BALIK AVI DOSTLARI ORGANİZASYON VE PAYLAŞIM ALANI

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Olum bu Yaralı Kartal mevzusu nerden çıktı loo ? Kartal tamam, kabulde ama niye yaralandım nerde yaralandım ? Ben niye bilmiyorum kendimi la ? :D :D :D

Güzel haber:thumb: artık gelsin gece yemli avları hihi hihi geçen sene 5 tl satıyorlardı tabi yarısı boş bakalım bu sene kaç liradan verecekler.. Olmadı internetten sipariş veririz topluca daha iyi olur :rolleyes:

2. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    abi bana belge deme : ))

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Abi bunu geçen gün alacaktım ben ama hiç bir geçerliliği olmadığı gibi alsan bile online sistemde herhangi bir kayıt altına alma işlemi yapmadıkları için vaz geçtim.

Sadece bir kağıda foto yapıştırıp isim soy isim yazıp veriyorlar ve para alıyorlar bunun dışında amatör balık avcısı olduğuna dair hiç bir yerde senin kaydın olmayacaksa da bana göre almanın hiç bir faydası olmayacak ki.

Kurutulmuş boru kurdu kullanıyor bizim arkadaş mırmır için canlı gibi diyor, ona da vuruyormuş balık, olmadı öyle bişey yaparız..

Akşama napıyoruz? varmı düşüncesi olan?? bizim sahilde yemli dişli işi hayal mi?

4. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    ersin o çin sitesinden alışveriş yaptınmı çadır ve uyku tulumu fiyatları çok uygun ama insan güvenimiyor çin malı olunca : )

5. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Bora sen mcse misin?

6. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    öyleydim şimdi devlet memuruyum

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hayırlı olsun :)

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O kurutulmış boru kurdunu ben eşkina için denedim, ilk önce suda 3-5 dk bekletmek gerekiyor biraz yumuşaması için ayrıca istavritler ve küçük balıklar haricinde eşkina falan yoklamıyor oltayı, mekanda mırmır varsa o da gelir elbet ama o kurutulmuş boru kurdu eşkina için cidden pek verimli değil, iğneye takarken falanda anlaşılıyor bu dediklerim :) :)

Abi ben şimdiye kadar hiç bir internet sitesinden alışveriş yapmadım, o nedenle bilmiyorum o siteyi... ben hoşlanmıyorum pek o tarz alışverişlerden, param varsa ihtiyacım olan ekipmanı gidip yerinden görerek alırım her zaman :thumb:

9. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Belirli bir limite kadar vergisiz alışveriş yapılabiliyor olması lazım 99 $ a kadar gibi. üzeri durumlarda gümrüğe takılıyormuş ;)

10. emreseven

emreseven Emre

S.a arkadaşlar,

Bu haftasonu için narlı planı yaptık.Kısmetse tekne ile açılacağız.Fatih abi ilede görüştüm,(night_fisher) sağolsun çok yardımcı oluyor.

Ancak yem olarak gümüş balığı iş yapıyormuş,onuda bulmak biraz şansa bağlıymış.Bildiğiniz anadolu yakasında satın alabileceğim(iyice yağlanmış gümüş) bir yerler var mıdır ?

11. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Tezgahlarda hiç denk gelmedim Emre, hale bakmak lazım. Yada balık pazarına :)

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    A.s. emre,

Bu mevsimde aradığın nitelikte gümüşü bulmak zor hatta normal zamanda da gümüş tezgahlarda pek satılan bir balık değil benim bildiğim... Ama Kadıköy veya Kartaldaki balıkçılar çarşısına bir göz atabilirsin belki gümüş balığı bulunur oralarda.. Fakat kesin değil sadece bir ihtimal o da düşük bir ihtimal.. Alternatif olarak taze hamsi alabilirsin, lüfer varsa merada o da güzel iş yapar ama kıyıdan atacaksanız hamsi daha çabuk dağılabilir takımı suya yollarken :)

13. emreseven

emreseven Emre

Zaten bende hiç ummuyorum bulmayı :) Maltepe Kum iskelesinde fazlaca gümüş var, ama hiçbiri fatih abinin fotoğraflarını koydukları büyüklükte değil,sanırım yağlıda değildir.

Lüferde varmış merada,ama mırmır tutmak hem daha keyifli ,hemde şuan için çok daha lezzetliymiş.İlginç olan mırmır ve lüfer, ikiside sadece fileto gümüşe geliyorlarmış.Gümüşü fileto olarak kesmekte maharet ister sanırım.Parçalamadan kesmek kolay iş değildir sanırım :)

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mırmırın illa gümüş eti seçtiğini ilk defa duydum genelde mırmır ve onun gibi balıkların en iyi yemi kurt, karides veya midyedir... Ayrıca lüfer içinde gümüş fileto çok ilginç geldi, zargana için bazen bende gümüş fileto kullanıyorum ince keskin bir bıçakla veya falçata ile gayet rahat filetosu çıkartılır ama lüfer için bence fileto gerekmez gibi hele ki tekneden zokayla avlanıyorsa :rolleyes: onu gördüğünde affetmez o hihi hihi

15. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    kadıköy çarşısında yakın zamanda gümüş görmedim , düzenli olarak bakarım 1 defa denk geldim oda yakın zamanda değildi ama giderken bakabilirim istersen tekrar.

16. emreseven

emreseven Emre

17. emreseven

emreseven Emre

Valla çok sevinirim. Cuma akşamı pendikten feribota bineceğim için, sadece yarın uğrayabilirim kadıköye.Kartal'da olsa müthiş olurdu aslında :)

18. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    tmm hocam sorun değil 10 dk sonra mesai bitiyor hemen gider bakarım

19. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yanlışın var emre, raporda belirtilmiş zokayla avlanıldığı hatta yazıların bir bölümünde "ellerindeki son gümüşü taktıkları zokaya takoz gibi bir mırmır yakalandı" yazıyor.. demekki orada gümüşle lüfer avlayanlarda tekneden zokalı takımla avlamışlar balığı ve bu sistem ülkemiz denizlerindeki birçok merada kullanılır ( özellikle marmara denizinde ) ve merada balık varsa gayette başarılı sonuç verir, yani sırf narlıdaki o meraya özgü bir sistem değil bu avlanma şekli :thumb:

20. emreseven

emreseven Emre

Yok yok yanlış ifade ettim sanırım.Fileto gümüşe, mırmır gelmesi orası için özel birşey demek istemiştim ben. :) Zoka ile lüfer nasıl tutuluyor,hiçte tecrübem yok açıkcası :)