Aynen öyle :thumb: Bizdede c.tesi pazar çalışılmıyor ama iş yıllık izin kullanmaya geldiğinde c.tesi günüde iş günü olarak geçiyor gerçi bizim şirkette resmi tatillerde bile milleti çalıştırıp o gün çalışılmıyormuş gibi gösteriyor ve hiçbir mesaide ödemiyor
Özkan Abi benim şikayetim iş yerimle alakalı değil yav arızaya verdiğim bir cihaz için 20 iş günü diyorlar ya ondan sordum c.tesi de dahil mi diye.
ha şunu baştan desene kanka bizde sana cts vardiya yazılıyor , mesain verilmiyor vs. diye boyuna yazıyoruz
Arkadaşlar ben çabuxak geri döndüm ve yukarıdaki iş kanunu ile ilgili olarak görüşlerinizi okuma fırsatı buldum ve bu konuda benim de nacizane bir takım bilgilerim var sizlerle paylaşmak isterim ki; Resmi Tatil kavramı ayrı hafta tatili kavramları ayrı kavramlar olup Resmi tatil sadece ulusal ve dini bayramlarda uygulanan bir tatildir. 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim , Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatilleridir Hafta tatili ise işçilerin 6 günlük çalışmalarını müteakkiben yasalara dayalı olarak hak kazandıkları tatildir. Eski kanunda hafta tatili Pazar günü olarak tanımlanmıştı hatta C.tesi saat 13:00 ten itibareb hafta tatili olarak belirtilmişti. Ancak 2007 de yenilenen iş kanunu ile bu Pazar günü hafta tatili olmaktan çıkarılmıştır. İş kanuna göre işçiler Haftalık 45 saatlik çalışmaları karşığı hafta tatiline hak kazanırlar. Bazı şirketler işçilerini günlük 9 saat ve haftanın 5 günü çalıştırır ve 2 gün izin veririler, bazıları da günlük 7.5 saat * 6 gün çalıştırıp 1 gün izin verirler. aradaki fark bundan ibarettir
Ersin abi, yazdıkların doğru.. ancak biz de dahil olmak üzere çoğu şirket resmi tatiller ile birlikte pazar günü çalışmalarını 2 kat fazla mesai olarak değerlendiriyor, eski alışkanlıklar devam ediyor yani.. 20 işgünü meselesi ise dediğin gibi bir hafta 6 işgünü sayılarak değerlendiriliyor.. "Bazı şirketler işçilerini günlük 9 saat ve haftanın 5 günü çalıştırır ve 2 gün izin veririler, bazıları da günlük 7.5 saat * 6 gün çalıştırıp 1 gün izin verirler" konusunda ise bir 3.durum daha var.. mesela biz de dahil olmak üzere çoğu şirket günde 7,5 saatten 5 gün çalıştırıp 2 gün izin veriyor, sanırım biz şanslı gruptayız
Kafam karisti simdi. Sonucta kanunda yazan pAzar ve resmi tatiller disinda is gunudur dedigine gore firma calisanlarina c.tesi paazar izin vermesi durumundA ben arizaya verdigim cihaz icin 5is gununden mi hesap yapmaliyim yoksa cmrtesiyi de sayip izin yqpsalarda kanun boyle diyor 6is gununden mi hesaplamaliyim? Anlatabildim mi acaba?
6martta arizaya verdim. 1nisanda dilekce verdim bunlar vermiyo benim cihazi misketlerimi geri istiyom dedim tuk.haklarina. eger c.tesi sayilmiyorsa 18 is gunu sayiliyorsa 22 is gunu bende c.tesi sayiliyor diye bildigim icin 6gunden hesapladim sonradan firma sayilmiyor 5diye blof yapti ufak capli bir tartisna sonrasi kapadim teli. Ayin 22sinde sonucu belli olacak. Zaten tel ayipli urun kasada catlak olusuyor uretim hatasi var toplanmasi lazim piyasadan. Bunu da yapmiyorlar sogudum telden. Firmayada ayar oldum teleservis ten uzak durun aman aman.
Iste sikinti orda ben dilekceyi verdim 2 gun once zaten tereddut etmedim sayiliyor diye.. Neyse 22sinde gorecez bakalim nolcek
Eşimin telefonunu 2 ayda tamir edemediklerinden ve aynısı ellerinde olmadığından üst modelini vermişlerdi.
Ersinim daha bisey belli degil vereceklerini de sanmiyorum eger verirlerse telefon degilde para iadesi istedim zaten gidip hemen o parayla bi kombat kamis ustune daiwa makine ip misine gibi bir takim mi yapsam
Bende samsung telefonla ilgili yaşamıştım fatihin yaşadığı olayları, bende adamlar hem tamir edemediler, hem ellerinde aynısı yoktu hemde üst modeli yoktu, bu nedenle mecburen para iadesi yapmışlardı Vallah para iadesi en güzel sonuç aslında Fatih, çünkü o parayla şimdi daha üst model birşey alabilirsin... Ya da dediğin gibi italcanna kombat kamış + daiwa makinada çok süper olur beee :thumb: ama sonra yenge seni kapının önüne koyar mı orasını bilmem hihi hihi
Bu tamamen doğru şanslı gruptasınız. Firma bunu verdiyse kanun işçi lehine olduğundan itiraz etmez. Neyse daha fazla burada detaya dalıp milleti meşgul etmeyelim bir araya geldiğimizde detayları ile anlatırım. Bu konuda denetimci olamamdan mütevellit biraz bilgim vardır. İhtiyaç olursa kullanabiliriz.