arkadaşlar haftasonu gideceğimiz mekanda genelde çok akıntı oluyor akıntı bir anda soldan sağa , sağdan sola dönebiliyor. attığınız kurşun bir bakmışsınız akıntı kıyıya gelmiş. bu tip olaylardan ötürü mekanda önceden tecrübe etmiş arkadaşlara danışmak takım kaybetmeyi en aza indirger ve balık alma olasılığını arttırır. öncelikle gelen arkadaşların yanında 170 gr 185 gr. hatta mümkünse 200 gr kurşun bulundurması ve en azından 4 veya 5 adet sahte getirmesi yararımıza olacaktır. mekanda takım ve kurşun satan bir abimiz bulunmaktadır ancak sizinde bildiğiniz üzere fiyatlar hiçbir zaman cengiz balıkçılık yada muadillerinin yerini tutmaz. yağmurluk bence yine olmazsa olmazlarımdandır. birşey sormak isteyen olursa memnuniyetle cevaplarım. yine bölgede tecrübeli olan Deniz Mustafa abi İsa abi Sabri ve tecrübeli olan diğer arkadaşlara danışabilirsiniz.
ben orada istavrit hariç 150 gr altını hiç kullanmadım Sabri birde 125 ve 150 herkesin çantasında vardır diye düşündüm.
Hava pazar günü güneyden esecek, bu nedenle akıntı ve suyun basması konusunda ilk kez tecrübe edecek arkadaşlar biraz şanslı.. Su aksa da öyle alışılagelmiş sert koşullar olmayacaktır.. Sevgili Ali mekanda hepimizden eskidir, ben defalarca av yapmış olmama rağmen, bazen balık suyunu ararken kendisini klavuz olarak takip etmişliğim vardır.. Yukarda yazdığı bilgileri göz ardı etmeyin derim.. Bunun yanı sıra aramıza yeni katılacak arkadaşlar da var, onların tecrübelerinden de her zaman memnuniyetle faydalanırız.. Sonuçta bu işte bilginin ucu bucağı yok.. Mekanı birçoğunuz öğrendi, bilmeyenler için de bilgiyi özelden yazacağım ve merayı açıktan telaffuz etmeyeceğiz..
biz aşağı yukarı 4 pazardır ordaydık mutlak görmüşünüzdür gecen pazar arkadaş deniz alası cekti biz somon sanmıştık