BaitCasting Sistemi ve TANITIMI (video)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında achilleus52 tarafından paylaşıldı.

1. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hakan hocam katılıyorum sürekli antrenman şart..Teşekkürler :)
    Ayrıca arkadaşlar, lütfen sisteme tam hakim olmadan hangi aksiyonun hangi sistemde daha iyi olduğuna karar vermeyelim, ben iki sistemde de hakim birisi olarak WTD aksiyonu BaitCasting'de çok çok daha net ve rahat yapılıyor diyorum saygılarımla :) ( ben diğer sisteme göre daha rahat yapıyorum)

Başka bir konu ben müzik öğretmeni olarak bütün çalgılarda tutuş tekniğinin en iyisi elin doğal pozisyonu durumundayken yapıldığını bunun sadece müzikte değil, kalem tutmakta, kaşık tutmakta, kürek tutmakta vs vs ...sizden ayağa kalkıp şunu denemenizi istiyorum:
    ayağa kalktınız ve elinizi bacak hizasında serbest bırakıp sallayın ve durun, bu elin doğal pozisyonudur... şimdi elinizin doğal pozisyonunu bozmadan normal sistemdeki olta setinizi tutun ve daha sonra baitcasting sistemdeki olta setinizi tutun. hangisini daha doğal pozisyonda tuttuğunuzu ve kavradığınıza siz karar verin.

2. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    BaitCasting'de Örgü Misina deneyimi:
    14.12.2012

Bu gün kendi sınırlarımı zorlamak için bir çılgınlık yapayım dedim ve elimdeki mitchell 0.08'lik misinanın kalan 60-70 metresini baitcast makineme bağladım ve tarlada atışlar yaptım. tabi kendi trigger kamışı ile
    Sonuç ?
    Şuan diğer spin takımlarımı görmek dahi istemiyorum heyecandan elim titriyor ve diğer spin takımlarımı nasıl elden çıkartırım diye düşünüyorum :) ilk başta seviye 6'da 15-20 atış yaptım ve yetmedi son olarak atış yapa yapa yavaş yavaş seviye 2.5'a geldim ve işte o an "hayat bu" dedim :)

Misinada ne bir karışma, ne bir bolluk yada bende ne bir tendingirlik ! hiç birşey kalmadı artık...

Makine bir turda 80 cm sarıyor ama ben 75 cm'den hesaplayarak 9 gramlık sahte ile son atışlarımda 62-60-63 tur sardım buda yaklaşık 50 metreye denk geliyor ,hadi diyelim 5-6 metrede havada misina bolluk yaptı bu demek oluyor ki 44-45 metre ileri attı. ki daha 2 seviye daha var onları da aştım mı 50-55 metrelik atışlar yapabilirim sanırım. Artık bu konudaki birçok söylemleri kafamızdan silip atmamız lazım...

Sanırım Baitcasting'i bırakamayacağım :)
    Yarın hava güzel olursa örgü misina ile atışlarımı bir derede yada en yakın gölde sizlere göstereceğim
    Saygılarımla

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB

Şu ana kadar herşey 4 X 4 gibi gözüksede, bir eksiklik var bu işte.:confused: :confused:

İnşaallah o eksikliği de yarın giderir, şöyle bir güzel trofe patlatırsın.:D :D

Sevgiler.

4. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    nazar değmesin abi teşekkürler :) eksiklikten kastın balık ise, bu mevsimde çok zor :D
    tavuk ciğeriyle bile tüm uğraşlarımla 4 saatte 4 tane kasna yakaladım, zaten Bolu'da verimli at-çek avlık sahası pek yok gibi :) en azından benim gördüğüm bu şekilde Tevfik abi :)

5. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Spin avcılıkta neredeyse 20 yılı deviren bendeniz bile bait casting disipilininden hala uzak durur iken ; Erkin beyin bu konudaki takdire şayan gayretlerini ve emeklerini alkışlıyorum.
    Son bir yılda grup arkadaşlarım dan bir çoğu bu disipline çok çabuk ve hızlı bir şekilde adepte oldular ve artık ellerine spin takımlarını bir daha almadılar onlara göre bu keyif anlatılmaz yaşanır.
    Erkin bey yeni sezonda başarılı av hikayelerinizi sizden duymak için bekliyor olacağız tebrikler teşekkürler...

6. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Üstatlardan bu denli güzel düşünceler duydukça daha da bir heves ediyor insan, desteğiniz için çok teşekkürler Hakan bey.

