik ama. Tarabya'ya vardık. Otel sonrasındaki buruna. Sol taraf çılgınlar gibi. Çatır çutur 5 dakika aralıklarla iri istavrit çekiyor. Arada zavallı yapraklar kovalara giriyor. Biz havamızı aldık. Boğazın soğuğu da iyiymiş. Devir İstavrit devri. Ba
Aga, 170Grm kursunla calistim aksama kadar,balik bana misin demedi, Disliler yemi yiyor sahteyi yemiyor,sanirim yerel secim sonuclarini bekliyorlar.
Flaş Flaş Flaş Flaş Flaş Flaş Bugun bogaz super Lufer yapmis,torikler havada ucusuyormus, Palamudun yuzune bakan yokmus hihi Saka bir yana kışın basında,erken gelen kar yagisi kiyi balikcisinin balik avina limon sikti gibi gorunuyor, Kar erimesi ve gece ayazlari ile birlikte su isisi iyiden iyiye duser artik,ALLAH verede bogazda kirgin olmaya, Kepce satislari patlayabilir
Boğaz'ı yeşil kar suyu basmış, düzelene kadar balık filan olmaz. Tam 2 gün balık yapmıştı şimdi de bu çıktı.
İki ihtimal var, iyisi, yukarıdan bu havayla balık gelir boğazda yatar ... kötüsü... söylemesem mi acaba olan balık da akıp... gitmez inşallah.
Mahir abi selamlar; kirgin kelimesini bugün yarın olur anlamında kullanmadım, bu sene kar erken geldi suların soğuması hızlı olabilir mahiyetinde yazdım, umarım sizin yazdığınız ikinci ihtimal olmaz ama kuvvet ve ihtimal görünüyor idk