Aynı olta setiyle kıyıdan hem Spinning hem Surf Casting yapabilirmiyiz?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında aliçağlar tarafından paylaşıldı.

1. aliçağlar

aliçağlar Ali Çağlar Sönmez

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30

Hayır abi çekince değil ilk defa duydugum icin, biraz baktim sıkıntı yok :) Bahsi gecen site guvenlimidir? Bide 0.15 örgü misina bu techizata uyarmı? Uyarsa hangı marka? Bide bu yemlerin hangisini hangi balık için kullancam eğer kızmazsan bunlarada bi cevap verirsen müteşekkir olurum.
    Sanırım Adil abinin bahsettiği takım da hemen hemen buna denk geliyo :)
    Şimdiden teşekkürler.

2. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    site güvenilir onda sıkıntı yok ben az önce okuma siparisi verdim makinede 0.15 ip misina bu makineye uyar ama ben 0.20 trabucco turuncu misina aldım bilgine. slikon yemlere her balık atlar. benim hedef balığım levrek ve lüfer olduğu için kendo'nun 12.5 ve 14.5 cm rapalalarını tercih ediyorum.

3. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Evet bunlar makul seçenekler bence de.
    Dediğim gibi hem kamışta hem de makinede Okuma (özellikle V-system ve Ceymar) ürünleri de fiyat/performans açısından maküldür. Okuma'nın bazukası ve servisi de var, ama son fiyatlar nedir şu an bilmiyorum. Artık gerisi sana kalmış.
    Muhtemelen bu seçeneklerden (Catana, Cormoran, Fladen, Okuma.. Daiwa'yı da ekle) hangisini alsan seveceksin, sorun olmayacak endişelenme!
    Bunlardan herhangi birinde bir sorun çıkarsa da talihsizliktir, başka bir şey değil. Zaten bu işi seversen emin ol aldığın son kamış son makine olmayacak. :)

Boy için daha çok kayalık, ağaçlık, kalabalık vs zor yerlerden atacaksan 240, konforlu atış şansın varsa 270 hatta 290 (az bulunur) olur. Yani kamışa hakimiyet açısından düşün.

4. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Abiler ikinize de sonsuz teşekkürler :) Takımı sipariş ettim, linktekilerin aynısı sadece konforlu atış şansım olduğundan kamışı 300'lük aldım. Geldiği günün akşamı denizdeyim. İlk tuttuğum balığı da sizinle paylaşırım inşallah.Tekrar tekrar teşekkürler,
    Saygılar.

5. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    makineyi okuma avanger alaydın kardeşim ve muhakkak kendo avcı rapala al 12.5 cm ve 14.5 cm beyaz tonlarda haydi rast gele bak gör pratik yapa yapa iyi bir at çek ustası olacaksın ha spin ha surf bu iş pratiğe bakar

6. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30

Abi makineyi cormoran aldım, dediğin yemler zateb bana verdigin linkteki degilmi? Onuda siparis ettim :) değiştirmelimiyim makineyi? Hala vaktim var sanirim

7. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    okuma avanger 30 tl daha pahalı ama carmoranda çok rahat işini görür karar senin ben tercihimi okumadan yana yaptım biradere sipariş ettim ama kendime carmoran alıcam

8. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    sana verdiklerimin aynısını aldım bende öğlen verdim siparişi

Ekli Dosyalar:

9. sadrainman

sadrainman ali

ali bey taşucu limanın yanında eski iskele var orada iri zargana tutabilirsiniz çok harika bi avlak ayrıca kum mahallesine girişte fabrikanın yanında derenin denizle birleştiği yerde at çek ile süper levrekler yakalıyorlar isterseniz derede kefal de avlayabilirsiniz.çok şanslısınız taşucu herkesin hayalini kurduğu çok iyi avlak yerlerine sahip

10. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Öyle şeyler söylemeyin, en az bir yıl balık tutamasın.
    6-12 ay boyunca balık tutmadan olta atmaya devam edebilirse o zaman hak etmiş demektir :)
    Ama en az 6 ay :) :)

11. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Abi seni Allah gönderdi, teşekkür ederim. Ben bikaç duyum almıştım burda iskele çevresi ve kum mahallesi olarak ama bunlar tam nokta atışı oldu, çok teşekkürler:thumb:

12. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Adil abi öyle deme ya :) tamam bende ilk günden 2 kiloluk balık yakaliyim demiyorum ama arada gelsinki o da gazımız olsun olmazmı :)

13. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zargana varsa Ali, o zaman 25 gramlık bir tane zargana topu, turuncu ya da sarı renk ipek ve 0.25-0.28 gibi misina al. Zarganayı sahteyle yakalayabileceğin gibi ipekle de yakalayabilirsin. Zargana topundan sonra 3-4 m misina, sonra da ipek takılıyor. İğne vs. yok. İpeğin misinaya nasıl bağlandığını aldığın yerde sorabilirsin.

Ya da aşağıdaki linklere bak. (İkinci video'nun sonunda takımın nasıl iş yaptığını gösteriyor)
    Zargana suda giden ipeği solucan benzeri bir yem olarak görür, saldırır ve dişleri ipeğe dolanır, kendini ipekten kurtaramaz.
    Yapacağın ek masraf 10-15 TL cıvarındadır.

https://www.youtube.com/watch?v=Lqo9ekgQXGE

https://www.youtube.com/watch?v=h7xMTqu_96E

14. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Abi topu aldımda ipek bulamadım, takımlar gelene kadar halledicem onuda, çok heyecanlıyım :)
    Teşekkürler, saygılar.

15. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Başka bir konuya yazarken aklıma geldi. Zargana topu aldın, onu kullanabilirsin; ama internetten sipariş vereceğin bir gün olursa yine zargana için "Spirolino" alabilirsin. Zargana topunun işini görür, ama daha iyidir; pahalı da değildir. Ama tabi önce zargana topuyla biraz çalış, zargana olup olmadığını anlamaya çalış. Varsa, onu avlamak hoşuna da giderse bu spirolino'yu alırsın. Bazen çok hafif sahteleri atman gerekirse yine kullanabilirsin.

16. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Tamamdır abicim, yazdım bunu da bi kenara :)

17. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    0,25 örgü ip aldım, makinem Okuma Avenger FD AV-30. 100m'lik misinanın 60 mt'sini zor sardım ama makinemin özelliklerinde 0,25*140 diyo, biraz daha sarmaya çalışınca taştı bende kestim kalanını :S Atış yaptığımdada sürekli takılıyo, mesela o atışla 50 mt gidecekse 35. mt'de takılıp suya düşüyo. Nerde hata yapıyorum acaba?

18. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok kalın almışsın, çok.
    0.10-0.15 arası yeterdi.
    0.25'i kim söyledi sana?

19. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İpi makineye bağladığında ortaya çıkan düğüme takılıyordur. İp kısa olunca kolayca o düğüme takılabilecek kadar ip boşalıyor, düğüm ortaya çıkıyor ve takılıyor. Elinle ipi salacaksan olsan gidiyor değil mi?

Eğer öyleyse makinedeki ipi bir makaraya boşalt, düğümün olduğu o ilk halkanın üzerini bir elektrik bandıyla çepeçevre sar. Sonra ipi yeniden sar. Şimdilik kullan, ama ilk fırsatta da ipi değiştir. Bununla kaşık ya da hafif jig atma, ip yetmez.

20. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Abi elimle salmaya kalktigimdada takiliyor. 2 misina siparis etmistim biri 0,15 biri 0,25, 0,15 olani gondermediler, bende bekleyemedim :) :) Genel olarak kullanabilecegim bi misina onerin varmi abi?