Cümleten selamun aleyküm abilerim, arkadaşlarım balık avındaki yoldaşlarım herkese hayırlı işler, herkesin keyfi sıhati yerindedir inşallah...
Aleyküm Selam Ersin hoş geldin. Ersin bu Maltepe tarafın da denizi dolduruyorlar ya kayalar la Eşkina ve Levrek için yeni yaşam alanları oluşur mu sence.
Cengizim oluşmasına oluşur ama uzun bir dönem alır.Birde balıkları rahat bırakırlarsa.Bildiğin aslında levrek özellikle sessiz sakin yerleri sever ve oralrda av verir.İstanbul'da öyle bir yer olması zor. Birde şunu düşünmek lazım inşaat bitene kadar oralra giriş izini vermezler.Deme o ki en az 2 yıl oradan ahayır gelmez
Adaşım Uzun yağmurlukmu? Takım olanlardan alsana.Daha kullanışlı oluyor bence.Biraz pahalıya geliyor ama ikisini ayrı ayrıda kullanabilirsin.Beraberde.Tavsiye ederim.
Hoşbulduk abi. o maltepe tarafında calışmalar tamamlandıktan sonra eşkina, bence levrekte dolaşır, istavrit, zargana, kefal, belki karagóz...vs baliklar icin yaşam alanı olur ama önemli olan oradaki suyun ne kadar temiz tutulabileceği hee birde şóyle bişey var balık tutmaya kapatabilirler o alanı, pendik marinada yapıldiktan sonra marina sınırları balık avlamaya kapatıldı öyle birşey olursa maltepede de eşkina levrek degil sinagrit akya cıksa girip avlayamayız bi tanıdık olmadan
Bence de alt üst olan yağmurluklar daha iyi.tek parça olanlardan aşağıya akan su paçalarını hep ıslatıyor bir şeye benzemiyor yani
Tabi bu benim fikrim.Malum ben İstanbul tarafındaki avları pek bilemiyorum.Buralarda bu sezon avlanmaya başladım.Ama araştırdığıma göre Levrek Karadeniz kıyılarında av veriyormuş.Riva,Sahilköy,Şile sahil şeridindeki kayalıklarda sabaha karşı kaşık iş yapıyormuş
İçerde kalan alandan bahsediyorsan o alanda avlanmaya izin vereceklerini ve orada balık yapacağını sanmam.Ancak dış alana doğru,açık denize doğru uçlarda olabilir.Ama dediğin gibi giriş izni vermemeleri daha mümkün görünüyor.