bir alabalik raporuda benden

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında gurbetteki kasabali tarafından paylaşıldı.

1. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    bu konuda bilgisi olmayan arkadaslari bilgilendirmek isterim
    almanyada 2 cesit balik avciligi vardir biri dogal göl ve akar sularda
    burda her baligin boy ve limiti avlandigin alanlara gore degisebiliyor (sudaki balik rezervlerinin kontrolu yapilarak )
    kontrol mekanizmasi cok saglam ruhsatsiz bir kisinin birakin balik tutmasini cantali olta ile dahi olsa suyun yakinindan gecemez
    ruhsatli kisiler olta harici hic bir av malzemesi kullanamaz ag,seerpme,tiriviri,iki kancali olta ,zipkin,hatta tuttugu baligin suda canli kalmasi icin sepet vb.
    ruhsatli kisi hangi akarsu ve gölde avlanacaksa ya o sulara yillik üye olacak yada günlük 3 günlük vb gibi avlanma belgesi alacak ayrica (belli bir ücret ödeyerek)
    ruhsatli bir balikci bilirki kontrol gelmese bile uzaktan dürbünle takip ediliyor kanunlara uygunsuz avcilik ruhsatinin iptaline para cezasina ve hapis cezasina kadar carptirilir
    her ruhsatli avci avlanacagi suyun kenarinda sadece 1 metre kare yer isgal eder (kanun oyle desede bazen aciliyoruz )
    ruhsatli avci yaninda cocugu arkadasi vb herhangi biri ile gitmisse ava ve oltayi eline aldiklarinda ruhsat sahibinin cezalandirilmasina sebep olur
    bir insanin ruhsat yapabilmesi icin 600 soruluk cesitli bölümlerden olusan sinavdan gecer (su kuslari nereye yuva yapar kurbaga böcek su bitkileri akar sular balik cesitleri balik hastaliklari akar sular alman kanunu vb) bunun icin önce belli bir sure kurs a tabi tutulur
    sinavi gecen kisi 44 cesit balik icinde 6 tane cekilen baligi tanitip anlatmasi gerekir
    onuda gecen kisi sinav heyetinin istemis oldugu bir balik cinsi icin dogru olta misina vb bulup hazirlamasi gerekir bunuda gecen bir kisi ruhsat sahibi olur
    aksi halde almanyada balik avciligi yapamaz
    gelelim ikinci avciliga
    almanyada alabalik ciftlikleri vardir ve bunlar hem balik yetirip satarlar hemde sunni bir göl yaparak orda avlanmak isteyen kisilere ücret karsiligi musade verir boy ve limit yoktur gelen avci sayisina gorede o göle balik salar
    alman kanunlarina göre 500 metrekare den buyuk göl isletmecisi özelde olsa ruhsatsiz kisileri arazisinde avlatamaz
    menfer arkadasimiz almanyada ruhsatli bir balikci olup dogaya bircoklarinizdan daha cok deger verir
    burdaki sistem bunlardan ibarettir insanlari elestirirken biraz daha arastirilarak biraz daha özen göstirlirse eminim anlasmak cok daha kolay olacak (örnegin balikci tezgahinda resim yayinlayan arkadas )
    bizler balik avlamak icin gece gunduz ders calisip sinavlara girmis bu tutkuyu cok iyi bilen bu ugurda almanyada zamanin cok degerli oldugu bir yerde bu tutkumuza zaman ayirabiliyorsak icimizde o baliklara karsi gerekli sevgi de saygida vardir
    menfer arkadasimiz dogal ortamda kanunlarin kendine vermis oldugu yetki cercevesinde avlaniyor ve bazende ikinci av seklinde oldugu gibi özel avlaklara gidip olta atiyor
    o baliklarida cöpe degil yine cevresindeki insanlara yediriyor
    ve o baliklarida olta ile yakaliyor tiriviri ile degil tiriviri yi icat edende kullananda menfer arkadasimizi elestiren siz turkiyedeki balikcilarin(yada kendini balikci sanan) bir ürünü degilmi?
    ne ile yakalandigi belli olmayan raporlara tebrik olta ile kanunlar cercevesinde avlanan arkadasimiza tezgahta balik resmi oh ne ala

2. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    acele ve uykusuzlukla anca bu kadarini yazabildim ama yazamadigim daha o kadar sey varki maksadim kimseye catmak yada korumak degil. eger amac olta balikciligiysa biz bunu nizami sekilde yapiyoruz.burda yaptigimiz halde turkiyedeki carpikliklar icin savasiyoruz sizler bizleri tanimadan elestireceginiz yere bu resim ve sacma sapan geyik elestirilerine harcadiginiz zamaninizi vatanimizdaki carpikligi duzeltmek icin harcasaniz eminimki cok daha faydali olacak.bizler almanyada yasiyoruz ama turkiyedeki olta balikciligin gelistirilmesine turkiyemizin dogasinin korunmasina karsi mücadele eden türkiyedeki derneklere üyeyiz
    eger sizin tahmin ettiginiz gibi duyarsiz kisilersek bizene bizler burda yakalayacak baligi her zaman buluruz. bizler sizlerin sürekli avlayacak balik bulabilmeniz icin mucadele ederken sizlerin bu sekilde asagilayici yazi ve resimlerinizi hak etmiyoruz sagilarimla

3. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna

Haşim arkadaşım merhaba,

öncelikle yazında bazı şeyleri eleştirmiş ancak kendinde aynı şeyleri yapmışsın. Bize oradaki sistemi açıklamışsın, bu nedenle sağol. Ancak ben zaten sistemi biliyordum, çünkü isveç'ten pek farklı değil. İsveç'te de benzer sistemler var ve bizde sınav ve saire durumlardan geçtik seninde tahmin edebileceğin gibi. Şimdi bunlara girmeyeyim ve polimik yaratmamak için ben fazla uzatmayacağım...

Anlamadığını düşündüğüm resimli sitemimi açıklayacağım...

Menfer arkadaşımızın bir göl veya bir akarsuda değilde bir havuzda avlandığını biliyorum. Ve Tuttuğu balıkların sayısının yasal bir sıkıntı oluşturmadığınıda.

Ancak ben bu avı sportif bulmuyorum, bu başka birşey...

Benim sportif balıkçılıktan anladığım balığın peşinde koşmak, mücadele etmek, çaba sarfetmek, balığın iğneye takıldığını hissetmek, balığı incitmeden kenara almak, iğneyi balığın ağzından çıkarmak ve balığı ait olduğu sulara geri salmak. Ha hiç mi tuttuğumuz balığı alıp götürmeyeceğiz. O'nu da yapacağız, ancak birkaç adet balık ile...

Daha fazlası biraz ters düşer sportif balıkçılık ile. Ve bu avı bir sportif balıkçılık forum'unda, Tatlısu Av Raporları bölümü altında (havuz avı olduğunu çaktırmadan) hava amaçlı yayınlanırsa işte böyle olur sonuç, olay geri teper.

Sonra iş uzar gider, tıpkı şu an olduğu gibi... :)

Haşim arkadaşım bu avı sen gerçekleştirseydin sende mi böyle yazacaktın?

Bence sen şöyle yazardın;

"Arkadaşlar geçen gün sürekli gittiğim camii'deki arkadaşlara balık ziyafeti çektirdim. Ancak marketten balık satın almadım. Satın almak yerine burada sahip olduğumuz başka bir şanstan bahsetmek istiyorum sizlere. Burada alabalık çiftliklerinin kendi havuzları vardır ve bu havuzlarda belli bir bedel karşılığında günboyu avlanmak mümkün. Böylece hem dilediğiniz kadar alabalık ile eve dönüyor hemde balık tutma keyfinizi tatmin ediyorsunuz. falan filan ve mutlu fotograflar"

olay böyle olmalıydı, ama olmadı. olmayınca bende kendimce o fotograf ile sitem ettim.

Saygılar

4. Namik bey duracak zaman mi var simdi ilerleme zamani hasim kardesimizin her hangi bir art niyeti yok sanirim.Sadece burada bulunan sirküleri bildiri yapmis.Ve Türkiyemizdede sirkülere göre avlanilmasi icin girisimlerde bulunmus .Türkiyedekilerin de ileride Amatörlerce avlanabilecegi balik lar bulunsun diye Türkiyedeki Derneklere de üye oldugunu belirtmis zaten.Diyorsun ki dogada yaptiginiz avlari paylasin biz de görelim diyorsunuz.Bu konuyu ne zaman acmisim,bu av dogada olmustur Menfer,Hasim,Hasimin teyzesi oglu ve ben.Konuyla ilgili mesajini göremedim.(http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20460
    ) Ama benim havuz da avlandigim Ala baliklara öldürüs sekline kadar tepkiler gelmisti halbuki.Sizlere türkiyede güzel ve bereketli avlar dilerim.Bol sanslar,rast gele.

5. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    iyi av olmuş ellerinize sağlık :p

6. BendekiBirBalıkSevdası

BendekiBirBalıkSevdası Suat Ergin

Favori Kamış:
    Alba star
    En İyi Avı:
    Eflanıde okullu barajda Sazan 7.250 g
    arzu abla bır balıga 7 mılyon vermektense gıderım gol kenarına hem tutarım hemde deşaz olurum bu bende aşk abla balık aşkı yuzunden işimi bıraktım :D :( ama tutamasamda oraya gıttıgımdekı haz bambaşka :p :p

7. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    güzelim sorun o değil sorun tıpkı tr de alabalık tesisleri vardır ya hani,tesise gider havuzdan balık seçer sonrada ızgara yersin. yurt dısındada suni göeltler vardır.Bunların bir benzeri ama orada olta ile kendin turasın ve ızgara yaptırtırsın. Hiç tutamasnada o heyecanı denizde ve gölette yasamak ayrı bir duygudur, dolayısıyle Namık beyin dediğine katılıyorum doğadaki gibi avlayıp öyle sunmak meselesine yani Anladın mı ben anlamadım yazdıklarımdan bişey yaaaaa:confused:

8. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    sizin orada pahallıymış alabalık bizim burada 5 ytl :D

9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Gereksiz isler bunlar arkadaslar.Iki uc guzel kalp bir birini tam olarak tanimiyor, ortada anlasilmamis bilinmemis konular var.Herkes kendi yasadigi yerin duzeni icersinde oradan algilayisiyla kendi bakis acisini sunuyor ve aradaki kucuk nuanslara takiliyoruz.O nuanslari buyutup birbirimizle daha dost olacagimiza arayi aciyoruz.

Gurbetci psikolojisini bilmezsiniz.

Gurbetci insani hic bir zaman tam anlamiyla yasadigi yerde degildir.Cunku yasadigi yerde hic bir zaman kendi degildir.Kendini vataninda dostlarinin sevdiklerinin yaninda birakmistir. Katlanilan izdirap buyuktur.Insanin kendisi icinde kendinden uzak yasamasinin ne oldugunu uzun yillar yurt disinda yasamamis insanlar bilemez.

Biz gurbetciler Memleketimizi ve insanlarimizi delice elestiririz. Elestirdigimiz disarda degildir, icerdedir. Cunku elestirdigimiz insan aslinda kimse degil biziz.
    Biz yapmisizdir Memleketimizin insaninda elstirdigimiz herseyi. Zamaninda yere tukurmus, cop atmis, baligin irzina gecmis daha ne bileyim akliniza ne geliyorsa
    iste... Ama yurt disina cikip baska bir toplumun icersinde yasamaya baslayinca ki o toplumlarinda akla hayale gelmeyecek zavalliliklari vardir ama gozumuze memlekette alistigimizdan farkli ve bu yeni Ulkede isleyen, gercekten her kese faydali basarili yanlar batar.Ister istemez insan "ya su benim Memleketimde niye yok" der.

Bunda yanlis bir sey yoktur ve oldukca buyuk bir ic carpismadir. Cunku yanlis ve dogru kavramlari arasinda karman corban bir durum arasinda kalmissinizdir. Uzun bir sure neyi nereye koyacaginizi, nasil dogal hareket bile edeceginizi unutursunuz. Cunku bildiginiz standartlar, davranis bicimleri buyuk yanlislar olarak karsiniza cikabilir.Bu ic carpisma sizi once kendinizi yargilamaya, bu yeni toplumu algilayip ozumsemeye goturur.Dun gavur dediginiz, Jony dediginiz adamlarin da insan oldugunu en az sizin kadar korkulari, zayifliklari oldugu gibi en az sizin kadar yuksek, yetenekli taraflari oldugunu gorur, akli basinda bir insansaniz bu insanlarin ve bu yeni kulturun kendinizden yuksek ve yetenekli buldugunuz taraflarini yavas yavas kendi hayatiniza ve davranis bicimlerinize katmaya baslarsiniz. Bu cabanin kacinilmaz megolomanik bir tarafi vardir. Bunu da ifade etmek lazim. Soyleki siz cok nadir insanin yasadigi bu ic carpisma sonucu artik bir transfoirmasyona ugramis akliniz ve yeteneginizin olcusunde iki toplumun en yuksek taraflarini icinizde uzlastirip, zayif taraflarini daha edilgenlestirmis hatta terk etmissinizdir. Iste burda bu transformasyon bazen icinde cok buyuk bir iyiniyet tasiyan ancak dile geldiginde bir cesit kibir soylevi gibi anlasilabilir.Hatta icinde gercekten kibri de barindirabilir. Bu gorduklerinizi ve yeni buldugunuz algilayislari insanlariniza ifade etmeye calistiginizda "Aaa oralara gitti de bak simdi kendini bir sey zannetti, topragini insanini begenmiyor, bizi kucumsuyor" sekli bir karsit bakis dogurabilirsiniz. Ancak gurbetcinin yapmaya calistigi Memleketini insanini kucultmek degildir. Ifade etmeye calistigi "Memleketine ve insanina sevgisi ve bagliligidir ve inanin bana Turk insani kadar dunyada bu sevgi ve bagliligini cok cok dogal, bir genetik karaktermiscesine yasayan insan zor bulunur. Soylemeye calistigi "bakin bunu gordum ve bu guzel, cok da cirkinlik gordum ama onlari ifade etmenin ne bana ne sana faydasi var.Size guzel olandan bahsetmek istiyorum.Cunku bunun bize faydasi var, bizde de olmasi gerektigine inaniyorum, ve her seyden onemlisi siz buna layiksiniz ve sizi seviyorum."

