Sa iyi akşamlar. Bence burda arkadaşın ya da abinin yapmış olduğu avda limit altı balık olmuş olabilir. Tamamen vicdanla ilgilidir. Sen bırakırsın, başkası bırakmaz. Tabiki bırakılması gerekir,ama sen bırakırsın 100 metre ötendeki o balığı çeker, bir güzel de kovaya atar. Dediğim gibi vicdana kalıyor herşey. Buna şahsen tutan arkadaşa ya da abiye birşey diyemem, fakat burda tek kişi 30 balık, 40 balık diye rapor açarken kaç kişi limit aşılmış yazmış ki koca formda. Özellikle eylül-kasım arasında? Kova kova balıklar görüyorduk. O da vicdan meselesi.
dün gece kartal sahilde yaptıgımız avdan bazı kareler mangal ve muhabbet balıgın önüne geçti yem ölu boru kurdu keşke tekemız olsaydı bir dahaki sefere yemler daha iyi olursa daha fazla balık alacağımız kesin . bu arada beni ağırlayan yemini ekmegini takımlarını benimle paylaşan çok eski dostum Engin kardeşim seninle balık tutmak ayrı bir keyifti bu kıyağını bu guzelliğini unutmayacak daha iyisini ben sana yaşatacağım eline emeğine yüreğine sağlık kardeşim
tabikide geleceksin Fatih hele bir gelmeyin öyle özlemişimki öyle reahatladım öyle huzur buldumki anlatamam
eyvallah Cihan yemler çok kötüydü ama ona rağmen alabildik bir dahaki sefere daha güzel yemler özellikle canlı teke ile farklı bir mera deneyeceğiz bakalım nasip kısmet
Cümleten selamun aleyküm, herkese hayırlı pazarlar.. Hakan abi tebrikler, hem eşkinalar hem de ortam çok güzelmiş :thumb: daha da güzelleri rastgelsin reeling
Hakaaaaaannnn tebrik ederim balıklar harika :thumb: ama cızbızlar, ah o cızbızzlarrr vallahi tok halimle canım çekti
Berkan abi mangal denizin kokusu ile birleşince daha bir başka oluyor mangala ben hiç dokunmadım arkadaşım sağolsun halletti kartalı da çok özlemişim . güzel bir geceydi inşallah daha güzellerini hep birlikte yaşarız
Hakan tebrikler , eşkinalar çok güzel. Bi beni ziyaret etmedi keratalar Dün akşam 19:30 dan sonra kartal sahildeydim. 19:30 dan 20:30 a kadar falan tek tük balık çıktı . Sonra şamandıralı çapariye döndüm . Olta 3lü 4 lü gelmeye başladı . Gece 23:00 e kadar toplam 36 adet balık alabildim.
Çıktım Fatih, istavrit çok azı.. Allahtan yanımda biraz tavuk vardı, çapariyi yemledim ve saldım, anında mezgit vurdu, deli mezgit var, hem de iri.. 1 kiloya yakın mezgit aldım kısa sürede, ayrıca çok da iri sardalya vurdu 7-8 tane.. sonra sandalı bırakıp kumculara geçtim, Ersin ve Uğur ordaydı, kıyıdan attık olta.. bi adam sürekli sağa atıp Ersini çekti ve Ersini çileden çıkardı, Ersin az kalsın adamı dövecekti ki oltayı kapatıp oturmayı tercih etti. Sonra aynı adam benim de sağımdaki Uğuru çekti, en sonunda da beni çekti ve ben de kapattım kamışı orda da fazla balık yoktu, bi ara iri istavrit ve 3-4 adet çok iri sardalya vurdu.. birkaç balık kafa ve yarım olarak geldi.. Uğur ve Ersin kaşık attı ama alamadı.. bi adamın çaparisine çinekop takıldı..
Evet evet şamandıralı balık yapmaya başladı, akşamlar şenlenir artık, özellikle de ramazanda sahura kadar takılırım ben
Mangal bizim sahille özdeşleşmiş bir olgu zaten, özellikle de pazar günleri tüm sahil yangın çkmış gibi dumana bürünüyor
Az kenar mı vardı Fatih, boğazdan aşağı kalır yanı yok artık bizim sahilin, omuz omuza atıyoruz nerdeyse
özkan abi biz tam halı sahanın karşısındaydık istarvit bizde aldık hatta mezgirt bile takıldı eşkina takımına fakat çok gürültülü ve aydınlık bir ortam var kartal sahilde bence ona rağmen eşkina çıkması enteresan sanırım derin olması en buyuk avantajı bir dahaki sefere beraber sallayalım abi oltaları