Bilemiyorum ama belkide benim kullandığım misinadan olabilir diye de düşünmüyorum değil. Dün akşam artık çıldıracaktım yav. Neyse birde misinayı değiştirip deneyeyim bakalım ne olacak?
Ben her yola varım be kardeş. Yeterki kıyıda olsun, muhabbet olsun. Ben orada daha önce hiç avlanmadım aslında iyi olabilir. Ama park problemi var oralarda sanırım çok erken gitmek gerekiyor
Vallaha ne bileyim kardeşim yav. Kurşun mu döktürsem yoksa çingen mi ...... Bilemiyorum artık bir yol bulacağız. Koçtaşın orayı cuma akşam deneyebiliriz mi?
Ersin abi bence sendeki bluehawkın misinayı kafanın altına sarmasının nedeni makina kafasına gereğinden fazla misina sarmış olman olabilir, çünkü ben sende o makinayı gördüğümde de dikkatimi çekmişti o zaman baya sarım olmuş acaba misina atış sırasında veya sararken dolaşma olmuyormu diye aklımdan da geçti... Çünkü sen sonradan bluehawk'ın kafaları evde sardın, fazla misina sarmışsan birde üstüne şok yapıyorsan surf kafa olduğu için atış sırasında salınımı hızlı oluyordur, kurşun suya girdiğinde misina boşalırken sen makinenin telini kapatana kadar farkında olmadan birmiktar daha misina salınımı olabilir bu nedenle boşta kalan misinalarda makina kafasının altına girip anamile dolanıyor olabilir... Benim aklıma gelen bu, olmadı Cengiz balıkçılığa götürüp sorunu anlatırsın abi
abi makinemde 0.28 mercan sarılı, üzerinde de 4-5 metre şok olarak 0.40 var. memnunum yani. Sen de ne sarılıydı?
Olabilir tabi kardeş. Dün akşamki aksaklıklara bak. Birinci takım attım oltayı sarıyorum acayip ağır bir şey var. Ulan dedim gene bir bayrak geliyor yine aynı hatayı yapıp kamışı kırmayayım yavaş yavaş cekiyorum kamışı makinayı gerdirmeden. Tam yaklaştım diğer balıkçılardan biri benim oltaya sardımı herif oltayı kurtarana kadar zaten ağır olan benim takım dibe oturdu
Abi sanırım aynı mekandan bahsetmiyoruz, sen bir özelden hangi mekan hakkında yazdığını yollayıver :thumb: :thumb: :thumb: Cuma akşamı için benim eşkina denemesi planım var abi, eğer uygun olurum dersen haberleşelim duruma göre.. Zaten tam bir netlik kazanırsa durum buraya yazacağım Cuma akşam eşkina planını, müsait olan ve katılmak isteyenler katılır bana :thumb:
Sağlık olsun be Ersin abi acaba balıkmıydı takımdaki ağırlık başının gözünün sadakası olsun, cana zarar gelmesinde gerisi yerine gelir :thumb:
Tabi yakında dibe oturttunmu sonuç belli etti bir. Neyse oradaki malzemeciden şok misinası aldım bağladım şok misinayı ucuna kurşun , rapala derken hazırım suya indireceğim yeni canavarı, gerildim gerildim gerildim o kadar hazırlandım bir iştahla yüklendim o ne malum ses çotank. Kurşunla rapala havada uçuyor benim kamış elimde kalmış. Bir kontrol ettim kafada hani misina yı kıstırmak için yer varya şok oraya girmiş oradan patlamış
Daha bitmedi. Neyse bir şok daha bir atış daha tam çekmeye başladım misina ortadan patladı bu defa.Bende bidiğim bütün duaları okudum ve takımları toplayıp evin yolunu tuttum. Şimdi makinadaki misinayı değiştireceğim
Haklısın abi o kadar aksilik üstüste olunca insanın siniri morali bozulur, ama vallahi bak seni okutmak lazım sürekli bu tarz durumların olması pek hayra alamet değil bence hihi hihi
Abi sana yakın bir malzemeci söyleyeyim. Öğle tatilinde bile gidersin. hazırolta.com'un yeri içerenköyde, bostancı oto sanayinin içinde. Fiyatları uygun. makineye de alttakini sardınmı canavar olur. http://www.hazirolta.com/mercan-trendline-floating-misina-400-metre-urun102497.html şok için ise bunu aldım ben. harika bir misina. http://www.hazirolta.com/super-dp-expert-beyaz-misina-300mt-0-30mm-urun597.html
bi toplantıya gittim geldim ne muhabbet dönmüş maşallah Ersin abi aynı sorun benim Mitchell'de de var, surf kafalarda dikkatli olmak gerekiyor, misinayı kontrollü bir şekilde salmayınca araya kaçabiliyor.. ondan sonra takım denizdeyken sök makarayı , çıkar misinayı, tak kafayı, sık kalamayı devam.. yani uğraş dur..
Şok için oskar kullanıyorum arkadaşlar 030 ile 200 atıyorum rahatlıkla, 035 ile dünyaları atabilirsiniz..