Hasim Bey'i aslinda hepiniz taniyorsunuz.Isterseniz hatirlatayim.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14177&highlight=tiriviri

Hasim Bey Ulkemizde tirivirinin yok edilmesi konusunda pek cogumuz daha tirvirinin ne oldugunu bilmez iken ugrasiyordu. Yurt disinda Ulkemizdeki derneklere uye oluyor, maddi manevi destegini esirgemiyor, gazetelere , valiliklere kaymakamliklara tiriviri karsiti , bilgilendirici yazilar yaziyordu.Kendisi
    cok aktif ve bir okadar lafta kalmamis aksiyonda buyumus bir insandir.Yurt disinda kendi bolgesinde ve yakin Ulkelerin uluslararasi yarismalarinda defalarca Ulkemizi sayginlikla temsil etmis bir karakterdir..

Bizler bu degerli amator balikcilik sitesinde amator balikciligin en onemli kistaslarindan biri olan cevreciligi ozumsemis ve ozumsemeye calisan insanlarsak Hasim Bey'in bizim cizgimizin en guzel orneklerinden biri oldugunu bilelim.

Konuya gelince , konumuz amator balikciligi yakindan ilgilendiren bir konudur. Eger birazcik on yargili, hep insanlari siyah ve bayaz katagorilere ayirmayi secip, sen karasin ben beyazin en bayaziyim seklindeki soylevlerden vaz gecip
    derinlemesine bakarsak yurt disinda kimi Ulkeler de dogal avlaklar kadar , suni ozel avlaklarin amator balikciligin hizmetine sunulmus oldugu bilgisini bu konudan aliriz.

Bu tipki golf sporunu yapanlarin hani 100 top satin alip , vurus calistigi antrenman sahalarina benzer.Balik dogal balik degil, kultur baligidir.Yetistirilmis ve bir ozel golete ticari amaclarla salinmistir. Turu tehdit altinda degildir. Amator balikcilar buraya giderek en optimal sartlarda aslinda antrenman yaparlar. Kabiliyetleri dogrultusunda verdikleri paranin karsiliginda olabildigince skora oynayip, balik yakalarlar.Tekniklerini gelistirirler. Bu avlakta bile bu isi bilmek ve bilmemek onemlidir. Yani sonuc dedigim gibi kabiliyetine gore sekil alir. Ha bu baligi en nihayetinde balikcidan almissin, camide sebil yapmissin, ha burda kabiliyetin olcusunde yakalamis dostlarina dagitmissin fark etmez. Bu balik yakalandiktan sonra kisinin kendi verecegi bir karardir.Ama kim bu golette tututugu baligi salar ki.Sonucta senden sonra gelen yakalayacak, saldinmi sen degil golet sahibi kazanacak. Yani Lunaparkta atis yarismasina katilip buyuk odulu almissin, sonra odulu colugunla cocugunla, sevdiklerinle paylasacagina lunaparktaki satnd sahibine birakmak gibi bir sey bu. Ama bu goletlerin amator balikciliga faydasi var...Hem de cok onamli faydalar bunlar...Buralar

