Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    merhaba ;
    arkadaşlar ben beylikdüzü tarafındanım . eskiden çok sıklıkla avlandığım çekmece bölegesindeki kıyılar şuan kebapçı cenneti olmuş .kıyıların ise dolgudan sığılık düzeyi artmış.

bir kaç gün keşif amaçlı gezdim .sizler hep gürpınar tarafındanmı avlanıyorsunuz?

10-15 yıl önceleri kumsaldan surf atış imkanımız olurdu . kumsal yaz sezonu dışında atış yapan balık alan varmı şuan ?

teşekkür ederim kolay gelsin

2. omerbagci

omerbagci ömer

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70cm
    Favori Makine:
    Shimano 4000...
    En İyi Avı:
    50 cm Levrek :)
    resim cekmedim 3 kosteklı dıp oltası ıle karıdes kullandık

3. honorius

honorius Onur KÜÇÜK

Herkese merhaba,

Adım Onur Küçük, Beylikdüzü'nde oturuyorum. Yaklaşık 7 yaşımdan beri balıkçılık ile uğraşıyorum ve tatlı su hariç denemediğim türü kalmadı. Bu sezona kadar hep boğazda çeşitli bölgelerde mevsimine göre istavrit, izmarit ve dişli peşinde koştuk abimlerle ancak forum sayesinde evime 8 dk. mesafede Gürpınar sahilde de güzel şeyler olduğunu öğrendim :)

Kuzenlerimle 29.08.2013 gecesi saat 22:30 gibi Tarabya'da canlı istavrit kullanarak Lüfer denemelerimize başladık, 1-2 vuruş aldık ancak sabah saat 07:00 'a kadar hiç hareket olmadı. Sabah suyunda da rapala veya çapari ile de denememize rağmen palamuttan da eser yoktu çünkü saat 05:30 gibi müthiş bir rüzgar başladı.

31.08.2013 günü Gürpınar balıkçı barınağı ilerisindeki oltacı Fevzi kardeşimizin yanından yemli dip attık. Yem olarak Minik'ten temin ettiğimiz canlı sülünez kullandık. Vaktimiz sınırlı olmasına rağmen 1 adet ispari alıkoyduk. Dönüş yolunda balıkçı barınağına bir bakalım neler almış tekneler gün içinde diye durunca, kuzenim abi tekneyle çıkalım sabah dedi ve 5 dk. sonra kaptanla pazarlıklar tamamlanmış sabah 06:00'da buluşmak üzere anlaşılmıştı :)

01.09.2013 sabahı saat 06:00 'da denizdeydik, hemen istavrit denemelerine başladık ve patır kütür 5'li 6'lı almaya başladık. Ancak sevincimiz pek uzun sürmedi ve yaklaşık yarım saat sonra balık bir kesti ve bir daha 2,5 saat yanımıza uğramadı :(

Bu süreyi Kendo 125F sahtelerimizle değerlendirmek istedik ama tık yok :(

Bu hüsranımızın nedeninin saat 10:45 gibi yaklaşık 100 m. açığımızdan zıplayarak geçen yunus sürüsü olduğunu üzülerek gördük. Acaba yunuslar balığı üzerimize sürer mi diye düşünüp çaparileri bırakmıştık ki, üzüm salkımı gibi dolmaya başladılar :) Bu festival de yaklaşık 15 dk. sürdü ve toplamda 4 kg. civarı istavrit ile eve döndük. Resimlerini çekemedik ancak bütün aile afiyetle yedik :)

Biraz uzun bir rapor oldu ama malum 3 günlük rapor yazmaya çalıştım, sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim :)

Gürpınar'da kıyıdan yemli yada tekne organizasyonlarına her zaman varız ve gerekirse Özcan Kaptan'ın güzel teknesi ile de organizasyon ayarlarız.

Saygılarımla...

Onur KÜÇÜK

4. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Eyvallah abi. Aynen abi sizlerle tanışmak benim içinde bir zevkti. Arkadaşlığımız dostluğumuz daim olsun. Bu arada dün akşam ne yaptınız merak içindeyim :) İnşallah güzel bir rapor gelir.

5. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Merhaba Onur usta, Keşke resimde çekebilseydin daha güzel olurdu.

6. honorius

honorius Onur KÜÇÜK

Merhaba Mücahit Bey,

Estağfurullah, bu kadar ustamız varken bana düşmeyeceğini düşünüyorum, kendi çapımda bir şeyler yapıyorum o kadar:)

Resim olayı ise, acele ile bulduğumuz için tekne küçüktü oturduğum yerden kalkamadım, resim de çekemedim. Standart kovada istavritler diye düşünebilirsiniz :) Ama bundan sonra mutlaka resim çekmeye özen göstereceğim.

