Bafra Alabalik(18 Adet)(sinan-mahir)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında HÜRGENERAL tarafından paylaşıldı.

1. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Bu yararlı bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.Sizin fikrinizde olan bir çok arkadaşım var.Fakat yine de ben araştırmama devam ediyorum.Bafra Derbent Barajında gökkuşağı ve yavrusunun üretimini yapan bir ağabeyimiz var,bir çok su ürünleri mühendisinden daha çok bilgi ve tecrübeye sahip birisi.Onunla enine boyuna gerekirse deneyler yaparak bu konuyu araştırmaya devam edeceğiz.Edindiğimiz bilgileri burada sizinle paylaşacağım tabiki.Görüşmek üzere,selamlar,saygılar,RASTGELE.

2. sanalbalıkcı

sanalbalıkcı

Favori Kamış:
    tırıvırı hariç hepsi
    En İyi Avı:
    Önümüzdeki hafta tutacağım.
    Gökkuşağı alabalığının baraj gölünde 5-6cm lik olanları için bir açıklama bulmamız lazım sanırım.Ya kaçmışlar,ya üremişler.Hangisi?

3. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

üreme Istekleri Yokmuş.

Gökkuşağı alabalıkları çapraz dölleme esasına göre 4 çeşit doğal ala türlerinin karışımından elde edilmiş bir kültür balığı.Ben uzun yıllar içinde kendini üremeye adapte etmiş olabileceği fikrinden yanaydım.Fakat son bir gün içinde yaptığım araştırmalar ve konuştuğum bir kaç bilir kişi sayesinde bu balıkların kendi kendilerine üremedikleri kanaatine inandım.Kendi kendine üreme isteği veya içgüdüsüne sahip değiller,fakat dışarıdan üçüncü bir kişinin yardımıyla erkeğin spermi dişinin yumurtalarının üzerine sağıldığında,(yani kuluçkahanede insan eli değerek) üreyebiliyorlar.Bunu doğada kendileri yapmıyorlar ve yapamıyorlar.Bu balıkların kendi kendine ürememesinin de vardır bir hikmeti tabiki.Zararlı balıklar çizelgesinde yer alıyorlar çünkü,hastalıklara karşı dayanıklılar ve diğer balıkları yiyerek besleniyorlar doğal ortamda.MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.Selamlar,saygılar,RASTGELE.

4. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    tebrikler usta...!!!

5. sanalbalıkcı

sanalbalıkcı

Favori Kamış:
    tırıvırı hariç hepsi
    En İyi Avı:
    Önümüzdeki hafta tutacağım.
    O zaman küçük olan alalar ,sizin demenize göre, yumurtlatılıp döllenmiş ve ortama bırakılmış.
    Sayı olarak baktığımızda bile çok sayıda balık var ve hiç azalmıyor,azalan türler var,levrek,sazan.
    Tüm bu bilgiler ışığında diyorumki;bu balık ürüyor.Saygılar, rastgele..