1- Amator balikcinin antrenman sahasidir,
    2-Amator balikcinin aslinda dogaya en az zarar vererek kendini tatmin ettigi, sporunu , hobisini en optimal sartlarda uygulaya bildigi alanlardir.
    3- Bu yerler topluma ve ekonomiye katki ve istihdam saglayan, ailece guzel sosyal etkilesim saglanabilecek, cocuklara ilk amator balikcilik dersleri, yuksek tatminle verilebilecek, dinlence yerleridir.
    4- Amator balikciligin genis halk kitleleri tarafindan sevilip, benimsenmesinde onemli imkanlar sunar.
    5-Bu goletlerde bile bir takim yarismalar duzenlenerek, amator balikcilik vasiflarinin gelistirilmesine katkida bulunulur. Bakiniz Mepps firmasinin sitesine orada tutulan o dev gibi baliklarin bir kismi acikca ozel golet baligidir diye samimice ifade edilmis.

Buralarda balik yakalayip amator balikci olarak bunu sergilemek etik midir. Elbette... Bir golf oyuncusu kalkip 100 topunu satin alip antrenman sahasinda
    tek bir delige atiyor sonuc olarak bugun 85 yada 25 top sokabildim diyorsa ve bu o golfcunun kabiliyeti hakkinda bize bir kistas veriyorsa buralarda da olan bundan farkli degildir.Ama bu balikciligin amator abalikcilikta yeri neresidir diye sorarsak cevabimiz yuz golf topunu alip, antrenman sahasinda ki bir delige, o yuz topu sallamanin golf sporunda yeri neyse icine kultur baligi doldurulmus bir
    golete olta atip balik tutmanin amatorlukte yeri de o kadardir.

Sevgili arkadaslarim, unutulmamasi gereken en onemli konu, biz herseyden evvel avciyiz. Avimizla ogunmemiz kadar da dogal hic bir sey yoktur bize. Balik askimiz oldugu kadar, onu degerlendirdigimiz, avimizi dostlarimizla arkadaslarimizla, ailemizle tukettigimiz, temasa muhabbet yarattigimiz ve boylelikle insanin cok degerli bir alt benligi olan "bir degeri yaratip, paylasmak, uretkenligini paylasmak" diye ifade edebilecegimiz gudusunu tatmin ettigimiz odulumuzdur. Gerekli kistaslara uymussak ne baligin adedi, ne yumurtali olusu, ne de kucuklugu buyuklugu onemli degildir.Balik sonucta bizlerin maddi manevi tuketiminde cok degerli bir urundur de. Zaten bu sporun en cekirdek yapisi her seyden evvel bu degerli urunu yakalayip getirerek yarattigimiz farklilikta gizlidir.

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Simdi butun bunlari anlamadan verip veristiriyor, bir birimize yaklasip bir birimizi ve mesajimizi anlamaya calisacagimiza bir birimizle mesafeyi aciyoruz. Aramiza yeni katilmis ismini cismini bilmedigimiz insanlarimizi anlamaya calismak yerine onlari kazanmadan kaybetmeyi secerek, asil bir seyler soylenmesi gereken konulara cogu zaman sessiz kalmayi tercih ediyoruz.Burda dogruyu dosdogru mu konusacagiz...

Buyrun oyleyse... Amator balikcilik hatta balikcilik bilgisinin enginliginden zerre kadar suphe duymadigim, paylasimlarin da ifade ettigi kimi bilgileri her amator balikcinin en ince ayrintisina kadar ogrenip, yasamasini arzuladigim buyuzden varligini ve calismalarini hic birimizden esirgememesini gonulden diledigim, bu isin ustadlarinin ustadi, reislerinin reisi olmus, hayati boyunca balikciligi tutkuyla sevip yasadigini kendi bilgi ve tecrubelerimle cok rahatlikla algiladigim bir abim kalkip iki hafta baska bir sitede arkadasim dedigi , su gordugunuz baliklarin 1/3 etmiyecek turu tehlikede olan kirmizi benekli alabaliklari Ulkemizde nisapsizca yakalayan, limitleri iki uc degil belki 10 misli asan , dil cambazi, egitimli oldugu kadar egitimini toplumunu manupule etmek icin seferber etmis bir alabalik piskopatini yere goge koyamiyordu. Sayfa sayfa katliam resmi acilip bunlar piskin, bir cocugun yemeyecegi yalanlarla ortaya dokulurken adami "essiz bir cevreci amator balikci olarak" lanse etmeye devam ediyordu. Adamin cevreciligi ne.Buldugu bereketli avlaklara baskasi girmesin diye baltayla etrafindaki agaclari kesip saklamak, oraya olta ve tiriviri atisini engellemek.Ya herkes buldugu avlagi saklamak icin baltayla agaclara girerse ne olur, var mi boyle bir akil.Adamin bir degil bin ozuru kabahatinden buyukdu.

