BaitCasting Sistemi ve TANITIMI (video)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında achilleus52 tarafından paylaşıldı.

1. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    shimano force master 2.70
    Favori Makine:
    shimano exage 4000,peen battle 3000
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Banax Zest makinemde 0.30 mono misina;
    Daiwa megaforce makinemde 0.20 Bojin ip misina kullanıyorum.

2. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    ilerki aşamada yani iyice alıştıktan sonra, banax'ı da daiwa'yıda 0.08'lik yada 0.14'lük örgüye çevirip herhangibir ağırlıktaki sahte ile çok daha verimli atışlar yapabilirsiniz.

3. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    İbrahim hocam kusura bakma yeni gördüm mesajını.
    Öncelikle teşekkürler. evet sol el ile sarım için
    Makina : Daiwa Megaforce 100TSH diye geçer ama sol el olduğunda (100THSL) diye geçer yani L (Left) eklenir. sol el ararken bu ayrıntıya dikkat etmek lazım, fotoğrafta sol el görünüp sağ el çıkabilir, o yüzden dikkat

4. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Şimdiye kadar bu işin duayenlerinden duyduğum,baitcasting makinelerde çok ince misinalar kullanılmaması gerektiğidir.Hatta bu işin çok ustalarından biri bana,şahsen 0.28 den ince ip misina kullanmam demişti.(baitcasting makineler için)

5. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Bu arada yazmış olduğun özel mesaja burdan cevap verebiliceğim.Zira yeni üye olduğum için özel mesaj yazma hakkım yokmuş :)
    Özel mesajına cevabım aşağıdadır;

Bence doğru bir alım olmaz.Ben Banax makineyi bu disipline alışabilirmiyim diye almıştım.Alıştıktan sonrada Daiwa Megaforce aldım ve arada dağlar kadar fark olduğunu gördüm.Yani iyiden kötüye dönüş olmaz.Bu makineden sonra hedefin daha iyi bir makine olmalı diye düşünüyorum.
    Örneğin benim bundan sonraki hedefim,Abu Garcia revo dur.

6. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hamdi bey, ben 4-5 gündür 0.08'lik misina ile atışlar yapıyorum, bırakın karışmayı, bolluk bile yapmıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. duayenlerin ne kullandığını bilemiyorum ama elinizdeki daiwa makina ile korkusuzca kullanın derim, tabi yine sert atışlar yaparak..

7. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Bana kalın misina kullanmalarının sebebinide şöyle açıklamışlardı;boş atıp çekerken ince misinanın bir zararı olmaz ancak balık çekerken yani ağırlık bindiğinde ince misina makaranın alt kısmında bulunan nispeten daha gevşek sarılmış kısmın içine gömülür ve atışlarda problem yaratır,ayrıcada ipin çabuk deforme olup kopmasına yol açar,demişlerdi.

8. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    örgü misinada deforme olayına katılabilirim 0.28'lik bir örgü misina kullanmanızı tavsiye etmem, bu sistemde yaptığım çeviriler doğrultusunda birçok kişi 0.14'lük kullanmayı öneriyorlar, konuda da belirttim, beni baitcasting'e özendiren videoların sahibini facebook'ta ekledim ve uzun uzun konuştuk, örgü misina kullanımında 0.14'ü önerdi.
    Ki ince misina ( 0.08'lik) kullandığınızda, rahatlığı sizde göreceksiniz eminim
    Saygılarımla

9. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Zamanında heveslenip 2 numara döner kaşıkla ve böcek yem dediğimiz 4-5 gramlık yemlerle kasna avında kullanmak istedim.Atışlarda zorluk çekince vazgeçtim. Bu teknikle bu ağırlıktaki yemler başarıyla kullanılabilir mi?

10. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    ilk aşamada hayır. fakat gerekli deneyimlerden sonra ve ince misina ile kullanılabilir.

11. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Hafif yemlerle kullanmak gerçekten zor.Bu gün 10 gr.lık kalamar sahtesinle 2 defa kuş yuvası oluşturdum:D Gerçi Banax makineden fazla performans beklememek lazım.Havada buz gibi,parmaklar randımanlı çalışmıyor:eek: Hava biraz ısınınca Daiwa makine ile kalamar sahtelerini yine deniyeceğim.

12. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hamdi hocam 10 gr'lık bir sahte baitcast için yabana atılmayacak ağırlıktır, sanırım teknikte bir sıkıntı var. Misina düğümlendikten sonra nasıl çözülür ? bu başlıkta birçok video izledim ve bunuda size tavsiye ederim hocam.
    http://www.youtube.com/watch?v=0meQkt1cee4&list=LLib1La0-SX_eBJPaWVKa2zw

ben 4.7 gr'lik sahtelerde sıkıntı yaşıyorum, sıkıntının sebebi uzağa atamamak max 15-20 metreye atıyorum, buda artık olsun değilmi :) olay şu ki sert atışlar yapmadığımız sürece (başlangıç seviyesinde) düğümlerle karşılaşırız. Açıkçası spin kamışlada örgü misina kullanırken düşük gramajlı sahtelerde çok fazla düğüm sorunu yaşadım.

13. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Zaten 25 gr. civarı sahtelerde hiç sorun olmuyor iki makinemdede.Sorun hafif sahtelerde yaşanıyor.Sahteyi 25-30 metre ileriye atmak için illaki frenleri bir miktar açmak zorunda kalıyorsunuz ve sorun bundan meydana geliyor.
    Sevgili Erkin.yazılarında hep sert atışlardan bahsediyorsun.Halbuki ben bu sisteme daha yumuşak atışlar yapabilirim ümidi ile başlamıştım.Zira benim yaşım malum :) fazla sert hareketler yapmak benim için pek mümkün değil.Seyrettiğim pek çok videoda da gördüğüm üzere yumuşak atışlar kullanılıyordu.Ancak şimdi farkındayımki,sert savurmalar gerekiyor veya öyle zannediyoruz.

Bana referans olmuş videolardan biridir aşağıdaki;

14. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hamdi hocam, benim bu konuda yazdığım herşey, başlangıç seviyesi içindir, yaklaşık 2 aydır yaptığım araştırmalar, kurduğum kontaklar hep bu yönde, zaten daha sonrasında gereken ( nokta ) atışları yapmanız size kalmış, ama malesef sizde çok haklısınız , biz bu sistemden geri kaldık ve malesef bu sistemin rahatlığını paylaşacağım çok fazla üstadım yok. ama 25-30 gramlık sahtelerde fren ayarını tamamaen kapatmak gerekir... düşük gramajlı sahtelerde aynı orantıda misina kullanmak ister... Elin gavuru 7 gramlık sahte ile uzun menzilli atışlar yapıyorda biz mi yapamayacağız :D :D

15. ironman

ironman Hamdi Beypazar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg.
    Pek ingilizcem olmadığı için videoda anlatılanları anlayamıyorum.Bilgim sadece görsel kısmından ibaret.Ancak anladığım kadarıyla tek elle ve basket atar gibi kullanmayı öneriyor.
    Bende yaklaşık 2 ay kadardır bu disiplinle uğraşıyorum ve anladığım kadarı ile sert atışlar yerine daha yumuşak hareketlerle bu atışları yapmaya çalışmalıyız.Zira sert hareketler,back nash olayına çanak tutuyor gibime geliyor.Sert yapılan atışlarda yapılacak en ufak bir hata(saniyenin 5-10 da 1 i kadar) kuş yuvasına neden oluyor.Yani hiç toleransı yok bu sistemin.
    Kamışa,yumuşak ve gerektiği kadar yüklenmeyi öğrenebilirsek,başaracağiz gibime geliyor.Ancak bunun içinde çok çalışmak lazım sanırım ve benim o kadar vaktim varmı bilmiyorum :)

16. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b MAKİNE
    Bişey sormak istiyorum mesela 15-50 atarlı diyosunuz atarı az olan kamışlarmı daha iyi çok olan kamışlarmı :)

17. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Hocam BASKET GİBİ atmak diye birşey var yada yok, bahsettiğiniz şey baitcasting'de çok fazla dar alanda yapılacak harekettir, bu sistemde disiplin olarak kabul edilecek bass master classic'deki videoları seyrederseniz dediğiniz basket atışların kısa mesafe için olacağını görürsünüz... ayrıca sert atışlarda düğüm sorunu var ise, bu muhakkak teknikle ilgili sorununuz var demekktir, örneğin benim tek sıkıntım sizin basket benimse omuzdan atış dediğim noktada ( idi ) omuzdan atışı, geçte olsa çözdüm, hak vermek lazım , baitcasting'de çok zor bir teknik, oturması, zamanlaması = nokta atışı gerçekten çok zor... Bu disiplindeki atışları denedikten sonra ve alıştıktan sonra, spin kamış benim için az biraz kolay geliyor :D tekrarlıyorum ben burada birşeyi tanıtırken kesinlikle ve kesinlikle birşeyi kötülemiyorum ki bu sitede buna tecrübem ve haddim yetmez :) 3.2 gr'lik plastik çekirge sahtemi bu disiplinde atarken hala zorluk çekiyorum bunun tek sebebi korku ve tecrübe :D :D :D korkudan kastım, ucunda 25-30 tl'lik örgü misina var :D

18. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Alper kardeşim, çıkrık sistemde (nekadar çıkrık olmasada artık ben kısaca öyle demek istiyorum) 15-50 diye birşey denildiğini hatırlamıyorum, 15-25'dir o sanırım :) kamış olayına gelirsek başlangıç seviyesinde en zor ama bir okadar tecrübe kazandıracak kamış sert kamıştır.

19. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b MAKİNE
    İstanbulda suni yem ile avcılık yapmak istiyorum acaba kamış öneriniz varmı :)

20. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Erkin,
    Seni tüm kalbimle cân-ı gönülden tebrik ediyorum. Daha önceleri de söylediğim gibi; bu tür nitelikli ve ayrıntılı paylaşımlar, hem paylaşım hem de av heyecanımızı gerçekten arttırıyor.
    Tasarlanmış, zaman ve emek harcanmış özverili bir sunum olmuş. Baitcasting tarzı makine ve kullanımından hep korkulmuştur. Bu korkunun sebebi, aslında tüm korkularımızın ardında yatan sebep gibi; bilmemek tir.
    Bu ve bu gibi paylaşımlar bu bilinmezliği aydınlığa kavuşturacak ve korkularımızın üstesinden gelecektir.
    Sol kolumun rahatsızlığı sebebi ile tek elle atış yapabileceğim baitcasting kamış+makine kullanımını uzun uzun düşünmeye başladım. Bakalım hayırlısı;):)
    Deneyim ve bu güzel paylaşımlarının devamı dileklerimle...
    Sevgi ve selamlar.