Programlarınıza dahil olmak isterim sizin için de bir sakıncası yoksa.

7. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Allah rast getirsin. Benim için bir sakınca yok. Büyükçekmece ve civarı organizasyon yaptığımızda senide aramızda görmek isterim. Büyük bir organizasyon inşallah yakında olacak.

8. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    silstar carbons 4.10 surf
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    Merhaba arkadaşlar akşam gene denemeler yaptık ama gelincik ispari dışına çıkmadı çıkmamasıda normal yeni kapı balık hali gürpınara taşınıyor ve denizde doldurma çalışmaları çok hızlı adamlar ambarlıdan alıp gürpınara boşaltıyorlar gemilerı akşam daha iyı görürsünüz sedat abi ile takip teyiz ve edindigim bilgiye göre bu bölge en az 6-7 sene düzenleme bittikten sonra balık kıyılar diyorlar hbriniz olsun ben dogup büyüme buralıyım tek tük en şanslınız 1-2 eşkina ve gene en şanslınız 2-3 mırmır bunun üstüne çıkmaz bu bölgede ambarlıdan pekmez arası bölgede av olayı bitmiştir her organizasyona geliyorum hemen hemen deniz sezonu kapanana kadar gece av yapmayı tercih ettik akşamda dolum gemilerini görünce bölgeden umudum kesildi yeni avlak şart saygılarımla...

9. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Nerelerdesin bülent :) Yeni avlak bulmak lazım.

10. honorius

honorius Onur KÜÇÜK

Bülent Bey, Gürpınar'dan tekne ile çıkmakta mantıksız mı olacak bu durumda o zaman? Çünkü pazar sabahı bende kaya döken gemilerden birini gördüm.

11. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    Abi ben bu akşam fırsat bulur isem yeni avlagıma dogru kayıcam hafta içi akşam sessiz olur diye düşünüyorum artık o bölgeyi tercih etmicem geçenki balık aldıgın yeri akşam görseydin anlardı orası yakında ölü bi koy olur adamlar balıgın akış yönünü dolduruyorlar zaten 50 metre denize kadar girmişlerdi şimdide 300-400 metre açıktan doldurarak geliyorlar

12. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    sinanoba liman diyenler var nasıl sizce oralar?

13. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    Usta burda konu kıyıdan balık avlama ile tespit yapıyoruz tekne ıle de siz yapmışsınız yunusu ve gemileri görmüşsün sizin tekne ile aldıklarınızı bundan 7-8 sene önce çapari ile saat fark etmeden bizde alıyorduk şimdi kıyı şeridi katliyamı var şans işi bu dakikadan sonra kıyıdan tekne ile pek bişey diyemem açıkcası ama bizım işimiz şansa kaldı :)

14. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    Hafta sonuna hep beraber deneyelim ben varım yer tespiti araştırıyorum sizide haberdar etcem

15. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Gine hüsran gine hüzün be mücahitim :)

16. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Onur bey aramıza hoş geldiniz..

Yunus muhabbetini dün akşam gürpınar kısımlarında oltamızı sallarken ben ve av arkadaşım bulentle konuştuk.. Gördügünüz yunuslar kıyıya ne kadar mesafede gördünüz tahmini .!

17. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Valla bende araştırıyorum, iş yaş silivri taraflarına mı kaysak ne yapsak karar veremedim. Büyükçekmece koyu iş yapmaz, birde balık hali gelince ve şu sahildeki marina yapılırsa 5 sene balığı unutalım.

Abi yakında inşallah balığı gözünden vuracaz :)

18. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Yok ya deniz hızlı bir şekilde dolduruluyor.. Aynı zamanda yunuslar dört dönmeye başlamış kıyıya tek tük balık geliyor.. Gürpınar kıyıları benim gözümde bitti diyebilirim.. Ben yavaş,yavaş boğaza dogru kaçmak istiyorum.. Herşeyin hayırlısı..

Dün akşam bülentle ayrıldık evlere dağıldık. Eve giricem anahtarlar yok :) merada düşürmüşüm döndüm geri anahtar aradım kıyıda Allahtan buldum :)

19. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Şu son 5 avdan 3'ü eli boş dönüyorum.Her şeyin hayırlısı bakalım. Şansa bak iyi ki bulmuşsun abi birde onun can sıkıntısını çekerdin :)
    Bir ara tekne organizasyonu yapalım abi, araştırma yapalım isterseniz.

20. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Olur volkan kardeşimizin bir tanıdığı var iyi bir teknesi var konuşalım ayarlasın