BALIK AVI DOSTLARI ORGANİZASYON VE PAYLAŞIM ALANI

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Aynen öyle :thumb: Bizdede c.tesi pazar çalışılmıyor ama iş yıllık izin kullanmaya geldiğinde c.tesi günüde iş günü olarak geçiyor :) gerçi bizim şirkette resmi tatillerde bile milleti çalıştırıp o gün çalışılmıyormuş gibi gösteriyor ve hiçbir mesaide ödemiyor :(

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Özkan Abi benim şikayetim iş yerimle alakalı değil yav :D arızaya verdiğim bir cihaz için :) 20 iş günü diyorlar ya ondan sordum c.tesi de dahil mi diye.

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    ha şunu baştan desene kanka :D bizde sana cts vardiya yazılıyor , mesain verilmiyor vs. diye boyuna yazıyoruz :D

4. e_can

e_can Ersin CAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat 420 220 gr, Lineaffee Spidermill 4.20(Special vers)
    Favori Makine:
    2500-070 K2 SHAKESPEARE POWERPLAY FD 7000;PENN AFFINITY 8000
    En İyi Avı:
    Levrek 2.25 KG
    Arkadaşlar ben çabuxak geri döndüm ve yukarıdaki iş kanunu ile ilgili olarak görüşlerinizi okuma fırsatı buldum ve bu konuda benim de nacizane bir takım bilgilerim var sizlerle paylaşmak isterim ki;

Resmi Tatil kavramı ayrı hafta tatili kavramları ayrı kavramlar olup Resmi tatil sadece ulusal ve dini bayramlarda uygulanan bir tatildir. 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim , Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tatilleridir

Hafta tatili ise işçilerin 6 günlük çalışmalarını müteakkiben yasalara dayalı olarak hak kazandıkları tatildir. Eski kanunda hafta tatili Pazar günü olarak tanımlanmıştı hatta C.tesi saat 13:00 ten itibareb hafta tatili olarak belirtilmişti. Ancak 2007 de yenilenen iş kanunu ile bu Pazar günü hafta tatili olmaktan çıkarılmıştır.

İş kanuna göre işçiler Haftalık 45 saatlik çalışmaları karşığı hafta tatiline hak kazanırlar. Bazı şirketler işçilerini günlük 9 saat ve haftanın 5 günü çalıştırır ve 2 gün izin veririler, bazıları da günlük 7.5 saat * 6 gün çalıştırıp 1 gün izin verirler. aradaki fark bundan ibarettir

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ayrıntılı bilgi için teşekkürler Ersin abi, birşey daha öğrendim şimdi :thumb:

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Ersin abi, yazdıkların doğru.. ancak biz de dahil olmak üzere çoğu şirket resmi tatiller ile birlikte pazar günü çalışmalarını 2 kat fazla mesai olarak değerlendiriyor, eski alışkanlıklar devam ediyor yani..
    20 işgünü meselesi ise dediğin gibi bir hafta 6 işgünü sayılarak değerlendiriliyor..
    "Bazı şirketler işçilerini günlük 9 saat ve haftanın 5 günü çalıştırır ve 2 gün izin veririler, bazıları da günlük 7.5 saat * 6 gün çalıştırıp 1 gün izin verirler" konusunda ise bir 3.durum daha var.. mesela biz de dahil olmak üzere çoğu şirket günde 7,5 saatten 5 gün çalıştırıp 2 gün izin veriyor, sanırım biz şanslı gruptayız :)

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Kafam karisti simdi. Sonucta kanunda yazan pAzar ve resmi tatiller disinda is gunudur dedigine gore firma calisanlarina c.tesi paazar izin vermesi durumundA ben arizaya verdigim cihaz icin 5is gununden mi hesap yapmaliyim yoksa cmrtesiyi de sayip izin yqpsalarda kanun boyle diyor 6is gununden mi hesaplamaliyim?

Anlatabildim mi acaba?

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Senin her halukarda süresi dolmadı mı kanka ? :confused:

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Bence haftada 6 günden hesap yapmalısın..

10. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    6martta arizaya verdim. 1nisanda dilekce verdim bunlar vermiyo benim cihazi misketlerimi geri istiyom dedim tuk.haklarina. eger c.tesi sayilmiyorsa 18 is gunu sayiliyorsa 22 is gunu :D bende c.tesi sayiliyor diye bildigim icin 6gunden hesapladim sonradan firma sayilmiyor 5diye blof yapti ufak capli bir tartisna sonrasi kapadim teli. Ayin 22sinde sonucu belli olacak. Zaten tel ayipli urun kasada catlak olusuyor uretim hatasi var toplanmasi lazim piyasadan. Bunu da yapmiyorlar sogudum telden. Firmayada ayar oldum teleservis ten uzak durun aman aman.

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Mesele bu muydu Fatih? 2 gün daha bekle olsun bitsin :)

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Iste sikinti orda ben dilekceyi verdim 2 gun once zaten :D tereddut etmedim sayiliyor diye.. Neyse 22sinde gorecez bakalim nolcek :D

13. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hayırlısı olsun Fatih aga, inşallah yeni ve üst model bir telefon iade ederler :)

14. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Eşimin telefonunu 2 ayda tamir edemediklerinden ve aynısı ellerinde olmadığından üst modelini vermişlerdi. :D

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ersinim daha bisey belli degil vereceklerini de sanmiyorum eger verirlerse telefon degilde para iadesi istedim zaten gidip hemen o parayla bi kombat kamis ustune daiwa makine ip misine gibi bir takim mi yapsam :p

16. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Para iadesi istemedin mi cihan?

17. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bende samsung telefonla ilgili yaşamıştım fatihin yaşadığı olayları, bende adamlar hem tamir edemediler, hem ellerinde aynısı yoktu hemde üst modeli yoktu, bu nedenle mecburen para iadesi yapmışlardı :D :D

Vallah para iadesi en güzel sonuç aslında Fatih, çünkü o parayla şimdi daha üst model birşey alabilirsin... Ya da dediğin gibi italcanna kombat kamış + daiwa makinada çok süper olur beee :thumb: ama sonra yenge seni kapının önüne koyar mı orasını bilmem hihi hihi

18. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Koymazmi kardesim ha bu sopaya 500tl mi verrdin diye :)

19. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O zaman hiç yanaşma sen o işlere aman diyim gürültü çıkmasın :D

20. e_can

e_can Ersin CAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat 420 220 gr, Lineaffee Spidermill 4.20(Special vers)
    Favori Makine:
    2500-070 K2 SHAKESPEARE POWERPLAY FD 7000;PENN AFFINITY 8000
    En İyi Avı:
    Levrek 2.25 KG
    Bu tamamen doğru şanslı gruptasınız. Firma bunu verdiyse kanun işçi lehine olduğundan itiraz etmez. Neyse daha fazla burada detaya dalıp milleti meşgul etmeyelim bir araya geldiğimizde detayları ile anlatırım. Bu konuda denetimci olamamdan mütevellit biraz bilgim vardır. İhtiyaç olursa kullanabiliriz.