Balik bulucular hakkinda Sevgili arkadaslar balik bulucular hakkinda burada yazilmis olan konularin tumunu okudum. Hepiniz sanirim su ana kadar yazdiklarimdan baliklarin korunmasi ve balikcilik kulturunun yayilmasi hakkinda ki goruslerimi ve bu konunun ne kadar benim icin onemi oldugunu anlamissinizdir. Bu yuzden buraya yazacaklarimin yanlis anlasilmamasini rica ederim. Balik bulucular amator olta balikcilari tarafindan dunyanin dort bir tarafinda kullanilmaktadirlar. Isminin yarattigi antipatikligin otesinde aslinda cok faydalidirlar. Ancak her sey gibi sorumlulugunu bilerek kullanmak kaydiyla. Balik bulucularin en onemli faydasi derinlik ve dipteki yuzey sekillerini gosterebilmesidir. Bu tekne balikciligi acisindan buyuk bir guvenlik unsurudur. Suyun sicakligini verebilmektedir. Bu da cok onemli bir veridir. Hic kimsenin bilmedigi ozel avlaklari bulmaniza yarayabilir. Boylece daha bilimsel bir balikcilik imkani yaratirsiniz.Raporlamaniz ve veri biriktirmeniz kolaylasir ve hazirklayacaginiz bu raporlar bilimsel ciktilara donusebilir. Balik buluculari yagma unsuru olarak kullanmak yerine, balikciliginizi ileri goturmede faydali bir alet olarak kullanabilirseniz balikciligin korunmasina da katkiniz olur.Daha az zamanda daha kaliteli avlar yakalayabilir,(yakalamak demek bunlarin oldurulmesi ve yenilmesi demek degildir) odul baliklari hedeflerken buyuk destek alabilirsiniz.Oltanizin ignenizin sizin ustunde bir sorumlulugu varsa , balik bulucununda boyle bir sorumlulugu olacaktir. Dunyada balik bulucularin icinde Furuno bir numaradir. Uzerine tanimam. Izmarit , istavrit, lufer ve daha pek cok balik icin bence gereksiz ve pahali bir yatirimdir.Ancak odul balik (trofe) pesinde kosuyorsaniz , bence mutlaka edinmelisiniz bir tane. Balikbulucu uzerinde baligi gordugunuzde illa bu baligi yakaliyabileceginiz anlamina gelmez. Ancak balik bulucuyla aradiginiz hedeflediginiz baligin yasam sartlarini ve cografyasini buldugunuz anda o baligida bulmaniz kolaylasacaktir. Ancak deniz cok buyuk, boylesi bir teknolojiyle bile bu yasam boyu sistematik bir calisma demektir.Tekrar tekrarliyorum. Bir bilgisayari nasil cok seviyesiz olarak kullanabilirseniz balikbulucularida oyle seviyesiz kullanabilirsiniz.Ancak bir bilgisayarin hakkini verir ve ona gerekli sorumlulugu gosterirseniz nasil faydali bir alet edinmis olursaniz, balik bulucularda aynidir.Sorumlulugunuzu bilin size ve balikciliga faydali bir alet edinmis olursunuz.
Fish Finder - Portatif Balik Bulucu - 2008 Model ====================================== FİSH FİNDER - PORTATİF BALIK BULUCU - 2008 MODEL SONAR Müjde Moonstar Fish Finder tekrar sizlerle ==========================================- Balık tutmayı sevenler, MÜJDE !!! sizler için ithal ettiğimiz bu ürün sayesinde balık tutmak için fazla vakit harcamayacaksınız. ====================================- Portatif fish finder balık bulucu cihazı yine size teknolojinin yakın takipçisi olan biz GÜVENLİK MARKET Ltd. Şti. güvencesiyle sunuyoruz. Duyduk duymadık demeyin 1 hafta değil 1 ay değil İNADINA İTHALATÇISINDAN TAM 1 YIL GARANTİ ve daha bitmedi KARGO BİZDEN + Süpriz hediyeler.... Fish finder balık bulucu balıkcı teknelerinde kullanılan sonar cihazının amatör olta balıkçıları için tasarlanmış portatif modelidir. BİZ DAHA İYİSİNİ GETİRENE KADAR EN İYİSİ BU Tekneden, köprüden, iskeleden, kayalıktan, denizde, nehirde, gölde, barajda balığın olabileceği her yerde kullanabileceğiniz portatif ve şık tasarımlı aletimizle çevrenizde balık olup olmadığını, suyun derinliğini, baklığın bulunduğu derinliği, suyun dip durumunu kolayca öğrenebilirsiniz. BALIK NEREDE SİZ ORADA 7 mt. kablolu 4 adet 3AAA pil ile çalışır. www.balikbulucu.com adresimizden diğer ürünlerimizide inceleye bilirsiniz... ================- Paket İçeriği Tekne kullanımı için özel bağlantı aparatları Kolay kullanım için boyun askısı TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU İTHALATÇISINDAN by Güvenlik Market
