Bafra Alabalik(18 Adet)(sinan-mahir)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında HÜRGENERAL tarafından paylaşıldı.

1. tirris

tirris gür

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 1,5 kg.
    Haddim olmayarak genede hatırlatmak ve öğrenmek açısından kaya balığı kullandım denmiş de alabalıkda canlı yem yasak diye

ve canlı yem derken solucan da bu gruba dahil mi benim 1 numaralı yem solucan da

(5) Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç; her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir

2. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

tebrikler Sinan,gercekten Alabalik avi harika oluyor,balikla mücadelede en güzeli alabalikta oluyor,bende Almanyada devamli Alabalik avlarim(gök kusagi) resimde görülen büyük olan senin dedigin gibi Somon dur,eti alabaliga göre daha kirmizidir,erkeginde baligi siktiginda süt cikar,disi olandada sanirim havyar deniliyor buda cok pahali oluyor ve vitamin bakimindan cok degerli.tekrar tebrikler arkadasim paylasimin icin ayrica tesekkürler.

3. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

2/2 Tebliğde madde-10 çizelge-3 e bakın iç sularda yemlik balık olarak tatlı su kayabalığının çizelgede yer aldığını göreceksiniz.

4. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

TEŞEKKÜRLER.

5. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Güzel yorumlarınız için sağolun.Ben bazıları somon derken isim veya şahıs belirtmemiştim,genel oralar dedim yani benim de tanıdığım çok var alabalığa somon diyen.Tabiiki kısmet olursa birlikte avlanırız tabiiki.Bafraya geldiğinizde tanışalım.

6. simendifer

simendifer Sennur

Bu mesaj, içerikteki hata nedeni ile 33. mesajda düzeltilmiştir. - simendifer

Sevgili Sinan arkadaşım,

Öncelikle avın için tebrik ederim. Güzel bir av olmuş, balıklar da gayet güzel görünüyor. Bunun dışında, canlı yem ile ilgili olarak söylemek istediğim bir şey var. Senin de belirttiğin gibi, tebliğde canlı yem olarak kullanılabilecek balıklar arasında kaya balığı mevcut. Ancak bu balıklar, alabalık dışında kalan balıkların avı için kullanılmakta. Bunu da alabalık için ayrı bir madde koyulması ile açıkça görebiliyoruz. Arkadaşımızın bir önceki sayfada belirttiği gibi, alabalık avında canlı yem kullanılması, tebliğde açıkça yasaklanmıştır. Bunu, avlanırken hata yapmışsınız manasında yazmıyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama düzeltmem gerekiyor. Ki hem siz bundan sonrasında bunun bilincinde olarak avlanın, hem de diğer arkadaşlarımız yanlış bilgi edinmesinler. Tebliğ ne yazık ki çoğu kez yanlış yorumlanabiliyor. Ama bu konularda fikir alışverişi yapılarak, zamanla daha yanlışsız yorumlanabileceğine inanıyorum. Avın için tekrar tebrik eder, keyifli paylaşımlar dilerim. Rast gelsin...

Son düzenleme: 13 Ekim 2008
  7. tirris

tirris gür

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 1,5 kg.
    sevgili sinan avına gölge düşürmek için demedeim hem hatırlatma hemde kendim için
    madde 5 de alabalık ta canlı yem yasak diyor bence bu kısım gayet net ama
    sorun şu solucan da canlı ve tatlısu için 1 numaralı yem ve bende bununla gitmiştim. hiç yasak olacağıda aklıma gelmiyordu bende canlı balıkla yasak diye rahattım ama canlı yem deyince şimdi bendede tereddüt oluştu o anlamda

Sinan Bundan sonrası senin için diil ayrıca kon açmamak ve güzel bi alabalık avının altında yazışmak için

zaten bundan sonra mersinde alabalık avlayacak yerlerin hepsi yasak ayrıca ben tebliğde 1 sayı 2 sayı eksik fazla dan öncelikli sorun dinamit kireç tırıvırı
    en son gittiğimde 1 poşet kireç vardı bu ne dediğimde bilenler biliyomuş sistemi hayretler içerisinde kaldım.
    Alabalık saygıyı hakeden bi balık bu asillikte balığın bu kadar aptalca yöntemlerle yuvalarını yok etmek yavrularını öldürmek vallahi nasıl bi düşünce sistemine aittir hayret. O şekilde avlananlar için olay sadece et ise demekki karşısındaki her canlıyı et yığını olarak görüyordu

8. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    güzel av olmuş rasgele

9. alaverd

alaverd

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal 45 cm.
    tebrikler, güzel av, ellerinize sağlık...

bu arada birileri amma meraklı yasak av bulmaya... herkes kendi evinin önünü süpürsün evvela... :)

10. Kubilay bey öncelikle şunu belirtmeliyimki site olarak amatör balık avcılığı kulallarına yani tebliğlere sıkı sıkıya bağlı,inanan bir siteyiz..
    Burada yapılan avlar ve gönderilen raporlar gerek yönetim gerekse Üyelerimizce tebliğler yönünden uygunluğu merak edilmekte ve varsa uyumsuz bir durum bunu dile getirerek hem avı yapan üyemizi hemde okuyan,gözünden kaçan üyelerimizi bilinçlendirmeye yönelik buraya aktarılmaktadır..
    Bu dediğiniz gibi "yasak av bulmaya meraklı "forum sakinleri demekten ziyade bilinçli forum üyeleri olduğumuzun göstergesidir..Yasaya uymayan,yasal olmayan bir eylemin açıklanması yada belirtilmesinin kötü bir yanı olduğunu düşünmüyorum..Aksine bilmeyenler ,gözden kaçıranlar için faydalı olduğunu düşünüyorum..

