Babakale güzelleri (2)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Güzel bir av olmuş Vedat abi, ellerinize sağlık. Size bir özel mesaj yollamıştım, okudunuzmu acaba dönmediniz geri.

2. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Selamlar Reis.Balık kıtlığı gerçekten önceki senelere bakarak giderek büyümekte.Ne olacak bu işin sonu?Kıyıdan bir kaç yüz metre içeride dip trolü çeken teknelere bir dur diyen yokmu ya Allah aşkına!!!Devlet kurumları neden bu kadar duyarsız?Bizim burası trolün her şeklinin yasak olduğu bir yer.Kızılırmak`ın denize döküldüğü yer.Bu bölgede Samsun ile Yakakent ilçesi arası trol kesinlikle yasak.Fakat Sahil Güvenlik Komutanlığı defalarca yapılan ihbarlarımızı değerlendirmemekte.Her gece evet her gece sabaha kadar dip trolü çekiliyor hemde çift tekne kullanılarak.Bir kaç sene sonra bu trolcüler ne yakalayıp da geçinecekler,çoluk çocuklarına bakacaklar hiç düşünmezler mi acaba,kendi geleceklerini ve balıkların geleceğini bitiriyorlar.Selamlar,saygılar,rasgele.

3. Tebrikler Vedat abi..Yine harika bir av olmuş ellerinize emeğinize sağlık..:)
    Bu arada atlattığınız kaza için büyük geçmiş olsun..Hani derlerya "verilmiş sadakanız varmış"Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin..:)
    Diğer konuya yazdığınız levrekle ilgili konunun benzeri burdada oldu..Bir bölgede sürekli gördüğüm 15-20 lik sürüler halindeki 300-400gr ispendekler birden ortalıktan kayboldu..Hatta balıkçı kahvesinde bu konuyu konuştuk..Bir abimizin dediği kafama yattı..göçün başladığı şu günlerde küçük levrekler kendilerinden daha büyük levrek sürülerine katılıp onlarla beraber göçe çıkıyorlarmış..Hatta göç sürülerinin önde olanlarının iri olma sebebi buymuş..Hakikaten benim gördüğüm sürülerde iriler önde ve giderek küçülen sürü balıkları olması söylemin mantıklı olabileceğini düşündürdü..
    Ancak ocakçı Cepsiz hasan abi(herkes böyle der)nin çayları doldururken demliğin üzerinden bakarak söylediği "kimbilir hangi masaya göç etmişlerdir"sözüde aklımda kaldı..

Son düzenleme: 16 Kasım 2008
  4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Eşref
    Babakaledeki arkadaşımın büyük teknesi ile beynelminel sulara dahi acılmamız mümkün.Zannederim önümüzdeki günlerde,uygun bir havada bunu yapacağız.Oradaki partnerimin adıda seninkiyle aynı.Kendisi emekli bir mühendistir.Bırakma oltayla bu sene olağanüstü Sinagritlerde yakalamıstır.11,200 kg gibi.
    Biz son gittiğimizde ummuduğumuz balığı oradada bulamadık.Ancak akabinde Sivricemi
    zde yaptığımız avlarda daha başarılı tatmin edici avlar yapabildik.Sırasıyla takdim edeceğim.
    Sevgiyle kal

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol Mesut

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Serdar.Mesajını aldım.
    Ben bu konularda beceriksizim,şayet sen yollarsan kabul edebilmeyi beceriyorum.Denedim yapamadım.Bekliyorum,memnuniyet duyarım.
    Sevgiyle kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Sinan

