*** millet biraz önce tarabya otelinin ordaydım sabah 10:30 dan bu saate kadar orda balık tutmaya uğraştım sonuç 10 tane istavrit.bugün şunu anladım ben çok kısmetsiz biriyim resmen palamut show vardı bugün orda ama ben yine sıfır 1 tane bile alamadım o yüzden sinir oldum şansıma. neyse raporum bu kadar canlı canlı gelir gelmez sizlerle paylaşmak istedim resim çekmedim balık az olduğu için ynlız palamut boldu haberiniz olsun..
Palamut lafını duyan yarın boğaza akar Son dakika raporu: Dün babamın bir arkadaşı Emirgan'da öğleden sonra 3 kilo civarı iri istavrit tutmuş. Balığa gidecekler orayı da deneyebilir.
arkadaslar bugun tarabyadan bebege kadar butun sahil seridini dolastim.istavrit emirganda daha iyiydi.hava cok ruzgarliydi.tarabyada hic palamut alana rastlamadim.ama bayanlar beylerden ondeydi bugunherkese rastgele
biri var biri yok diyor kime inanalım şaşırdım tarabyada palamut varmı yokmu :laughing: ................. aslında yarın öğreniriz av sezonu açılıyor
arkadaşlar bu yazılan raporlarla hafta sonuna hazırlık yapıyoruz onuniçin dogru raporla paylaşırsak iiiiii olur a
arkadaşlar raporlar doğru sabah tarabyada güzel palamut almışlar Erol abiyle konuştum hemde 4 er 5 er li .yani sabah aldıysa adam palamutu akşam 5 e kadar orda kalmak zorunda değil. kimseyede sergilemek durumunda değil. haliyle gören olanlar var göremeyenler var. kimse neden burda yanlış bilgi verip sizi tarabya ya kadar yorsunki
Bende ordaydım öğlen 13'e kadar birşey yoktu, ne olduysa 13-14,30 arası geçişe denk geldi bir arkadaş 5'li çekti akabinde diğerleride 1 ve 2'şerli çektiler, akşam 17 gibi 1 adet daha alındı o kadar. Denemek isteyenler için söylüyorum geçiş balığı olduğu için boğazın heryerinden tutuluyor bu balık sadece rapor paylaşılmıyor ve telefon açtığım arkadaşlarım aynı palamutları burdan da tutuyoruz diyorlar. Bilginiz olsun. Bu senenin modası Tarabya oldu.
beyler tarabya konusuna açıklık getiriyorum ne tesadüftürki bende tam ordaydım dün(30 ağustos)ama saat 18.00 da tarabya otelinin tam önündeydim araba içinde takım satan bi malzemeci vardı yanaştım çaktırmadan palamut raporu almak için durum nedir abi dedim palamuta atıcamda dedim adam saat 17 gibi birisi palamut aldı dedi biraz heyecanlandım ama 2.5 saat uzak atış yaptım beyaz ve yeşil palamut çaparisiyle havamı aldım geri döndüm o palamut geçişi bana denk gelmedi ama arkadaşlarında dediği gibi öğlen civarı baya alanlar olmuş.rastgele arkadaşlar..
Palamutlar galata yada sarayburnu tarafınada uğruyorlar mı. Galatadan yada saraydan tutma şanşımız nedir?
saat 5:30 dan 09:00 a kadar beşiktaştaydım. Palamut hak getire tabi ki...trofe trakonyaların yanında( yemliye geldiler)yiyeceğimiz kadar sardalya ve istavriti anca verdi deniz...
Tarabya Sabah 6:00 dan 12:00 'a kadar Tarabya da idim hedef balık Palamut idi Rapala, Sıyırtma Slikon, ve çapari denedim ama istavrit ve birkaç Yapraktan başka bişey tutan görmedim.Bu arada büyük çoğunluk Yaprakları suya iade ettiği halde birkaç kişi kovasına koymakta sakınca görmedi.
arkadaşlar cumadan sonra tarabyadayım hadi hayırlısı bakalım. gelince yazıcam... herkese hayırlı cumalar...
Palamut var ama kıyıdan denk getirmek, samanlıkta iğneye denk gelmek gibi bir şey.. Bu sabah palamut alınmış yine Tarabyada. O dakika oltası suda olan alıyor yani. Rastgelsin.
Diğer yerleri bilmem ama, Galata'ya kesin uğruyorlardır. Haliç, tarihte palamutuyla meşhurdur. O balık ekmek teknelerinin aslı, hemen orada palamutu tutup, hemen ilgilenip müşteriye sunuluyor olmasıymış. Müşteri gelince, takım salınır, palamut hemen tutulup işlem görürmüş. Palamudun ana uğrağıdır Haliç. Denir ki, palamut boğazdan gelirken, önüne koca bir beyaz kaya çıkar (kızkulesi). Ondan ürküp halice dalar.
Doğru , adı üstünde palamut akar gider ,oltası suda olan balığı kapar Bir de dün Tarabyada olan balık belki bugün Sarayburnun'dan akıp gidiyor .Kısmet bu işler