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    güzel bir açıklama olmuş :) :)

12. Isvecli

Isvecli Anders andersson

Cok gsl bi av olmus, nerde bizde okadar alabalik!! :D

13. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Sevgili Sennur Arkadaşım,

Sizin gibi,bu sitede bilgi paylaşımı yapan bütün arkadaşlara teşekkür eder,bu paylaşımların biz amatör bakılçıları çevreye ve doğaya daha saygılı bireyler haline getirmesini temenni ederim.Şu hususu sanırım tam açıklığa kavuşturacağız.Çizelge de yemlik olarak tatlı su kayabalığı var, fakat madde-5 de alabalık için canlı yem yasak deniliyor.Buraya kadar hemfikiriz.Tebliğde sizlerinde bildiği üzere;Akarsu, orman içi su, göl, gölet ve baraj gölü gibi tanımlamalar var.Şimdi hepbirlikte madde-5` e bir daha bakalım.(5) Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır,diyor.Akarsularda ama, baraj gölünde değil.Dahası akarsularda demesinin sebebi doğal alabalık türleri için olsa gerek,iç sularda zararlı balıklar çizelgesinde yer alan ve boy limiti, yasak sezonu olmayan gökkuşağı için değil.Tabi bu benim yorumum.Pazartesi günü BAFRA İlçe Tarım Md.lüğüne gidip su ürünleri mühendisi arkadaşlarla bu konuya tam bir açıklık getirip sizinle tekrar paylaşacağım.Dediğim gibi bu benim yorumum,doğru olan budur demiyorum.Hepinize selamlar,saygılar,RASTGELE...

Son düzenleme: 11 Ekim 2008
  14. simendifer

simendifer Sennur

Tekrar merhaba,

Dün bu mesajını okudum ve ben de biraz araştırayım dedim. Sonra bir baktım ki ben bunu daha önce araştırmışım. Notlarım arasında var, hatta siteye bile yazmışım (Utanç verici) :) Yasak olmadığı konusunda haklısın, bu yasak sadece akarsular için getirilmiş. Kusura bakma, benim kafam tebliğ konusunda 3 milyon olduğu için aklım başka yere gitmiş sanırım o an. Avın için yeniden tebrik eder, keyifli paylaşımlar dilerim.

Not : Bunların dışında konu ile ilgili ekstra bir bilgi edinirsen, öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

15. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Önemli değil,fakat daha önce ki şekliyle mesajınızı okuyan arkadaşlara da canlı yem kullanarak gökkuşağı avı yapılabileceği hususunu duyurabilirmiyiz acaba?Çünkü bir daha aynı sayfayı açıp okumayabilirler,akıllarında yanlış kalır öyle değil mi ?Görüşmek üzre.

16. tirris

tirris gür

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 1,5 kg.
    sevgili sinan bu kadar bilgin için tbr ederim. sayende ben eksik ve yanlış bir kaç bilgimi daha tamamladım. Alabalık konusundaki hassasiyetimi yukarda da bahsetmiştim. Bi de şu solucan (Akarsularda) olayına el atsan o konuda da aklımda tereddüt kalmasın.

17. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Sinan kardeş
    Öncelikle avınız için tebrik ederim.
    Gökkuşağı
    Balıklarında süt yada havyarın olması o balığın ürediğini göstermez,tabiki üreme dönemlerinde erkeğinde süt dişisindede havyar olabilir,önemli olan gökkuşaklarında kasılma tembelliğinden dolayı havyarlarını atamıyorlar ama içlerinde havyarı taşıyorlar.

Bu durumda siz yanlışsınız demek istemiyorum ama doğru tanı olmayabilir.

Ayrıca üreme dönemlerinin dışındada çoğu balıkta havyar çıkıyor buda havyarı dökme zamanı olmadığı halde bu durumun sebebi hava durumunun ani sıcak yada soğumalardan olduğu bilinmektedir.

Yasaklar
    Alabalıklar için
    Orman içsularda,akarsularda canlı yemin yasaklanma sebebini,canlı yemle dört parmak kadar,veya kucak kadar su birikintisinde 5cm balığı bile tutarak alıkonulmasını sebep gösteriyorlar,yapay yemle bunu yapamazlar diyorlar,haklılarda.

Zaman yasağındada orman iç sularda gökkuşağıda yasak ,orman içsular dışında gökkuşaklarının avı (canlı yem yada yapay yemle) zaten yasak değil,bilindiği gibi limitde yok.
    Rastgelsin

18. tirris

tirris gür

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 1,5 kg.
    sevgili sinan tşk. olay budur bir av yaptın bilmediğim bir çok şeyi öğrendim yanlış bildiğimi düzelttim

19. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Estağfurullah.Teşekkür ederim.Akarsularda canlı yem kesinlikle yasak.Solucan da canlı yem olduğuna göre,o da yasak tabiiki.RASTGELE.

20. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Asıl işte budur diyeceğimiz konu;FORUMLARIN bu sitedeki paylaşımların ne kadar yararlı olduğudur bence.Hepimizin eksikleri var,öğrenme süreci bitmiyor hiç bir zaman,her geçen gün bir şeyler öğrenmiyormuyuz?Bence daha fazla teşekkürü hak edenler bu siteyi hazırlayıp kullanıma sunarak amatör balıkçıların kendilerini geliştirmesini ve avların güzel görüntülerini ve hikayelerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlayanlardır.Ben emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.Selamlar,saygılar,RASTGELE.