TABİKİ O KONUDA KATILIYORUM SİZE ...ANTALYADA BİR KERE AVLANDIM AZ ÇOK BALIKLARIN YEMLENME STİLLERİ BELLİDİR ARKADAŞA UYABİLECEK İDEAL BİR TAVSİYEDE BULUNDUM....
gece gündüz arasındaki en temel fark bitarafının buz tutmasıdır. gece çiğ yağar ve sabaha kadar kırıtırsın. sabah olup güneşi görünce güneş olsunda balık olmasın diyecek kıvama gelmiş olursun. Gündüz ve yaz ise bu sefer aman şu güneşten kurtulsamda balık olmasada olur diyecek kadar kavrulursun. (bunlar tekne için) balık konusuna gelince balığına göre değişir. gece gündüz teknik ve hedef doğruysa balık alınır.
Arkadaşlar, bu konu http://212.175.236.146/forum/showthread.php?t=3097 başlığında, bundan 3.5 yıl önce de tartışılmıştı. Dİlerseniz oraya da bir göz atın Ya da sevgili moderatörlerimiz bu iki konuyu birleştirsin
İki tanesinin nerede olduğu malum da diğerleri nerede ben de merak ettim Heeyyyy bu konuya bakacak moderatör yok muuuuuu?
aynen katılıyorum. Özellikle zifiri karanlık vakitlerinde çoşuyor trofeler. Ek: Denizde dolunay da avlanılırken, tatlı su balıklarında (sazan,yayın vs) ise tam karanlık olmalı. Dolunayda göl ve barajlarda sadece yatıp uyuyun
herkese merhaba ben gece bogazda olta atmayı düşünüyorum fakat nasıl bir yem kullanmam gerektiği hakkında ustaların yardım etmesini rica ediyorum..
Avcı balıklar gündüz avlanabildiği gibi gecede esas beslenme saatlerine girip. Kıyılayan küçük balıkları yemek için daha çok kıyılara yaklaşırlar. Kalabalık sürü oluşturan balıklarda yem bulma sıkıntısı olduğu için gün boyunca avlanabilir. Örnek: İstavrit sürüleri. Eğer denizde küçük balık çoksa ve avcı balık sayısı azsa , avcı balıkların daha tok ve yem konusunda daha seçici olduğunu görüyoruz. Aynı şey küçük balıklar içinde geçerli. Örnek: İstavrit azsa çaparide seçim yaparken. Çoksa kötü 15 li çapariye 17 tane bile takılabiliyor.
çok güzel yorumlar yapılmış, gece avı bencede verimli kıyı avında akşamsuyu vazgeçilmezimdir sahah suyu olayı kıyıda bitti artık...... teknedede tam tersi akşam suyu tekneden balık beklemek sabah suyuyla karşılaştırılmaz bile bunun dışında bazı balıklar gece avı gerektirir ki eşkina bence bunlardan biridir bu konuyada değinmiş zaten arkadaşlar
kimi balık gece av verir kimi balıkta gündüz tabiki bu kıyıdan veya tekneden de değişir mesela uzunoltayla lüfer vlıyorsan havanın yanmasını yani sabah güneşinin ilk kızdirmaya başladığı anlar daha verimli olur gece avlarındada ay karanlığının olduğu geceler seçilmeli buna da özen gösterilmelidirbirde tekneden gece avlarında biz floracarbon misinadan daha iyi randımanlar aldık bunu da arkadaşlara duyururum. saygılarımla..
Kıyıdan balık tutacaksan akşam gün batımında bide, gündoğmadan güzel balık yakalınır diğer saatlerde ben çok fazla balık tutamadım (çıpra, mırmır, levrek ) tam hava kararmaya başladığında ve sabah olmaya başladığında iyi balık yakalıyorum (tecrübe sabitli )
slm arkadaşlar tecrübeme dayanarak bi şeylerde ben yazayım eğer lagos avlayacaksan zamanını bileceksin . takım nasıl olacak bileceksin. oltayı nereye atacaksın bileceksin .mesela lagosa 19.00 23.00 gece 02.00 06.00 arası gideceksin lüfer avlayacaksan ne kullanacağını ne zaman atacağını bileceksin balık yok değil her zaman vardır ama dediğim gibi her balığın bir zamanı bir avlanma yöntemi vardır bunuda ustalardan baka baka tecrübe edeceksin balıkların hangi ayda çıktını bulursun ve artık boş dönmezsin ilk zamanlar ben oltayla kıyıdan balık avlıyorum 2 3 saat bekledim tık yok bi kişi geldi zıpkınla girdi 6 7 parça balık aldı balıkta uyanık yem atıyon diye hemen yapışmaz misinen ince ve kaliteli olacak tek iğne gezer kurşun en iyisi balık hissetmez llevrek için bir ipucu vereyim canlı yem boş dönmezsin canlı yemden kastım yavru balıklar bu gün sabah canlıyla çok büyük bi tane kaçırdım oltayı kırdı oltada angell kıss 2 3 kiloluk bir balıktı daha sonra küçük bi tane çıplak aldım kısaca buradan sormayla bi şey öğrenemezsin çünkü her bölgenin avı farklı en iyisi kendi bölgende bir ustayla takılmak
Evet arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkürler.Bu bilgiler ışığında bu gece sahildeyim bulunduğum bölgede mırmır ve eşkina çıktığı söyleniyor bir deneyelim bakalım. Gerçi bugüne kadar tuttuğum büyük balıklar hep gece çıktı. Rüyamda.
abi sana bir tavsiye gece av yaparsan sakın denize işık tutma av cok bereketsiz olur şamandıra kullanırsan fosfor tak....
gece ay ışığında daha iyi av verir örneğin kabuklu midye yada yengeçle iri çupra avlamak istiyorsan ay muhakkak olmalı ay yyksa gün doğumunu bekliyceksin bu heryerde böyledir söylenene göre balık yemi görmüyor beyaz ve fosforlu yemler hariç onlarlada balık yakalamak meziyete ister küçük balık bırakmıyor
hamsi gibi küçücük balık avlamak istemiyorsanız gece 4:30 ve sabah 9:00 çok uygun bir kere balık avlamak için en geç saat 7de evden çıkmanız lazım akşamsa 10:00 dan sonra arkadaşlar bu konuyla ilgili değil ama balık avına gittiğinizde lütfen kendinize deyinki ben bugün 2kg ve daha büyük balık avlayacağım deyin ve daha o günkü aklınızdan tutuğunuz kilogramdan daha düşük balık gelirse lütfen denize atın hadi rastgele