BAITCASTING Yakala-Bırak Turna Av Raporum ve Videosu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fish founder tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fish founder

fish founder Özgür

çok teşekkürler Emre,
    okullar kapanmak üzere artık senden de güzel av raporları bekliyoruz,

2. fish founder

fish founder Özgür

çok teşekkürler Kadem,
    kürek çekme yolunda her türlü otostopçuyu sandala alabilirim :p ,
    haberin ola,:)

3. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Gerçekten çok büyük tebrikler. Türkiyede sanırım bir ilksiniz. Limitte av yaparak geriye bıraktığınız balıklar için kendi adıma size çok teşekkür ederim. Diğer tüm balıkcı dostlarımıza örnek olması dileğimle.
    Sevgi ve saygılar...

4. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Özgür Kardeşim, eline koluna sağlık, hem kürek çek, hem balık tut (hem de baitcasting ile), hem kepçe kullan, hem fotoğraf çek, hem video çek, bir de en zoru olan yakaladığın balıkları geri bırak, pes doğrusu tebrik ederim.:)
    Sanki iki kişi için organize edilmiş, ancak satışa gelinmiş bir icraat gibi geliyor:D

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ adam yeni unutmaya başladı yahuuu :eek: :eek:

6. 3182

3182

Videoyu yeni izleme fırsatı bulabildim. Size tavsiyem kepçenin torunu daha geniş ve kalın misinadan mamül bir torla değiştirmeniz. Bu kepçe size her balığı kepçelediğinizde kaşığı çıkarırken ızdırap olur.

7. ksensoy

ksensoy kaan

Favori Kamış:
    Daiwa Saltiga
    Favori Makine:
    Abu Garcia Ulturacast
    En İyi Avı:
    Turna 76cm
    Tam anlamiyla sportif bir balikcilik ornegi, ben bu forma butur deneyimleri paylasmak icin katildim.

Size ve sizin gibi dusunenlere selam olsun.

8. fish founder

fish founder Özgür

merhaba,
    ilk olmasamda son olmayacağımı biliyorum :)
    değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim,

9. fish founder

fish founder Özgür

aynen dediğin gibi Hakan,
    biraza yorucu oldu ama değdi,
    tam 2 kişiye göre yapılmıştı organize ama olmadı kısmet değilmiş,
    şimdi murat'ın sözü var komple video ve kürek çekecek aynı anda :)

10. fish founder

fish founder Özgür

ızdırap ne kelime kadem,
    resmen belli bir süre sonra acaba kepçe fobisi başlıyor,acaba kullanmasam mı demeye başlıyorsun,zaten her balıktan sonra toru keserek ayırabildiğin için sahteyi ve veya balığı torda mundar oluyor,
    bu arada uğur'un 'uccrow'ın avlarında kullandığı ve tavsiye ettiği balığı alt dudaktan yakalayan aparattan edinmeyi düşünüyorum en kısa sürede,

11. fish founder

fish founder Özgür

değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Kaan Bey,
    aramıza hoşgeldiniz,

12. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Merhaba Özgür Bey,

Yazınızı başından sonuna kadar okudum, yakala-bırakla ilgili hissiyatınızı da...

Benim üstüne düştüğüm avlanma şekli yapay yemle deniz levreği avı. Bunların palaz (yani çinekop sarıkanat büyüklüğündeki levrekler) diye tabir ettiklerimizi hep, ispendek olanlarını (lüfer büyüklüğünde olanlarını diyelim) zaman zaman salmışlığım var. Levreğin etiyle ilgili (çok lezzetli olsa da) zaten hiçbir zaman bir sorunum olmadı. Avlarımdan genelde iki-üç lokma yerim, bu bana yeter. Yıllar geçtikçe birşeylerin eksik olduğunu hissetmeye başladım. Balıksa balık, hep yakaladım. Çok levreğin kanına girdim. Eşi dostu söz verdiğim herkesi doyurdum. Ama hepsi bitti.

Artık bırakacağım dedim hem de kilo üstü olan ilk levreği. Trofelerden at-çekle levrek balıkçılığımın ilk zamanları dışında düşünce olarak hep uzak durdum, yani yerini yurdunu bildiğim devasa levrekleri yakalamanın bir heyecanı da olamazdı. Eğer sağlam bir tanesi gelecekse bu sürpriz olmalıydı.Hayat sanki bizi her an teste tabi tutar. Buna kesin karar verdikten sonraki ilk avımda benim için trofe büyüklüğünde bir levrek yakaladım. O anki hislerimi ifade edebilmem olanaksız ama yine de deneyeyim. Balığı karaya alınca ayaklarım uzun süre yerden kesildi sanki. Aklıma balık için geç olmayan bir zamanda balığı salmak için aldığım karar geldi. Salacaktım. Olmadı, yapamadım, yapmadım.

Balığı tuzda pişirdik. Tam 11 kişi doydu o balığı yiyerek.

Bu olaylar benim içimde çok büyük yer etti. O büyüklükte bir balıkla benim bir işim olamazdı. Kiloluk bir tanesi zaten beni ve ailemi doyururdu.

Sonra araya sakatlığım girdi. Sakatken de yakaladım ama son avımdan sonra levrek avına sakat sakat gittiğim o dönemde 2,5 ay levrek yakalayamadım. Sonrası forumumuzda yazdığım bahar raporu. Yine herkesi doyurdum.

Aynı hatayı ikinci kez yapmıştım.