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Erkin takımın hayırlı olsun eline geçmiş.
    Sen işi öğrenmişsin tebrik ederim.

8. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Teşekkürler Gökhan hocam sizinde desteklerinizle elimden geleni yapmaya calisiyorum

9. bozoklum

bozoklum Serhat

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Daiwa exceler x 2500
    En İyi Avı:
    12 kg Aynalı Sazan
    harika bilgiler ve harika video ve muhteşem manzara emeklerin için teşekkürler Erkin

10. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Teşekkürler Serhat bey. Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu.

11. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Erkin hocam az önce denizden geldim kalkan avına gittik bişey çıkmadı :p
    tabiki ben baitcasting takımını götürmüştüm antrenman yaparım diyerek, yaklaşık 1.5 saat çalıştım..

yaşadıklarım özetle şunlar oldu; ağır sahteler ile karışma olayı hiç yaşanmıyor diyebilirim.. tabiki ben deneme yanılma şeklinde manyetik freni 1e çekince 1defa karıştırdım .. 2.5 ta epey süre kullandım gayet sorunsuz..göbek ayarını güzel yapınca karışma yaşanmıyor gevşek olmamalı.. 5ten yukarı kesinlikle kullanılmaz mesafeyi düşürüyor şahsi düşüncem 2 3 civarı olmalı, tabiki alıştıktan sonra göbek ayarını ve freni daha uzun atışlara yöneltebiliriz..

hafif su üstü sahte takıp denedim istediğim mesafelere atamadım ve 3 defa karışma oldu.. 9gramlık bublepen 80 di sahte..
    bende fazla zorlamayıp 14gr olan rapala skitter pop taktım, bu sahteyi 2.70 spin kamışım ile attığım mesafeye rahatça atabiliyorum..

kafa üstü ve omuz üstü atış denedim hem hafif ile hemde ağır sahte ile çok kötü karıştı :D misinadan biraz kesmek zorunda kaldım..

ama ben kafa üstü atış yapamazsam istediğim yere düşüremiyorum.. spin takım ile sürekli omuz üstünden ve kafa üstünden atış yaptığım için yanadan atma işi bana çok zor geliyor :( zor değil atmasına atıyorumda istediğim yere atamıyorum, buna bir çözüm bulmalıyım..

bu arada makinaya 0.19 örgü misina sarılı.. 0.13 aldım kullanmak için ama 0.19 eski olduğu için şimdilik onunla idare etmeyi istiyorum.. naylon misina kesinlikle kullanmak istemiyorum soğudum onlardan :)

genelde her atışta WTD denedim aksiyonu gayet güzel veriyor kamışım ama bu sistemde wtd gerçekten rahat olmuyor.. WTDde sararken makinın koluna kesik kesik darbeler geliyor, sanki sarıp boşluk oluyor gibi nasıl desem balans yapıyor gibi.. spin makinada sararken bu his yaşanmıyor.. bu boşluğu makina kolunda hissetmek yerine kamışın ucunda hissediyorsunuz.. gerçi benim WTD ile işim yok tatlı suda silikon ile kullanıcam genelde..

kamışım 198cm bence kısa.. 240cm olması gerek..

daiwa megaforce makine gayet güzel ayarları uygun yapıldıktan sonra sorunsuz çalışıyor..

kullanımı gerçekten zevkli insan elinden bırakmak istemiyor :) pes etmek yok çalışmaya devam..

gece vardiyasından çıkıp balığa gittik şuan gözlerim kapanıyor yatmam gerek yazdıklarım karışık olabilir :) aklıma başka bişeyler gelirse yazarım yine..

12. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hakan Hocam öncelikle karışmalardan dolayı geçmiş olsun diliyorum... Omuzdan atışı size yasaklıyorum :) hele hele elinizde örgü misina ( çok güzel tercih) varken... Baitcasting'de en çok önerilen örgü misina 0.12 0.14'lüktür... normal spin kamışınızda yandan atışlar deneyin daha sonra baitcasting'e geçip deneyin.

Misinanın başka bir karışma sebebi ise yeterli tecrübeye sahip olmamaktır. ben bu gün tarlada 9 gramlık sahte ile alıştırma yaptım ve son yarım saat freni tamamen kapattım sonuç olarak SIFIR sıkıntı. bol bol çalışmak lazım.

Sahte konusuna gelirsek ilk başlarda malesef ağır sahtelerle iş yapabiliyoruz.