Aslında sorduğun sorunun cevabıda icinde gizli.Bu işin sonu şu olacak.O şerefsizler yani katliamcılar,yakında o koca teknelerini yürütecek,masraflarını karşılayacak balığı bulamayacaklar.Belki o zaman akılları başlarına gelecektir.Bindikleri dalı kesmektedirler.Bi dünyanın en duyarsız milletiyiz.Bi
    zim kadar tabii kaynaklarını yağmalayan,yok eden bir millet yok.Ne acıdırki durum böyledir.Hangi ülkede şöylesine bir deyim vardırki
    Mesela Vedatın malı deniz,yemeyen domuz.BU ifade bütün cıplaklığıyla denizin
    yemeye,yağmalanmaya acık ifadesinden başka birsey değildir nezdimde.
    Sevgiyle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim ERdal
    Şu aşırı balık merakım yüzünden,bütün kariyerimi sıfırlayıp,bugünlerdeki anca gecinir hale düşmeseydim,yani yürür problem cıkarmaz yaktığı üzmez bir aracım olsaydı(Kartalım maalesef yetersiz)zannederim önemli balık yerelerinde cirit atardım.Mamafih fırsat buldukca giidiyorum.
    Kazayı hafif atlattım.Dün arayan bir kardeşim,iş icin gittiği Libyada gece balık avında kayalardan düşmüş hayli hırpalanmış.Bende kalıcı bir iz olmadı.
    Babakale bana yakın.Teknemle bir saatten az fazlada gidebiliyorum.Karadanda
    daha yakın.Oranın acık beynelminel sularına kafamı takmış durumdayım.İnşallah uygun havada 12,5 mildeki sığlarda Fangri kovalayacağız.
    Oradaki bizi pek tatmin etmeyen avımızdan sonra Sivricemizde daha tatmin edici avlar yapabildim.Sizlere sırasıyla sunacağım.
    Aynen bizim barınaktaki levreklerde öyle oldu.Ama bunun sebebinin göc levreklerinin peşlerine takılmaları olduğunu pek sanmıyorum.Zira barınaktaki yem balıklarıda birden azaldı.Onların peşinden gittiler sanmaktayım.Zira daha derin olan Sokakağzı mendireğinin icinde combalak yapıp durmaktalar.BU hafta icinde daha ciddi peşlerine düşeceğim.
    Maalesef buradada durum aynı.Ben 300 gr'lık ispendeği sevincle tutup yiyeni cok gördüm.
    Sevgiyle kal

9. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Baba emeğine ve yüreğine sağlık. Bizim gibi tatlısucularıda resimlerlede olsa zaman zaman gezdirdiğin için sonsuz teşekkürler. Hürmetle ellerinden öpüyorum. Daha sağlık sıhhatli bol bereketli avların olur inşallah. Kütahya dan kucak dolusu saygı ve sevgiler.

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Gürkan
    Hemen her fırsatta tatlısu avının ayrı bir keyfi ve ruhu olduğundan bahseder dururum.Hatta iddia ederimki,Türkiyedeki mevcut oltacıların coğu Anadolunun muhtelif yerlerine dağılmış tatlısuculardır.İletişim imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle,ayrıca mevcut forumlarda konuların daha ziyade deniz avcılığıyla ilgili bulunması nedeniyle,pek seslerini duyuramıyor olabilirler.Ancak şahsım adına derimki ben özde bir tatlısucu olarak siz kardeşlerimede hitapta elimden geleni yapma arzusundayım.
    Özellikle suni yemle yapılabilecek Turna;Kasna;alabalık,sudak,levrek gibi avlarınızla ilgili sorularınıza acığım.Yeri geldikcede güncel yada nostaljik anlatımlarda ve resimler sunmada bulunacağım.
    Sevgiyle kal

11. mehmeten

mehmeten MEHMET SANCAK

Sevgili üstadım Vedat amcam önce saygıyla merhaba demek isterim.
    Alıntı yapılan mesajda Erdal beye cevaben balık sevdanız yüzünden bütün kariyerinizi sıfırladığınızı belirtmişsiniz. Üstadım şahsınızı hiç yüzyüze bir araya gelmesekde uzun yıllardır ismen bilirim. Ne iş yaptığınızı merakda ederim.Ben şahsen muhasebeciyim artık doğru dürüst balığa gidemiyorum zaman beni sizin gibi gitgide tercihe götürüyor. Ayrıcada şu an balıkçılık dışında yaptığınız bir uğraş varmıdır. hayat felsefenizi anlamak adına soruyorum çünkü galiba gönlüm sizin gibi olmak istiyor. Saygı ve hürmetle ... Mehmet sancak

