Bayram Öncesi Balık Sefası

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında remorg tarafından paylaşıldı.

1. remorg

remorg Tuncer

Baybora yazdıklarını okudum. Gün içinde işim yoğun olduğu için yazamıyorum.
    Akşam tüm merakını gidereceğim.

2. remorg

remorg Tuncer

1 - Ava saat kaçta çıkılmış? saat 4 te. Ankaradayız, levrek avlakları belli, 4 te çıktın yola, deki 6 da avlaktasın. ha sabah, ha gece. hadi sen de ki sabah 6 da avlaktayız. Bayram öncesinde sabah 6 da hangi gün bu kadar soğuk oldu da bu kadar sıkı giyinmek icab etti?

Saat 4 de ankaradan yola çıktık ve 45 dk sonra avlakta avlanmaya hazırdık.güneş kaybolduktan sonra kurtboğazında boğazda rüzgar ve suyun sıcaklığı nedeniyle üstünüzü sıkı giyinmekte fayda vardır. Özellikle de benim gibi az saçlı iseniz kafayı sıcak tutmakta fayda vardır.

2 - Bende hemen hemen her avıma gece saat 4 te buluşup çıkıyorum, arabadan iner inmez de kasık çizmemi giyip dalıyorum suya. Ben suya girdiğimde hadi de ki sabah 5. Daha bir kez olsun Ağustosta polar mont giyeyim demedim. Ağustosta bir göl, içine girilemeyecek kadar soğuk olmaz. Irmağa giriyorum birşey olmuyor.

genç yaşta iken bende senin gibi suya dalıyordum. Ama sana tavsiye ilerleyen yaşlarda böbrek problemleri yaşayabilirsin. Birde polarlar standart değildir. her hava koşuluna göre kullanabileceğin polarlar mevcut.

3 - Ne yazmışım ilk mesajımda :
    bana inandırıcı gelmedi.

Eski bir avınıza ait olmasın?

yada yanlış avın resimleri mi diyelim?

Doğrusun ama av 2 ağustos tarihinde gerçekleşmiş. çok uzun zaman geçmiş değil yani. eğer istersen geçmiş avlarımı da açık yüreklilikle paylaşabilirim. Yanlış av derken neyi kastettiğini ben anlamadım. açıklarsan sevinirim.

4 - Ne yazmışım ikinci mesajımda:
    Şevki öğretmen haksız mıyım? amacım yalancısın demek yada yermek değil. Ama baksana dikkatlice, sence de bir gariplik yokmu?

Şimdi bunlar sana ağır itham olarak mı geldi? Doğru söyle bu kadar alınganmısın normal hayatında da? yoksa bu sözünün altında aba altından sopa göstermek mi var?

Benim çalıştığım psikiyatri kliniğinde hastanın biri ile asistan arasında geçen olay aklıma geldi.
    Hasta asistana "sana o.. demiyeceğim ama bu o.. olmadığın anlamına gelmez."
    Bunda nerede gariplik var ben anlayamadım. bu sene kurtboğazın da gece kamp yaptığımızda senide tişörtün ile bekleriz.

5 - Evet, bu abimizi hiç tanımıyorum, ortamımız olmamış tanışamamışız, mutlaka birbirimizin ayak izinden geçmişizdir avlaklarda, bu balık sevdası hepimizde olduğuna göre. Ama tanımıyorum, inşallah gün gelir tanışır kendisiyle birlikte de olta atarız..

İnşallah yüz yüze tanışmak nasip olur. Belki de tanıştık haberimiz yok. Ama yıllardır ara verdiğim bir forumda herşeyin aynı kaldığını görmek beni çok şaşırttı. sadece insanlar değişmiş ama anlayış değişmemiş.

6 - Bizzat kendisi değil de neden sen? bir tartışmanın içindemiydik?

Bora beyi tanımıyorum fakat iyi niyetli yazdığını ve tecrübesini sizinle paylaştığını düşünüyorum. tartışmak veya insanları bu ortamda yermeye çalışmak kadar bence yapılabilecek en büyük hata.

3. angler06

angler06 Ümit

Abi sen yine ara verme foruma, güzel paylaşımlarını bekliyoruz. Senden öğreneceğimiz çok şey var.

4. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Tuncer bey tekrar hoşgeldiniz

bende yaklaşık 1 senedir bu forumdayım inanın 1 senedir bu şahit oldugum
    ikinci tartışma genelde uzak dururum ama sizin tekrar burda olmanız adına bişeyler yazmak istedim .

Sizin zarif ve naif biri oldugunuzu extremfishing.tr adresinde okudugum ve herzaman aranızda olmak istedigim raporlardan biliyorum .Ayrıca anadolu av marketinde de 1 kere karşılaştık , 1 üründe secimime yardımcı olmuştunuz.