"WTDde sararken makinın koluna kesik kesik darbeler geliyor, sanki sarıp boşluk oluyor gibi nasıl desem balans yapıyor gibi" bu konuya gelirsek kesinlikle doğru hisler içindesiniz ama hisleriniz sizi çok çok yanıltıyor bende de oluyor o hisler ama hele hele örgü misinada kesinlikle ve kesinle hangi aksiyonu yaparsanız yapın elinizdeki makina sararken boşluk yapmaz makinanın zaten anti boşluk sistemi var karışmalar tamamen kendimizi geliştirmeden omuzdan atışlar yaptığımız içindir. size tavsiyem atışlarınıza önce normal spin takımınızla yandan atışlar yaparak daha sonra baitcasting'e geçip 7.-6. seviyeden tekrar başlayarak ağır sahtelerle atış yapmanızı yönündedir. Bu sabah kendimi yine aştım yine aştım, ah bi gölköye gidebilsem ne videolarla döneceğimde, size tarlata atış videosu göstermek hiç istemiyorum :( spin kamıştan sonra baitcasting'de geçişte neden zorlanıldığına dair ayrıntılı bir yazı ve video hazırlayacağım
    Yeni videolar daha yararlı olacaktır az biraz sabır lütfen

atışlara dikkat

http://www.youtube.com/watch?v=6C3OfcB3iJc

13. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
  14. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hakan bey, bu videoyu çok önceden izlemiştim, aynen dediğiniz gibi söylüyor, omuzdan atışlarda tam olarak nerede makarayı bırakacağınız yapmanız gerekenler makinanın tutuş şekli yandan olması gerektiğini vs vs... ama omuzdan atışlarda izlediğim videolarda böyle birşeyi pek göremedim, ben bu arkadaşın dediği herşeyi yapıyorum ve başaramıyorum omuzdan atışı.
    Bu videoda tam omuzdan sayılmasada Stephen rahat rahat atış yapıyor
    http://www.youtube.com/watch?v=T-lGH57xoys
    Tavsiye ettiğim gibi, normal spin kamışla yandan atışlar deneyin daha sonra baitcastta yapmaya çalışın.
    Bu gün Çetin hocayla beraber bi at çek yapalım dedik, ben normal spin ile baitcast'i aldım, spine en fazla 10 dakika dayanabildim, daha sonra baitcast'a geçtim :D :D, daha önce tarlada atış yaptığım için taşa toprağa deye deye örgü misina zarar görmüş ve atış esnasında örgü misina koptu ve anlık bir refleksle makarayı tuttum, nasıl yaptım anlamadım ama misinanın karışmasını önledim :) bu olay beni biraz korkuttu ve moralimi bozdu ama nedenini anlayınca geçti :) taşa toprağa örgü misina ile atılırmı :D. Çetin paşa gördü, o dilin nekadar güzel aksiyon verdiğini.
    Neyse konuyu dağıtmayayım, dediğim gibi ben şu aşamada omuzdan atış yapamıyorum ki hiç gereğide yok :)
    saygılarımla

15. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Birçok videoda yapılan bu atış tekniğini denedim gayet rahat ve başarılı geldi, bende artık bu şekli kullanıyorum. (yan atışlarda yapılması gereken)
    Atış sırasında (teknik) kamışın ucuyla yapılması gereken hareket

16. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Baitcasting makinelerde,sahte hafifledikçe manyetik freni sıkmak gerekiyor.Buda atış mesafesinin çok düşmesine yol açıyor.Bu handikapı aşmanın bir yöntemi varmıdır?

17. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Bende ilk başta bu dertten muzdariptim, ilk başta ağır sahtelerle alıştırma yapa yapa kenidizi iyice makina ile bütünleştirmeniz lazım. Önce 20gr sonra 15gr böyle böyle düşürün ağırlıkları, daha sonra zaten işin keyfi çıkmaya başlıyor.
    Dediğim gibi tek yol bütünleşmek. Göbek ayarını da bayağı bir düşürün, düşük gramajdaki sahtelerin atımı sırasında çok sert savurmalar yapın, doğru zamanlama ile başparmağınızı kaldırırsanız ve fren seviyesini düşürürseniz sonuca ulaşmanız içten bile değil.
    Saygılarımla Hamdi Bey

18. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Teşekkürlerreeling

19. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Rica ederim... Birşey sormayı unutum, kullandığınız misinanın özelliğini ve kalınlığını da yazar mısınız ?

20. arkadas

arkadas ibrahim

eline saglik makinan sol el kullanimlimi