Arkadaşlar öncelikle bir şeyi söylemek istiyorum çogu insan balık bulucuyu bütün avı boyunca açık tutuyor bu yanlış.Balıgın yeri tespit edildikten sonra balık bulucunun kapatılması lazım.Çünki:yaydıgı sinyal balıkları kaçırır.Benim tavsiyem küçük bir tekneniz varsa garmin 140.Yok biraz daha gelişmiş bir şey isterim derseniz garmin340c öneririm. garmin 140 özellikleri: ekran 15,5*12,5cm frekans 120 khz(10') 180 mt derinlik ve balık alarmı su sıcaklıgı gösterme 100-800w çıkış gücü türkçe menü. garmin 140 portatif modelide mevcut garmin 340C özellikleri: ekran 16*15,7cm frekans 50/200khz(10') 450 mt derinlik 40 derece konik açı derinlik sıg su ve balık alarmı su sıcaklıgı ve su akış hızı gösterme 500W çıkış gücü 3 farklı boyda balık tanımlama renkli ekran daha fazla bilgi isterseniz redpapillon@hotmail.co.uk
tüfek icad oldu defineci degil amatörüz. aletle icatla balık tutmaya kalkan arkadaslar. sizin gibiler yüzünden zaten denizd ebalık kalmadı. e ger balık tutmakböylebir sey olsaydı bunca amatör aptal mı? git ag at deniz etrolçek daha garantisimi var. bence bu balık bulucular aynı çıgırtkan kusla avlanma yapmak gibi yasaklanmalı.
ben sana kesinlikle katımıyorum teknojiylede amatör ruh ölmüyor zaten o aletlede balık hemen sepetine girmiyor
Acaba (gene) diye düsünüyorum... bu balik-fish-finder-aleti karsiti olan kisiler, acaba gercekten, kendileri bu aletin 100% ne ise yaradigini ve nasil kullanildigini biliyorlar mi acaba? Denediler mi?
sanırım balık olduğu zmaan birçesşit radar benzeri aşağı gönderdiği sinyaller balığa çarpıp geri geldiği için boyutlarıyla birlikte aşağıda ne olduğunu anlatmaya yarıyor..Ben etik bulmuyorum..Hatta biraz üzülüyorum...İşin keyfini kaçırıyor..Balığı saatlerce beklemeden yakalamanın verdiği zevk anlaşılabilirmi??
http://shop.gugukcuk.com/UrunAyrinti.asp?UrunID=3876 bilader burdaki alet güzel ama biraz pahalı bendede aynı makina war hiç bir yamuğunu görmedim daha
Gps Merhaba arkadaşlar.GPS konusunda bilgisi olan veya GPS kullanan arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum.Tşk.ler
GPS yani global posıtıoning system..türkçesi küresel konum belirleme cihazı.. yörüngedeki 24 uydu ile çalışan (3 tanesi yedek) ve sizin dünyanın hangi noktasında olduğunuzu belirten bir cihaz. Aletin kalıtesi kaç uyduyla bağlantılı olarak çalıştığına göre değişmekle beraber "0" hata ile yer belirlenmesi için 4 uydu ile bağlantı kuranlar idealdir.(cm hassasiyetinde)..bunun dışında olan ve elde taşınanlarda son derece güvenilir olmasına rağmen ufak mesafe hataları yapmaktadır. balıkçılık adına Denizde teknede kullanımı daha önce iyi av alınmış noktaların bulunmasında kullanılmaktadir.Karada ise daha çok dağcıllar,petrol işi,madencilikle uğraşanlar tarafından kullanılmaktadır.. asıl yapım amacı ise askeri silah sanayıınde güdümlü füzelerin hedefi bulması ve savaş uçaklarının hedeflerini tam olarak bulması amacı ile yapılmıştır. şu an dünyada kullanım alanları çok geniştir... başka soru varsa alalım
Merhaba erdal kardeş.Tavsiye edebileceğin çok pahalı ve koplike olmayan bir marka varmı?İkinci el bile olsa benim işimi görür.Sanırım sende havacısın?
Merhabalar.PC de değil problem bende foruma birşey yazmak istediğim zaman iki kez yazmamı istiyor.Yardımcı olursan sevinirim.Tşk.ler
Tekin abi şu an marka olarak tavsiye edebileceğim bir cihaz yok.. gps'i ne amaçla kullanacaksın yazarsan bilen arkadaşların tavsiyesini iletebilirim dediğin gibi bende havacıyım
Sana en hesapli tavsiyem GARMIN eTrex olacak. Devamli kunlandigim ve türkce menüsü olan gayet kaliteli bir alet Acik denizde hicbir zaman beni yanliz birakmadi http://www.garmin.com.tr/index.php?page=alt_kategori_1&kat=71&alt_kat_id=150