Ankaranın kuzeyindeki av bölgeleri gece ve sabak erken saatler adamı titretir ,Hatta bizim gercekleştirdigimiz bir avda resimde ben parkayla oturuyorum polar bile deyil yani uzun parka .:)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55221 bu rapor da sizin bölgeye yakın bir yerde yapıldı.tarihde 21tem2013.

neyse uzatmayım amacım sadece Tuncer beyin forumdan sogumasını engellemek yanlış anlamaların önüne gecmek

tekrar hoşgeldiniz

Levrekler yine extrem olmuş namınıza da o yakışır.:) tebrikler

5. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Abi sen parkayla oturmuştun, resimlerde benim üzerime baksana:) Altta T-shirt, üstte polar kazak, onun üzerinde polar mont:) Abi ben yaşlandım ya. Belde fıtık var, üşüyorum. Yazık bana ya:)

6. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tuncer abi, forumdan soğuma gözünü seveyim:) Bak biz profeyonel avlanan herkesten birşeyler öğreniyoruz, elimizden geldiğince öğretmeye çalışıyoruz. Avın 10 numara omuş, tekrar tebrik ederim. Ufak tefek tarışmalar olsada, hepimiz balığa gönül vermişiz, hepimizin ortak noktası bu. Bir dahaki raporunu 4 gözle bekliyoruz.
    Sağlık ve muhabbetle kalman dileklerimle.

7. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bora, bir daha giderken normal tahta almayalım üstad, çabuk geçiyor. Şu Tuğgin abi'nin söylediği şömine odunları var ya onlarda alalım, çok uzun süre yanıyor hem de kalorisi yüksek:) Kendine iyi bak kardeşim, görüşürüz.

8. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Evet, tekrar merhaba...

Öncelikle her bir soruma yürekten verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Oltalarımı kapının dibine hazırladım, sabah kısmetse avlaktayız, ümit ederim ki yüzyüze de tanışmak nasip olur.

Sorunun muhatabıyla sahibinin karşıkarşıya bırakıldığı nadir bir polemikten, umarım gönül kırıklığıyla çıkılmamıştır,

Bakın tekrarözetliyorum, raporunuzun başında da görüldüğü üzere avlakta sabahlandığına dair bir bilgi yok,
    Ben bu temel üzerinden fikir yürütüyorum başından beri.

Başka avlarınıza ait olmasın demekteki kastım da budur. Yanlış fotoğrafların aktarıldığını,

Yada, DAHA ÖNCE TANIŞMADIĞIM İÇİN BUNUN SAHTE BİR AV RAPORU OLDUĞUNU düşündüm.

Ve açık açık da bununla ilgili bir açıklama talep ettim, gayet de ikna oldum.

Avınızı tekrar tebrik derim, nice güzel avlara,

Saygılarımla...

9. okyanusyalı

okyanusyalı AYHAN

Favori Kamış:
    tırıvırı ağ ve serpme hariç tüm takımlar
    Favori Makine:
    OKUMA-trio30s
    En İyi Avı:
    103cm--6 kg turna kesikköprü-camili

Baybora arkadaşım, avlak fazla deşifre olmasın diye müdahil olmak istememiştim.Fakat konu çok uzadığı ve avlağın durumundan haberi olan bir avcıda cevap yazmayınca,müdahalede bulunmak zorunda kaldım.

Sabahın soğuk olması,sivrisinekten korunmak gibi delilleri boşver.avlağa 1 mayıstan beri en az 10 kere gittim.son iki ay içindede 8 kere gittim.barajımızda olşan algler,in gelişimi yıllardır ilk defa bu boyutta oluştu.tuncer arkadaşın resimlerinde görülen alg yosunlarını sadece bu sene bukadar çoğaldı.Dünde ben öğlene kadar aynı avlakta farklı bir bölgede botumla avlandım.
    sonuç olarak avlakta alg ve suyun seviyesi % 100 delildir.

10. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Gerçek bir balık dedektifi işte budur :)) Somut delil ve nokta atışı ...Ayhancığım harikasın...
    Zamanın birinde Tuncer bu avlaktan 45 cm lik levrek tuttu ve ava ait tek bir fotoğrafı ve harici bir mekanda bir dere fotoğrafını bana gösteriyorlar.Tabi beni gıcık edecekler ya gittikleri yeride söylemiyorlar.Neresi diyorum abdaloğlan deresi diyorlar..Neyse uzatmayalım fotoğrafın çıktısını alarak levrek avlaklarını tek tek gezerek yeri buldum hatta yakaladıkları kerterizi bile buldum..
    Abdaloğlan deresininide hiç sormayın onuda buldum :))))