Ama ustadimizin bu goruntuleri savunmasi "cok balik, paylasimin degerini artirirmis" seklindeydi. Efendim buyuk mepssler baliga kullanilamiyormus. Kucuk kullaniliyormus.Bunlarda ta baligin bogazina kadar gidiyormus.(at-cekte bu oluyor(!) Hadi meppsin boyunu degistirmiyorsun, mepssin ignesinin boyu degismez mi, yada uclu igne yerine tek igne kullanmak baligin yasam sansini artirmaz mi? Bunlar o capa gelmis bir balikcinin bilmeyecegi seyler degildir. Bahsedilen konularda istisnayi hadiseler olup, genede kanuni olmayan baligi ali koymayi gerektirmez. Kimse Allah degil. Sal bakalim yasayip, yasamiyacagina sen degil, doga karar versin. Bir amator balikci ancak legal olup gene de salmayi kafaya taktigi bir balik kaniyorsa onu ali koymayi uygun bulmalidir. Yoksa kanunun dejenere olmasi icin acik kapi birakilir.

Ha butun bunlardan sonra acik secik "Ozel golette tuttugum balikdir" diyen, baligin acik secik gokkusagi alabaligi oldugu, tamamen kultur baligi oldugu, hatta dogal alabaliklara zarari oldugu bilinen bir turun yukarda ifade ettigim sekilde yakalanmasina bu insan tenkit yazisi yazarsa asil ben bunu konusurum.

Arkadasimiza hava atiyorsun diyoruz, arkadas hangi satirinda ben super balikciyim demis ki. Kendisine tenkit yazisi yazanlarin hepsine olabildigince incelikle cevap vermis ve samimice bu balikciligin genel bilgilerini aktarmis. Gercegi saklamamis. Paramin karsiligini almak icin tutuyorum, zaten o goletteki baligin oraya konulmasinin amaci yakalayabilenin yakaliyabildigi kadar yakalamasi. Pazarlik bu.Ha bu Turkiye'de olsa kotumu olur.Inanin pek cok gercek bohcacidan, tiriviricidan aninda kurtuluruz. Amator balikciliktan istihdam
    ve ekonomi yaratma olanaklari dogar, malzeme satislari artar, dogal avlaklarin uzerindeki baski azalir, turu baski altinda baliklar zaten yakalanmasi zor, sadece gercek amatorlerin, onun degerini bilecek . kanunlara itibar edecek, buyugu nisbetiyle tutacak kucugu salacak adamlarin hedefi olur.Hatta bu goletlere gelen insanlari egitebilme, onlari bilincli amator balikcilik yolunda once doyurup, sonra gercek kaliteli balikciliga yoneliminin saglanmasi mumkun olabilir.Bu amator balikcilik kulturunun yayginlasmasi ve saglikli jenerasyonlara
    birakilmasi demektir.Peki bunlar kotu mu olur.

Ee peki sen Namikcigim...:rolleyes: Ya daha dun Greenpeace Memleketi haksiz hukuksuz karistirdi , balikcimizin hakkina tecavuz etti, bizi rezil etti diyordun, peki sen niye yurt disinda oranin kanun ve nizamnemelerine uygun bir balikciligi elestiriyorsun...Sonra Hasim Bey ne demis ki... "Bizi ki bizler bu isleri bu sekilde yapan , kanunlara nizamlara uyan adamiz, bunun icin mucadele eden adamiz ",demis "bizi karalamayin" demis, "asil karalanacak adamlarin, islerin pesinde kosun" demis, kotumu demis... Bu islerin icersinde gercekten bulunan her insan Hasim Beyi tanir. Bakin delidir o delidir :D , baligini olcusuyle yakalar, olcusuzunde onun yanida olmasina mumkun yoktur.Hayatini buna adamistir. Malatya belediyesi ondan mesaj almaktan illallah dedi.:D

Bizler ayni gonlun adamlariyiz. Lutfen gurbetcilerle araniza bu garip ve sakat anlayissizligi sokmayin.Onlarin ifade etmeye calistiklari konulari bir kibir ve ukalalik abidesi gormeyin. Lutfen bir birimizi kazanalim. Inanin birbirmize ihtiyacimiz var. Biz(gurbetciler) bunu en iyi bilen insanlarizdir.Hepimizin bir birmizden ogrenecegi seyler vardir. Ustalar, ustadlar dedigimiz insanlar bile hala ogreniyorlar.Yok ki sonu. Bu yolda yurumek ancak ve ancak bazen bir birmizi tadli dille uyarmakla hatta tam anlamiyla ayaklarizin ustune dogrulup "bu olmaz" dememizi gerektiriyor. Ama once bir birimizi bir taniyalim diyorum.