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Mehmet
    Ben esas olarak Bankacıyım.Kambiyo 2.müdürlüğünden özel sektöre yüksek maaşla transfer olmuştum.Kısa zamanda bu sektörün imkanlarıyla hakikaten o günlerin şartlarında paramda birikti,deniz kenarında arsada aldım,en son model Volvo arabamda olabilmişti.Ancak ruhum hep isyandaydı.Ani bir kararla 30 yaşlarında herşeyi bıraktım.Vaktimi tamemen balığa ve doğaya verdim.Birikimlerimi bankerlere yatırdım.3 Sene keyfimce yaşadım balıkla icice oldum.
    Ama burası Türkiye yüksek enflasyon,bankerlerin ard,arda iflası ve ortadan kaybolmaları sebebiyle bir anda beş parasız kaldım.
    Sonradan toparlansamda,ancak emekli oldum.Kardeşimin yardımlarıyla Sivricede ufak bir evim ve teknem olabildi.Şİmdi burada emekli maaşımla gecinme savaşındayım.Ama ruhum özgür,kücücük bir cocukken amacladığım hedefe vardım.
    Zenginliğim,hayvanlarım,eşim kızım ve sizlersiniz,elbette birde doğa ve balıklar.
    Sevgiyle kal kardeşim.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yunus son durumlar mesajlara gec cevap verömeme yol actı.İlgine ve yorumuna cok teşekkürler

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Gec cevapladığım icin kusuruma bakma.İlgine ve yorumuna cok teşekkür ediyorum
    Sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cüneyt ben bu konuda bir mesaj atmıştım.Zannederim 15 gün falan oldu.
    Sevgiler

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol Sevgili Tugay,ilgi ve beğenine teşekkürler
    Sevgiler

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Cumhur

18. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Maşşallah, maşşallah. Arada sırada olsada bu güzel avlar en azından eski günleri hatırlatıyor olmalı size. Dediğiniz gibi denizlerin eski tadı tuzu kalmadı, iyice azalan balığı almak tamamen tecrübe ve beceri ister oldu. Bu beceri ve tecrübeyi sizin gibi eski ustalarda gördükce bizimde iştahımız iyice kabarıyor ve bizler ne zaman bu kadar usta olacağız diye sabırsızlanıyoruz. Güzel avlarınızın devamını diler, saygılarımızı sunarım.
    Rast gelsin.

19. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Sevgili Vedat amca,

Öncelik her fırsatta yaptığınız güzel avları ve resimleri bizlerle paylaşıp,görgü ve bilgimizi arttırmamıza yardımcı olduğunuz için size çok teşekkür ederim.Babakale'nin buralardada sıkça duyduğum methini,siz ve civardaki balık tutkunlarından gelen raporlarla zihnimde birleştirince inanın benim de tutkum perçinleniyor.Özellikle avlakların korunup geleceğe daha da verimli olarak bırakılması yönündeki çabalarınızı gerçekten takdir ediyor ve her daim çevremdeki balık tutkunu dostlarıma aktarıyorum.Güzel avlarınızın ve korumacı çabalarınızın devamını diliyorum.Ayrıca geçirdiğiniz kaza için de geçmiş olsun diyor dikkati elden bırakmamanızı rica ediyorum.Daha nice bol ve sürdürülebilir avlara rasgele...

20. ATLANTIS6237

ATLANTIS6237 aydın

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    100 cm lik zargana
    abi avların gerçekten mükemmel senden daha iyilerini beliyoruz selamlar