Istanbulda çogunluk palamutu istavit gibi saniyor. Bunlar hizli yüzen, merada yatak tutmayan, seyrek sürülerle gezen baliklar. Denk gelirsin çaparin full gelir, sürü gider dolanir 2saat sonra tekrar önünden geçer. Takimin iyi olacak gerisi sabir ve azim. Sen balik yok diye kamisi toplarken sürü gelir millet 2ser 3er toplar, kamisi açip atana kadar sürü uzar ordan
Arkadaşlar İstanbul boğazında su içerisinde görüş mesafesi akıntıya göre 1 ile 10 metre arasında değişiyor. Derinlerde 1 metreye kadar düşüyormuş. Bu durumda balık tutabilmek için balığın tam yanına denk getirmek gerekiyor. Ufak gruplar halinde geçiş yapan balıkları yakalamak samanlıkta iğne bulmak gibi birşey oluyor.
Sormak istediğim ve merak ettiğim birşey var.Geçen hafta K.çekmece'de balık tutarken akşam 22:00 civarı açıktan başlayıp kıyıya doğru beyaz renkte köpükler gelmeye başladı.Arkadaşım palamut,torik geçişi olduğunu bu balıklar geçerken salya bıraktığını söyledi acaba doğru mudur sizce?
Vayy be Serdar abi öyle anlatınca birden çocukluğum geldi gözümün önüne. Eminönündeki balıkçılar biyandan balığı tutardı. Bi yandan pişirirlerdi koca soğanıda 4 e doğruyup verirlerdi ozamanlar. Şimdi ise hepsi buzhane ve tadımlık balık veriyorlar.
Uzun zaman oldu yazmayalı, ama bir yerden gene başlamak gerek derim. Tarabya'da palamut var ama, çıldırtıyor. dün 4 saat attım sıfır çektim, 18 yaşlarında bir delikanlı bir keresinde 3 tane iri palamut ve bir keresinde yine bir tane iri palamut çekti. onun dışında benim gördüğüm dört saat içinde yaklaşık 100 kişiden belki 15'i 1'er tane çok küçük palamut aldı. oradan kalendere geçtim, yine genç bir arkadaş (sonradan egeli olduğunu öğrendik) yaklaşık 270 cm bir kamışla istavrit çaparisiyle yakına atış yaparken 1 palamut çekti. palamutu yerde sürüklerken uyardık kendisini, onun üzerine sürükleme konusunun üzerinde durmayarak ve de gülümseyerek ağbi aslında iki taneydi dedi. bir baktık ki, 15/10 çapari, palamutu aldığı dışında bir tane köstek kalmamış çaparide ) tabi biz de denedik, nafile, bu arada delikanlı aynı sistemle bir tane daha alarak bizi iyice çıldırttı. palamut işte böyle bir şey
Arkadaşının dediği doğru olabilir. Zaten boğazda palamut sürüsü geçişleri oluyor. Palamutlar sardalya istavrit gibi balıkların etrafını çevirip avlanıyorlar. Bu sırada etrafı çevrilen balıklar yem olmamak için suyun dışına fırlamaya çalışıyorlar köpürtü gibi oluşuyor. İstoçta balık malzemeleri satan arkadaşlar böyle dediler. Zaten boğazda yunuslar da bu şekilde avlanıyor. Kıyıdan bir çok kişi görmüştür. Bu esnada yukarıdan martılarda balık kapmaya çalışıyor. Dün o köpüklerin üzerinde martılar uçuyorsa kesin öyledir.
Trabya Bugün trabyada 6:00 ile 10:30 arası palamut avı için oltamızı attık. Yaklaşık 20 kişi vardır. Tutulan palamut sayısı 6 veya 7 dir anca. Açıkçası biz tutamadık. Sahilde 4 tane tutan bir arkadaş vardı diğer tutulanlar pek iç açıcı değildi. Ama o arkadaş biri 1,5-2 kilo ve 1 kilo balığı tek oltada cekti bütün sahil heycanlandı ama okadar. Bu balığı kim nasıl alıyor anlamadım. Ama sadece balığın denk gelmesi değil bence illa işi bilcen ... Uploaded with ImageShack.us Sonra Emirgana geçtik bari istavrit tutalım diye o bile yoktu hergün tuttuğumuz yerde anca 5 tane tutabildik.
2012 zargana avı part_2 zargana meraklılarına duyrulur. 2012 zargana avı part_2 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49456