balık bulucular

Konu, 'Takım Çantası' kısmında sanalbalıkcı tarafından paylaşıldı.

1. deePblue

deePblue na

acaba cihaz elinize geçti mi ? deneme imkanınız oldu mu ?
    saygılar

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Balik bulucular hakkinda

Sevgili arkadaslar balik bulucular hakkinda burada yazilmis olan konularin tumunu okudum. Hepiniz sanirim su ana kadar yazdiklarimdan baliklarin korunmasi ve balikcilik kulturunun yayilmasi hakkinda ki goruslerimi ve bu konunun ne kadar benim icin onemi oldugunu anlamissinizdir. Bu yuzden buraya yazacaklarimin yanlis anlasilmamasini rica ederim.
    Balik bulucular amator olta balikcilari tarafindan dunyanin dort bir tarafinda kullanilmaktadirlar. Isminin yarattigi antipatikligin otesinde aslinda cok faydalidirlar. Ancak her sey gibi sorumlulugunu bilerek kullanmak kaydiyla.

Balik bulucularin en onemli faydasi derinlik ve dipteki yuzey sekillerini gosterebilmesidir. Bu tekne balikciligi acisindan buyuk bir guvenlik unsurudur.
    Suyun sicakligini verebilmektedir. Bu da cok onemli bir veridir. Hic kimsenin bilmedigi ozel avlaklari bulmaniza yarayabilir. Boylece daha bilimsel bir balikcilik imkani yaratirsiniz.Raporlamaniz ve veri biriktirmeniz kolaylasir ve hazirklayacaginiz bu raporlar bilimsel ciktilara donusebilir.
    Balik buluculari yagma unsuru olarak kullanmak yerine, balikciliginizi ileri goturmede faydali bir alet olarak kullanabilirseniz balikciligin korunmasina da katkiniz olur.Daha az zamanda daha kaliteli avlar yakalayabilir,(yakalamak demek bunlarin oldurulmesi ve yenilmesi demek degildir) odul baliklari hedeflerken buyuk destek alabilirsiniz.Oltanizin ignenizin sizin ustunde bir sorumlulugu varsa , balik bulucununda boyle bir sorumlulugu olacaktir.
    Dunyada balik bulucularin icinde Furuno bir numaradir. Uzerine tanimam.
    Izmarit , istavrit, lufer ve daha pek cok balik icin bence gereksiz ve pahali bir yatirimdir.Ancak odul balik (trofe) pesinde kosuyorsaniz , bence mutlaka edinmelisiniz bir tane. Balikbulucu uzerinde baligi gordugunuzde illa bu baligi
    yakaliyabileceginiz anlamina gelmez. Ancak balik bulucuyla aradiginiz hedeflediginiz baligin yasam sartlarini ve cografyasini buldugunuz anda o baligida bulmaniz kolaylasacaktir. Ancak deniz cok buyuk, boylesi bir teknolojiyle bile bu yasam boyu sistematik bir calisma demektir.Tekrar tekrarliyorum. Bir bilgisayari nasil cok seviyesiz olarak kullanabilirseniz balikbulucularida oyle seviyesiz kullanabilirsiniz.Ancak bir bilgisayarin hakkini verir ve ona gerekli sorumlulugu gosterirseniz nasil faydali bir alet edinmis olursaniz, balik bulucularda aynidir.Sorumlulugunuzu bilin size ve balikciliga faydali bir alet edinmis olursunuz.

3. deePblue

deePblue na

++++++++++
    ellerine sağlık abicim.

4. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Mehmet bey elinizdeki bulucunun fiyatı ne kadardır resmi varmı eklerseniz memnun olurum.
    saygılar...

5. kimyaci417

kimyaci417

Fish Finder - Portatif Balik Bulucu - 2008 Model

======================================
    FİSH FİNDER
    - PORTATİF BALIK BULUCU -
    2008 MODEL
    SONAR

Müjde
    Moonstar
    Fish Finder tekrar sizlerle
    ==========================================-
    Balık tutmayı sevenler,
    MÜJDE !!!
    sizler için ithal ettiğimiz bu ürün sayesinde balık tutmak için fazla vakit harcamayacaksınız.
    ====================================-

Portatif fish finder balık bulucu cihazı yine size
    teknolojinin yakın takipçisi olan biz
    GÜVENLİK MARKET Ltd. Şti.
    güvencesiyle sunuyoruz.
    Duyduk duymadık demeyin
    1 hafta değil
    1 ay değil
    İNADINA
    İTHALATÇISINDAN
    TAM
    1 YIL GARANTİ
    ve daha bitmedi
    KARGO BİZDEN
    +
    Süpriz hediyeler....

Fish finder balık bulucu
    balıkcı teknelerinde kullanılan sonar cihazının
    amatör olta balıkçıları için tasarlanmış portatif modelidir.

