Geceleri Severim. Nacizhane tecrübelerime dayanarak gece avını tavsiye ederim. Kendime göre sebeplerim şunlar; 1- Gece avcı diye tabir ettiğimiz gözleri ve dişleri keskin balıkların avlandığı zamanlardır. (Lüfer, Eşkina, Levrek gibi) ayrıca bunlara Karagöz, İzmarit, Mırmır, Çupra gibi balıkları da ekleyebiliriz. 2- Çok gizli bir avlağınız yoksa, bilinen yerler gündüz (hele kayda değer balık varsa) oldukça yoğun olabiliyor. Ancak geceleri daha sessiz ve sakin olur. Ayrıca gürültü kirliğinin balık verimliliğini etkilediğine de inanıyorum. 3- Gündüz çapari ile yakalanacak balıklar bellidir (palamut zamanının ayrı tutuyorum) ve kıyıdan gündüz yemli olta ile benim verimli avlarım yoktur. 4- Gece, özellikle yemli dip oltasına. Hele de boru kurdu gibi bir yeminiz varsa, her türlü süprize hazır olabilirsiniz. Belki şöyle bir örnek verebilirim; gündüz çapari yaparken aldığınız tek tük istavritlerin yanında bir iki zarganada çekebilirsiniz. Ama aynı yerde hava kararınca zarganaya at-çek yapabilirsiniz :) Kısaca bunlar ve aklıma şimdi gelmeyen birçok sebepten gece avı benim için tercih sebebi.