Civardaki çiftliklerden kaçıp, şartlara uyum sağlayabileceği yönünde düşünceler var Deniz abi, gerçekten oltaya takılan süpriz bir balık
DENİZ ALASI: http://www.baliksitesi.com/baliklarimiztaniyalim.aspx?balik=9 http://youtu.be/b_lRoWJVkyY
Sabah gazetesimde gordum az once kalbe iyi gelen en iyi 14 baligin icinde bu balik da var. 1. sirada lufer yaziyor.
Selamünaleyküm.Bütün arkadaşlara hayırlı akşamlar.Anladığım kadarıyla zorlu bir merada avlanacağız fakat sormak istediğim bazı konular var.Bende 100-200 gram atarlı okuma kamış var ama bununla 150 gramın üzerine çıkmadım acaba bunun üzerine çıkmak ne kadar sağlıklı olur kamışı alalı daha bir ay olmadı kırılmasını istemem makinada bir sorun yok ama onun üzerindede alırken cengizde sarılan misine var kalınlığı ve kalitesini bilmiyorum sanırım 0.50 monofilament. Aslında bu avda örgü misina ve şoklu takım denemek istiyorum ama acemiyim örgü misine atarken parmağımı kesme riski var ayrıca ne marka ne kalınlıkta misina alacağımı bilmiyorum. Şimdi bana ne tavsiye edersiniz 125-150 kurşunla mevcut takımlamı geleyim? Yoksa örgü misina ve şoklu takım için malzeme mi alayım? Son seçenekte kamış kırılma riski yüksek olduğundan sadece tanışmaya mı geleyim? Birde özelden yerin mesajı geldi ama Google mapsten işaretleyip gönderebilecek bir arkadaşımız olursa bulması daha kolay olur telefondan yazıyorum hata varsa kusura bakmayın arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.
Orgu misine bana pahali oldugu icin atarken cekeren surekli takicam patlatcam veya sagimdaki solumdaki takicak piskolojisine sokacagindan almadim. ,50 oldukca kalin atisini olumsuz etkiler cok gitmez. paran varsa ve takildiginda koptugumda canin yanmicaksa 8x lik orgulerden almani tavsiye ederim. bana kalirsa 15tl civarinda saglam.,25 veya ,28 misine sardirip ,35 ,40 lik misine ile şoklasan super olur. ben okuma seamaster sardirdim ,28 lik isimi gorecektir. ayrica kamisa bisey olucani sanmiyorum atisinda sorun yoksa..
Fatih kardeşim yine hızlısın maşallah, siteye ilk mesajımıda hızla sen yanıtlamıştın.Bendeki misinanın tam kalınlığını bilmiyorum tahminen söyledim ama misina çok gam yapıyor zaten değiştirmeyi düşünüyordum.Atışta problem yoksa demişsin çok ciddi problem olduğunu sanmıyorum ama hala acemiyim birde şoklama için misina alırsam aynı markanın 35-40 lık misinasını mı alayım? Daha önce şemsipaşa düğümü atmadım ama sanırım yapabilirim. Fakat kamışa pek güvenemiyorum hem üstünde yazan limit ne kadar doğrudur bilmiyorum hem de acemilik var okuma seamaster kaç metresini kaç liraya sardırdın?bunuda yazarsan iyi olur kardeşim.
Hazırım abi pazarı iple mi desem misinayla mı desem ama oldukça bir çekiyorum misina yönünde sıkıntım var en kötü ordaki malzeme satanabilerde varda ordan temin ederim diyorum
Bence o işi oraya bırakmadan yarın halletmeye çalış, zira hava tam aydınlanmadan çalışmaya başlarız ve o saatte malzemecide gelmemiş olur