Avrupa Yakası Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    *** millet biraz önce tarabya otelinin ordaydım sabah 10:30 dan bu saate kadar orda balık tutmaya uğraştım sonuç 10 tane istavrit.bugün şunu anladım ben çok kısmetsiz biriyim resmen palamut show vardı bugün orda ama ben yine sıfır 1 tane bile alamadım o yüzden sinir oldum şansıma. neyse raporum bu kadar canlı canlı gelir gelmez sizlerle paylaşmak istedim resim çekmedim balık az olduğu için ynlız palamut boldu haberiniz olsun..

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Tarabyada palamut boldu demek. Kaçırdık yine desenize, tüh....:eek:

3. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    bir hafta kesintisiz hergün gece 4 de ordaydım ama sonuç sıfırdı.Tek bu sabah gitmedim.Sağlık olsun:)

4. voltran

voltran Cüneyt

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Okuma Avanger 65
    En İyi Avı:
    1 Kilo Yayın
    Palamut lafını duyan yarın boğaza akar :D

Son dakika raporu: Dün babamın bir arkadaşı Emirgan'da öğleden sonra 3 kilo civarı iri istavrit tutmuş. Balığa gidecekler orayı da deneyebilir.

5. legendario

legendario Lütfü Özbay

Favori Kamış:
    Albastar Bosphorus 2308 4.20 200-300G
    Favori Makine:
    Penn Fierce FRC6000
    En İyi Avı:
    koca bir ağaç kütüğü
    arkadaslar bugun tarabyadan bebege kadar butun sahil seridini dolastim.istavrit emirganda daha iyiydi.hava cok ruzgarliydi.tarabyada hic palamut alana rastlamadim.ama bayanlar beylerden ondeydi bugun:)herkese rastgele

6. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    biri var biri yok diyor kime inanalım şaşırdım tarabyada palamut varmı yokmu :laughing: ................. aslında yarın öğreniriz av sezonu açılıyor

7. alibey70

alibey70 ali eski

arkadaşlar bu yazılan raporlarla hafta sonuna hazırlık yapıyoruz onuniçin dogru raporla paylaşırsak iiiiii olur
    a

8. alibey70

alibey70 ali eski

benimde şimdilik favorı av saham saray burmu şimdilik

9. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    arkadaşlar raporlar doğru sabah tarabyada güzel palamut almışlar Erol abiyle konuştum hemde 4 er 5 er li .yani sabah aldıysa adam palamutu akşam 5 e kadar orda kalmak zorunda değil. kimseyede sergilemek durumunda değil. haliyle gören olanlar var göremeyenler var. kimse neden burda yanlış bilgi verip sizi tarabya ya kadar yorsunki

10. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Bende ordaydım öğlen 13'e kadar birşey yoktu, ne olduysa 13-14,30 arası geçişe denk geldi bir arkadaş 5'li çekti akabinde diğerleride 1 ve 2'şerli çektiler, akşam 17 gibi 1 adet daha alındı o kadar. Denemek isteyenler için söylüyorum geçiş balığı olduğu için boğazın heryerinden tutuluyor bu balık sadece rapor paylaşılmıyor ve telefon açtığım arkadaşlarım aynı palamutları burdan da tutuyoruz diyorlar. Bilginiz olsun. Bu senenin modası Tarabya oldu.

11. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    moda tarabyamı oldu :D

12. sedat_ist

sedat_ist sedat

Favori Kamış:
    okuma 7000
    Favori Makine:
    okuma(takashıma)
    En İyi Avı:
    Lüfer
    beyler tarabya konusuna açıklık getiriyorum ne tesadüftürki bende tam ordaydım dün(30 ağustos)ama saat 18.00 da tarabya otelinin tam önündeydim araba içinde takım satan bi malzemeci vardı yanaştım çaktırmadan palamut raporu almak için :) durum nedir abi dedim palamuta atıcamda dedim adam saat 17 gibi birisi palamut aldı dedi biraz heyecanlandım ama 2.5 saat uzak atış yaptım beyaz ve yeşil palamut çaparisiyle havamı aldım geri döndüm :) o palamut geçişi bana denk gelmedi :) ama arkadaşlarında dediği gibi öğlen civarı baya alanlar olmuş.rastgele arkadaşlar..

13. PuFFeR

PuFFeR Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sea Master 3.90 / Eurofish Kendo 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FC / Okuma Safina Pro 55
    Palamutlar galata yada sarayburnu tarafınada uğruyorlar mı. Galatadan yada saraydan tutma şanşımız nedir?

14. cemilmahir

cemilmahir cemil

Favori Kamış:
    mitchell privilege 4.30
    Favori Makine:
    okuma AV 65b
    saat 5:30 dan 09:00 a kadar beşiktaştaydım. Palamut hak getire tabi ki...trofe trakonyaların yanında( yemliye geldiler)yiyeceğimiz kadar sardalya ve istavriti anca verdi deniz...

15. MERT ISTANBUL

MERT ISTANBUL Mert

Tarabya

Sabah 6:00 dan 12:00 'a kadar Tarabya da idim hedef balık Palamut idi Rapala, Sıyırtma Slikon, ve çapari denedim ama istavrit ve birkaç Yapraktan başka bişey tutan görmedim.Bu arada büyük çoğunluk Yaprakları suya iade ettiği halde birkaç kişi kovasına koymakta sakınca görmedi.

16. muzafferyilmaz

muzafferyilmaz muzaffer

Favori Kamış:
    caperlan 430 180g
    Favori Makine:
    banax sx 300
    En İyi Avı:
    2 saatte 4 kilo istavrit
    arkadaşlar cumadan sonra tarabyadayım hadi hayırlısı bakalım. gelince yazıcam... herkese hayırlı cumalar...

17. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Yakında onlar da çoğunluğa uyacaklardır, inşallah.

Üzüm üzüme baka baka kararır.

18. deePblue

deePblue na

Palamut var ama kıyıdan denk getirmek, samanlıkta iğneye denk gelmek gibi bir şey..
    Bu sabah palamut alınmış yine Tarabyada.
    O dakika oltası suda olan alıyor yani.
    Rastgelsin.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Diğer yerleri bilmem ama, Galata'ya kesin uğruyorlardır.

Haliç, tarihte palamutuyla meşhurdur. O balık ekmek teknelerinin aslı, hemen orada palamutu tutup, hemen ilgilenip müşteriye sunuluyor olmasıymış. Müşteri gelince, takım salınır, palamut hemen tutulup işlem görürmüş.

Palamudun ana uğrağıdır Haliç. Denir ki, palamut boğazdan gelirken, önüne koca bir beyaz kaya çıkar (kızkulesi). Ondan ürküp halice dalar.

20. istavrit

istavrit Boğaç

Doğru , adı üstünde palamut akar gider ,oltası suda olan balığı kapar ;) Bir de dün Tarabyada olan balık belki bugün Sarayburnun'dan akıp gidiyor .Kısmet bu işler