cüneyt merhaba,balıkların çapariye,rapalaya gelmesi için görmesine gerek yoktur, en bulanık suda bile metrelerce öteden çapari rapala benzeri titreşim yapan hareketli nesneleri çok çok net alıgılayabiliyorlar.
yemli çinekop denemeleri yapmak gerekirmi ? haftaya bigün karaköy parkında sabahlayabilirim ne dersiniz ?
Ses çıkaran takım yapın su bulanıksa. Ama boğazın suyu bulanık değil. Yüzeyde, bilhassa haliç civarında bariz bir bulanık tabaka var ama, 2 kulaç altında bir şey yok, hep bildiğimiz haliç, boğaz. Ha, boğazda veya başka benzer denizlerde zaten 10m'den fazla görüş pek olası değil, ışık az. vs. vs. Boğazda, 15m ve altında en iyi koşullarda görüş 5m civarında olur zaten.
beyler az önce haberlerde dinledim av yasağı kalktı ama balıkçılar (24 metre derinlik) protesto amaçlı pazartesi gününe kadar balığa çıkmıycaklarmış.pazartesiye kadar palamutları aldık aldık alamazsak kılçıkları kalcak bize iyi avlar arkadaşlar rastgele
Şimdi hepside, öbürleri çıkmayacak, voliyi ben vurucam, koca deniz bana kaldı diye çoktan salmıştır ağları. Bunlar kim, ahde vefa filan kim? Ha, genede çıkmadılarsa da, tebrik eder, alkışlarız. Protestolarının 5 sene daha sürmesini iştiyakla bekleriz.
selam arkadaşlar bugün saat 15 00 itibariyle rivadaydım ve herkes bir yandan yaprak katliyamı yapıyodu hem tekneler hem olta balıkçıları çapariler ful yaprak üstelik kıraça boyunda ne yaptımsa olmadı ayrıldım ordan ve kayalardan rapala atışı yaptım ilk 3 atışın 2 sinde 30cm civarında iskorpit aldım ve rapalamı değiştim prensesime güveniyordum ve haklıda çıktım ilk atışta 35cm lüfer geldi ve müthişti bu sene ilk lüferimi aldım saat 15.40 civarıydı sonraki atışlardaa bikaç iskorpit gene aldım ve prensesim koptu bende oltaları topladım.resimleri çekemedim ama en yakın zamana eklicem.iyi avlar
Kumkapı'da Fenerin orada Lüfer denemesi yapan varmı arkadaşlar .Çok güzel bir yer ama uzun zaman oldu gitmeyeli.Giden varsa Durum nedir paylaşırsa memnun olurum. Yeni sezonun hepimiz için hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum..
Merhaba,izah ettiginiz bolgede capari deneyenlerin disinda olta atan yok,zaten 2 -3 senedir o bolge beklenen baligi yapmadi malesef.
Geçen Çarşamba günü Tarabya'da Zarganalar gördüm boyu 15 cm civarıydı kalınlığıda 0.35 misinamdan az daha kalındı Tarabyada bu sene hiç büyük zargana görmedim. Geçen seneye kadar 40-60 santim uzunluğunda zarganalar görünüyordu. Senin Zarganalar oldukça iyiymiş. Afiyet olmuştur inşallah.
Emirgana veya tarabyaya gitmeyi düşünüyorum hedef balık palamut veya istavrit nereyi tavsie edersiniz
Merhaba Özkan kardeş. Çok teşekkür ederim paylaşımın için. Aslında çok güzel Lüfer veren bir nokta Cankurtaran bölgesi. Fenerin hemen arka tarafı..Gece sanırım yemli olarak henüz Lüfer alan olmadı hiç duymadım. Daha iyileri rastgelsin görüşmek dileğimle..reeling
bugün tarabya sıfır çekti,rapala ile oyalandım biraz,ilk atışımda balığı kovama aldım ama 22 cm boyunda bir istavriti )
Haftasonu galata'ya giden varmı? Son durumlar nedir. Pazartesi köprüde olucam. Kefal ve istavrite atıcam.