Ersin abi sanırım makinadaki sarma rulmanından bahsediyorsun, rulmanları porselen olan bazı makineler var yanılmıyorsam ama galiba fiyatları oldukça yüksek... Bu durumda eğer bulunabilirse sarım rulmanı için bahsettiğin fuji, porselen veya ip misina kullanmaya uygun bir rulman alınıp makineye ekletilebilir ki bu da ekstra masraf anlamına geliyor.. Benim şahsi fikrim eğer makine ve kamış ip misinaya uygun değilse ip kullancam diye bu kadar zahmete ve masrafa girilmemesi gerektiği tabi bu benim düşüncem.. İsteyen istediği harcamayıda modifiyeyide yapar :thumb:
Vallaha adaşım teknik olarak ismini bilmiyorum ama. Makinada misinayı yönlendiren kılavuz tel varya, o telin bittiği noktadaki rulman dan bahsediyorum. İp kullandığında o rulmanda resmen oluk oluyor. Dediğin gibi illa ip kullanacam diye bu masrafı yapmaya gerek yok. Mono misinalar da atış için gayet kullanışlı oluyor bence.
:thumb: :thumb: Abi senin makinede sarılı olan yeşil 0,25mm ince misina güzeldi. Memnun değil misin abi o misinada ?
Onun yarısını kulelinin serin sularına bırakınca çıkardım kalanını makaradan.. o güzeldi de rengi kötüydü, koyu yeşil sazan misinası olarak satılıyor o misina..
Cümleten hayırlıakşamlar.. Birdahaki misinem sanırım bu olacak 0,24 üzerine de 0.33 şoklama.. belki anadolu yakası için 0.35 kullanmaya devam edebilirim ama avrupa yakasında çok rahat kullanılır.. http://www.avmarketi.com/asp/product/151952/0-24-PELICAN-DOZER-300-MT-MAKARA-MISINA
Bunu 028 ve 030 olanını 1 sene kullandım, çok sağlam, kopmayan bir misina ama felaket gam yapıyor, kullanmıyorum artık.. daha düşük hafızalı bi misina kullanmak lazım..
Aleykümselam Cengiz, maçı bekliyorum, her ne kadar sonuç üç aşağı beş yukarı belli olsa da güzel bir maç olacağını sanıyorum..
Ozaman bu misine abi http://www.balikmarketim.com/?urun-40932-nippon-0-24mm-super-tough-100mt-olta-misinasi
powerline spider 0,31 kullandım abi ilk gün güzeldi ama suya girdikden sonra ki avlarda misine çok kopar oldu.. evde suya da tutuyorum ben avdan sonra. okuma seabass 0,28 kullandım çok esnek. o yüzden capolimer misine kullanim dedim. biraz daha sert oluyor esnemesi az olsun at çek de aksiyonu daha rahat verebilirim diye düşündüm.
Selamun aleyküm hayırlı akşamlar dostlar Dünya devini dize getiren Galatasarayımızla gurur duyuyoruz, teşekkürler Cimbom...:clap2: :clap2:
Bende bir fenerli ama futbolu sevip fanatiklik boyutuna sokmadan hangi takım olursa olsun hak edene hak ettiği saygıyı gösterip yurt dışı maçlarda asla ayrım yapmayan biri olarak g.s yın elenmesine çok üzüldüm,o aptalca goll yeme alışkanlığı olmasa ve aptalca gol kaçırma yarışına iki maçtada girilmese Terimin ordaki maçta kahraman olma hevesi olmasa ve hakemler yanlı olmasaydı G.S bu turu rahat geçerdi yazık oldu ama bu günkü oynanan oyunu ayakta alkışlıyorum eğer biraz daha candan oynansa inanın bir nöşetel zaferi daha gelirdi ama onlar da inanmadı