Bir arkadaşıma bu durumu ve hissiyatımı anlattım yüz yüze görüşürken. "Yanında o an sırtını sıvazlayacak seni destekeleyecek tecrübeli biri yoktu, eğer olsaydı o balıkları salardın. " dedi.

Umarım bu hatayı üçüncü kez yapmam.

Eğer uzun yıllar sonra bile peşinde olduğumuz balığı yakalamak istiyorsak bireysel sorumluluğumuzu yerine getirelim, en azından ihtiyaç fazlasını özgür kılalım. Bu yağmacılık kültürünü yok edelim. Eğer kibirleneceksek, ne kadar çok ya da büyük yakaladığımızla değil, ne kadar çok ya da büyük bıraktığımızla böbürlenelim. Aksi takdirde ismimizi bilmeseler de gelecek nesillerin laneti hep üzerimizde olacak ve ben bu lanet okunan insanlar arasında yer almak istemiyorum.

Mümkünse bu konuda tecrübeli olanlar bana, bize ve dolayısıyla balıklara yardım etsin. Salalım.

Ben ileride balık katili öğrencilerimle ava çıkmak istemiyorum. Onlara örnek olmak istiyorum.

Olanağı olan herkes büyük balıkları yakalayabilir. Ama herkes salamaz.

Buna güzel bir örnek oluşturduğunuz için size teşekkür ederim.

Son düzenleme: 2 Haziran 2010
  13. modena

modena

enes abi yorumunuzu ilgi ile okudum...haklısınız...ve bu yorumunuz beni daha da çok tetikledi...evet yakala ve bırak...

balık avı aslında bir oyun...hemde yetenek sabır tecrübe gerektiren bir oyun...ya balık kazanır yada avcı...balık kazanırsa gider...ama avcı kazanırsa...rakip filededir...oyunu kaybetmiştir...yapılacak tek şey var...bir daha ki karşılaşma için randevulaşmak...bırak gitsin...nasılsa geri gelecek...en büyük rakibi ile karşılaşmak için tekrar gelecek...hep bir kazanan ve hep bir kaybeden olacak...ama hiç bitmeyecek bir oyun olacak...yakala ve bırak...

teşekkürler özgür abi...teşekkürler enes abi...

14. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Özgür abi tebrikler, bu konuda görsel destekle oluşturduğun güzel katılım, meraklılarına tecrübe edenlerden birebir yardım niteliğindedir.

İnşallah bundan sonraki avınız +1 kameramanla olur :)

Eline sağlık..

15. fish founder

fish founder Özgür

enes bey merhaba,

herşeyden evvel,değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

kendi tecrübelerinizden yola çıkarak vermiş olduğunuz detaylar ve bu detaylardaki mesajlar herkese örnek olması gereken düzeyde.

ilgili fikirlerinize katılmakla beraber,yakala-bırak avcılığının 'şahsen' ayrı bir disiplinde ele alınması gerektiğini düşünenlerdenim.
    en kısa sürede,tamamı geri salınmasa bile,sadece ihtiyaç kadarı alı konunan sportif avlar eminim ki forumumuzda sık sık yer alacaktır.

bu konuya ilgi duyan ve amator balık avcılığını rekabet ortamı dışında sadece sportif bir aktivite olarak gören ve veya görmeye başlayan bir çok üyemiz bulunmaktadır.kendilerinin ön ayak oldukları ve yayınladıkları konu,mesaj ve av raporları azınlığı çoğunluk noktasına gün ve gün yaklaştırmaktadır,

hepimiz için,kararında ve keyifli avlar dilerim,

16. fish founder

fish founder Özgür

çok teşekkürler Rıfat,

seninde bahsettiğin üzere sandalda +1 kişi daha olduğunda eminimki çok daha güzel ve detaylı çekimler gerçekleşebilir.

mümkün olan en kısa sürede bu tip bir av organize edip,imkanlar el verir isede tüm av detayları ile videoya almaya çalışacağım.
    eğer böyle bir video çekmeyi başarabilir isem,eminim hem izlemesi hemde içeriği daha zengin olabilecek,

17. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Baitcasting solo da Özgür, solistler altı adet turna, nihayetinde konser bitti herkes evine....:)

Tüm duyularımıza hitab eden bir av; samimi, yaratıcı, içeriği olan... Ve bence herşeyden önemlisi amatör bir ruhla çok profesyonelce bir yaklaşım...

Kuş yuvalarını kesmeni anladım da, dördüncü balıkta sanki kepçe torunu da mı kesmişsin ne? :D :D Ayrıca tekne kiralayan kişiye '' hepsini saldım '' cevabındaki özgüvene de şapka çıkarırım...

Tebrik ederim.... Zevkle izledim Özgür...

Son düzenleme: 7 Haziran 2010
  18. fish founder

fish founder Özgür

:)
    değerli ve motive edici yorumların için çok teşekkür ederim Ersan abi,
    bilirsin senin fikirlerin benim için çok önemlidir,;)

19. odiii

odiii onur

Favori Kamış:
    DAIWA VERTICE VTY100-30A 300 cm
    Favori Makine:
    REMİXoN
    Öncelikle merhaba
    Gerçekten aldığınız keyif, tuttuğunuz balıklar biryana geri suya atmak için limit koymanız çok takdir edilesi bir davranış.Bugün sadece izlediğim videodan turna avıyla ilgili biçok şey öğrendim ve bende kısmetse en kısa zamanda denemek istiyorum.

20. fish founder

fish founder Özgür

değerli yorumun için teşekkür ederim onur,

sana şiddetle turna avını tavsiye ediyorum,
    başladığın anda neden bu kadar geç kalmışım diyebilirsin;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.