Aynı olta setiyle kıyıdan hem Spinning hem Surf Casting yapabilirmiyiz?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında aliçağlar tarafından paylaşıldı.

1. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Bu arada arkadaşlar, gelen her soruya elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.
    Ama yanlış anlaşılmak istemem; ben de öyle tecrübeli bir balıkçı değilim; acemiyim.
    Başka bir katkıda bulunan olmayınca ihale bana kalıyor.
    :) :)

(Hatta ben bunu imza kısmına ekleyeyim :)

2. Kaany

Kaany Kaan

Favori Kamış:
    Remixon Funeden 1.98m
    Favori Makine:
    Abu Garcia Orra2 Winch
    En İyi Avı:
    8mm Blue Tiger Shrimp

Allah razı olsun abi ne diyelim :thumb:

3. aliçağlar

aliçağlar Ali Çağlar Sönmez

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Adil Abicim,
    Bende bunlar var is gorurmu sence? Bide ogle arasi sahile indim, hava yagmurlu, deniz dalgali ve hafif bulanik. Sanirim tam levrek havasi icimdeki atesi sonduremiyorum :) Dalgalarin icinden hopluyo yine baliklar, fotosunun gonderdigim yerin aynisi, aksam is cikisi gitmeyi dusunuyorm is yaparmi bunlar?

Ekli Dosyalar:

4. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Olur mu bilmiyorum Ali, ekrandan büyüklüğünü de kestiremiyorum, dene tabi. Onlar galiba küçük. Ama iyi takmamışsın; silikon o kalın yerden girsin, kafaya kadar gelsin. Fazla inceyse silikon zarar görür, ama yapacak bir şey yok, onlar bu şekilde kullanılmaz. Zorlayarak o 1-1.5 santimtlik kalın kısmı sokman lazım. Kuyruğu arkada kalacak, iğne ortasında bir yerden çıkacak. İğnenin üstünü örtmene gerek yok. Elden geldiğince düz bir şekil çıkmalı.

5. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Senin elindeki yumuşak silikonlara o jig head'ler şöyle takılmalı.
    Ali bu yumuşak plastiklerin 10-15 cm olanları da var, ama muhtemelen o sendeki onlardan değil, çok küçüktür, sen en az 9-10 cm'lik balık kopyası silikon bulmalısın. Bir de jig head'in iğnesi de küçük gelecektir.
    O yüzden sen iyisi mi başkasını bulmaya çalış. Savagear Sandeel silikonlar da çok iyidir, onlara bakabilirsin.

6. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Abi bendekiler 5,5 cm imis. İlk takimlari alirken siparis ettiydim :)

7. aliçağlar

Favori Kamış:
    Fladen Xtra Flex (2p)
    Favori Makine:
    Okuma avenger FD-AV30
    Arkadaşlar, Üstadlar merhaba. Yeni bi sıkıntıyla karşınızdayım :) İp misinamın yaklaşık %50 si koptu. Artık atış yaparken makara kafasına takılmaya başladı. Evde de biraz muadili var, ikisini bağlasam iş görür mü?