BİZ DAHA İYİSİNİ
    GETİRENE KADAR
    EN İYİSİ BU
    Tekneden, köprüden, iskeleden, kayalıktan, denizde, nehirde, gölde, barajda balığın olabileceği her yerde kullanabileceğiniz portatif ve şık tasarımlı aletimizle çevrenizde balık olup olmadığını, suyun derinliğini, baklığın bulunduğu derinliği, suyun dip durumunu kolayca öğrenebilirsiniz.
    BALIK NEREDE
    SİZ ORADA
    7 mt. kablolu
    4 adet 3AAA pil ile çalışır.
    www.balikbulucu.com
    adresimizden diğer ürünlerimizide inceleye bilirsiniz...
    ================-
    Paket İçeriği
    Tekne kullanımı için özel bağlantı aparatları
    Kolay kullanım için boyun askısı
    TÜRKÇE KULLANIM KILAVUZU
    İTHALATÇISINDAN
    by Güvenlik Market

6. redpapillon

redpapillon

En İyi Avı:
    uzun yıllar gemilerde çalıştığım için çok fazla
    Arkadaşlar öncelikle bir şeyi söylemek istiyorum çogu insan balık bulucuyu bütün avı boyunca açık tutuyor bu yanlış.Balıgın yeri tespit edildikten sonra balık bulucunun kapatılması lazım.Çünki:yaydıgı sinyal balıkları kaçırır.Benim tavsiyem küçük bir tekneniz varsa garmin 140.Yok biraz daha gelişmiş bir şey isterim derseniz garmin340c öneririm.
    garmin 140 özellikleri:
    ekran 15,5*12,5cm
    frekans 120 khz(10')
    180 mt derinlik ve balık alarmı
    su sıcaklıgı gösterme
    100-800w çıkış gücü
    türkçe menü.
    garmin 140 portatif modelide mevcut
    garmin 340C özellikleri:
    ekran 16*15,7cm
    frekans 50/200khz(10')
    450 mt derinlik 40 derece konik açı
    derinlik sıg su ve balık alarmı
    su sıcaklıgı ve su akış hızı gösterme
    500W çıkış gücü
    3 farklı boyda balık tanımlama
    renkli ekran
    daha fazla bilgi isterseniz redpapillon@hotmail.co.uk

7. tüfek icad oldu

defineci degil amatörüz. aletle icatla balık tutmaya kalkan arkadaslar. sizin gibiler yüzünden zaten denizd ebalık kalmadı.
    e ger balık tutmakböylebir sey olsaydı bunca amatör aptal mı?
    git ag at deniz etrolçek daha garantisimi var.

bence bu balık bulucular aynı çıgırtkan kusla avlanma yapmak gibi yasaklanmalı.

8. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    ben sana kesinlikle katımıyorum teknojiylede amatör ruh ölmüyor zaten o aletlede balık hemen sepetine girmiyor

9. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Acaba (gene) diye düsünüyorum... bu balik-fish-finder-aleti karsiti olan kisiler, acaba gercekten, kendileri bu aletin 100% ne ise yaradigini ve nasil kullanildigini biliyorlar mi acaba? Denediler mi? :confused: :rolleyes:

10. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    sanırım balık olduğu zmaan birçesşit radar benzeri aşağı gönderdiği sinyaller balığa çarpıp geri geldiği için boyutlarıyla birlikte aşağıda ne olduğunu anlatmaya yarıyor..Ben etik bulmuyorum..Hatta biraz üzülüyorum...İşin keyfini kaçırıyor..Balığı saatlerce beklemeden yakalamanın verdiği zevk anlaşılabilirmi??

11. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos

Yanlis iste dostum ;)

12. sungur91

sungur91

Favori Kamış:
    olta,ağ,zıpkın
    En İyi Avı:
    istavrit
  13. Cesuryurek33

Cesuryurek33

Favori Kamış:
    Tekne-Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 15 Kg
    Gps

Merhaba arkadaşlar.GPS konusunda bilgisi olan veya GPS kullanan arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum.Tşk.ler

14. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    tekin abi senin pcde problemmi var. niye 2 kere yazıyon. yoksa benmi çift görüyom:D

15. GPS yani global posıtıoning system..türkçesi küresel konum belirleme cihazı..

yörüngedeki 24 uydu ile çalışan (3 tanesi yedek) ve sizin dünyanın hangi noktasında olduğunuzu belirten bir cihaz.
    Aletin kalıtesi kaç uyduyla bağlantılı olarak çalıştığına göre değişmekle beraber "0" hata ile yer belirlenmesi için 4 uydu ile bağlantı kuranlar idealdir.(cm hassasiyetinde)..bunun dışında olan ve elde taşınanlarda son derece güvenilir olmasına rağmen ufak mesafe hataları yapmaktadır.
    balıkçılık adına Denizde teknede kullanımı daha önce iyi av alınmış noktaların bulunmasında kullanılmaktadir.Karada ise daha çok dağcıllar,petrol işi,madencilikle uğraşanlar tarafından kullanılmaktadır..
    asıl yapım amacı ise askeri silah sanayıınde güdümlü füzelerin hedefi bulması ve savaş uçaklarının hedeflerini tam olarak bulması amacı ile yapılmıştır.
    şu an dünyada kullanım alanları çok geniştir...

başka soru varsa alalım;)

16. Cesuryurek33

Cesuryurek33

Favori Kamış:
    Tekne-Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 15 Kg
    Merhaba erdal kardeş.Tavsiye edebileceğin çok pahalı ve koplike olmayan bir marka varmı?İkinci el bile olsa benim işimi görür.Sanırım sende havacısın?

17. Cesuryurek33

Cesuryurek33

Favori Kamış:
    Tekne-Olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 15 Kg
    Merhabalar.PC de değil problem bende foruma birşey yazmak istediğim zaman iki kez yazmamı istiyor.Yardımcı olursan sevinirim.Tşk.ler

18. Tekin abi şu an marka olarak tavsiye edebileceğim bir cihaz yok..

gps'i ne amaçla kullanacaksın yazarsan bilen arkadaşların tavsiyesini iletebilirim

dediğin gibi bende havacıyım:)

19. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Son düzenleme: 28 Eylül 2007
  20. Evet Garmin oldukça kullanışlı bir marka.kullananlarda memnun