Bu degerli ve pek cok yeni sey ogrendigimiz paylasimi icin Menfer Bey'e tesekkur ediyor ve anlayisina siginarak bir konuyuda kendisiyle paylasmak istiyorum.

Sevgili dostum artik cag degisti. Miktar ne kadarda gercekci sebeblere dayansa da bizi artik cekmiyor. Hatta bizi itiyor.40-50 baligin lesini sermis goruntuler biz degiliz. Ama 40-50 istavritle poz vermis bir insanla sizin pozlarinizin aslinda cok da bir farki yok. Yani bizde 40-50 baligin canini aliyoruz.Dostumuzla arkadasimizla bunu paylasiyoruz.Ama bunu topluma actigimiz zaman bir sorumlulugumuz var, bir mesajimiz var. Sizin goruntuleri goren bir genc arkadas
    alabaligi tam olarak bilmiye bilir.Yanlis bir kaniya kapilip, bir miktar balikcisi egosuyla kendini yetistirebilir. Ona mesajimiz bu olmamali. Bu yuzden sizden ricam boyle bir avlaktan da olsa, yakaldiginiz baligin miktari ne olursa olsun, cikarin bize en kaliteli avinizla, takiminizla bir poz gonderin, bu avciligin artisini eksisini anlatin.Inanin Memleketimizde ki amator balikcilik anlayisina katkilariniz bu yonde cok daha buyuyecek. Tabii toplamda ne kadar yakaladiginizi nedenlerine de deginebilirsiniz.Sonucta amacimiz insanlari kandirmak degil.Ama en azindan artik amator balikciligimizi bu cesit imajlarla anilmasinin degil, onun
    insani dogayla butunlestiren ve arindiran imajlarla ifade etmenin degerine inaniyoruz.

Avinizi tebrik eder, daha nice balikciliklarinizda bulusmayi umit ederim.

Son düzenleme: 15 Haziran 2008
  11. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Namikcigim kusura bakma, pek sevmedigim bir tarz olsada yazdikalrinin altina kisaca cevap vererek muhabbet etmek istiyor anlayisina siginiyorum.

Aynen dostum. Sevgiyle kal.

Son düzenleme: 15 Haziran 2008
  12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Insallah ogunlerde gelir Namikcigim. Gelecekde...

Hadi bakalim simdi maca.Ben kaciyorum...

En buyuk Turkiye.

Yenilsende yensende taraftarin senle...:D

Saglicakla kal.

13. emre_can

emre_can emre can

Favori Kamış:
    shimono fly takimi,5 numara
    En İyi Avı:
    120 cm turna 12 kilo
    yat kalk allaha dua et de polise veya kontrol yapan birine rastlamamissin cezasi büyük kisitli ve sinirli avlak hakki var

14. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    sevgili emrecan sen halen polis diyorsun yazilanlari iyice bi oku istersen
    sevgili huseyin abim ve sevgili namik yazilarinizi okudum sonucta herkes kendince hakli olabilir ama birseyi ifade etmek istemistim ben ama konu farkli yonlere gitti
    ben almanyadaki av sekillerini acik acik yazdim ve bu arkadasimizi elestirerek harcanan zamani turkiyedeki duzensizlikleri örnegin tiriviri ile mucadele etmek icin harcansa cok daha iyi olmazmiydi
    sevgili namik arkadasim ben simdiye kadar yaptiklarimin arkasina siginarak ters bisey yaptigim i ispatlayanin tabiri caizse 40 yil kölesi olurum
    dogal av raporlari demissiniz bu sitede en son bi arkadasim ren nehrindeki avi rapor etmis
    ben kanunsuz hareket eden kardesimde olsa karsisindayim en son burda iki rus u ellerimle polise teslim ettim ve mahkemeye sahit olarak cagrilmayi bekliyorum
    benim karsi oldugum sevgili namigin yazdiklari degil
    olabilir herkes özgürce fikrini beyan edebilir ama karsidaki insani asagilar gibi resim yayinlarsa ona karsi cikarim
    isvec teki arkadasim madem o kadar duyarlisiniz birinci ayin 16 sinda helsinborgtaki yarismada sizide gormek en buyuk dilegim.
    bizler fikren anlasamamis gorunsekte bir konuda hemfikiriz oda balik tutmak bir tutku bizleri bir araya getirmisse bir birimizi kirip kaybetmek yerine bir birimizin ihtiyaci olan avlaklarin korunmasi icin tartisalim sagilarimla
    ayrica huseyin abim mac bitti ortaligi bir birine kattik garibim alman polislaeri sadece bakmakla yetindiler bulundugum sehir korna sesleri ile inledi bir cok buyuk cadde trafige kapanip davul zurna esliginde oynandi :)
    kalin saglicakla

15. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

sevgili Cenk arkadasim,benim kimseyi burda kandirdigim falan yok ve beni yargisiz infaz etmene gerekte yok,belki gözünden kacmis olabilir raporumun icinde bu baliklari tuttugum yerin adini sahisa ait bir yer oldugunu yazdim ve sen beni kurnazlikla suclamaya kalkiyorsun,baliklari ne yaptigima gelince,bir kactane yorumda bu kadar baligi ne yapacaksin diye bana soruldugu icin bende ne yaptigimi söyledim bunun neresi kötü bana söylermisin,ben burda REN nehrindede avlaniyorum sen rahat ol,hatta av raporlarinda bizim bir tane raporumuzda var Ren nehrinde capak avi diye baslik adinda.benim gittigim bu havuzlar senin icin balik avi olmaya bilir o senin sorunun.benim icin öyle degil ve buda benim sorunum.dalga gecer gibi fotograf koy alay et karsindakini kücük gör ve yalanciymis gibi iftira at,ondan sonra benim icin bunlar av raporu degil de.beni bir dövmediginiz kaldi valla helal olsun.arkadasim bu benim yaptigim balik avi begenirsin begenmezsin beni ilgilendirmez,burdaki kurallara uyuyormu uyuyor,yaptigim kural disida degil ve sen bunu cok iyi bildigin halde.neyse sen usta ol ben cirak eyvallah,ama lütfen karsindakininde bir insan oldugunu unutmayalim.bu arada Hüseyin AlpArslan abi beni anladigin icin ellerinden öperim.kalin saglicakla.

16. gurbetteki kasabali

Namik abicim,Hasimi bilmemde ama ben burda hala kendime gelemedim,sabah 5 oldu inan hala bas agrisindan uyuyamiyorum,nicin uyuyamiyorum biliyormusun senin ve Cenk arkadasimizin bana yaptiginiz haksizligi kendime yediremedigimden ve beni kücük düsürdügünüzden dolayi uyuyamiyorum,ben baliklari tuttugum yerin sahisa ait oldugunu taa basindan beri belirttigim halde beni kurnazlikla suclamanizdan ve beni alaya alir gibi yazi yazmanizdan inanin simdi gidip olta takimlarini hepsini kirip atmayi ve bir daha tövbe deyip bu hobiyi birakma asamasina getirdiginizi bilmenizi istiyorum,inanin acayip bir sekilde biraktiniz beni.oysa daha 1 haftadir üye oldum bu siteye cok ögrenecek seyim var diye düsünüyorken basima gelenlere bak.gecenlerde bir arkadas burda parmak kadar kirmizi benekli güzelim alalari tepsi icinde balandira ballandira nasil tuttugunu anlatirken yemin olsun aglamamak icin kendimi zor tuttum siz ve degerli Cenk arkadasin (eger size denk geldiyse tabiiki o rapor) beni yerden yere vurup asagiladiginiz gibi onda ne yaptiniz cok merak ediyorum,gerci o rapor simdi kaldirildi dogal olarak.son olarak sunu bilmenizi istiyorum ben burda kural disi bir is yapmadim, yaptigimin ve yazdigim raporun icinde yalanda yok kurnazlik gerektirecek bir seyde yok,eger yazdigim rapor bu sitede yer alacak kural disi bir rapor ise hemen kaldirilsin,simdiye kadarda kaldirilmadigina göre demekki benim yaptigim etik bir av olmus,bunada sizin saygi göstermeniz gerekiyor,yok ben saygi göstermem senin yaptigin etik degil diyorsan yorum yapmazsin olur biter sencede böylesi daha uygun degilmi. surda muhabbet edelim derken insan istemeden karsisindakinin kalbini kirmasi durumu söz konusuyken birakalim millet havuzdami deredemi denizdemi nerede balik tutacaksa tutsun ama kuralina göre,bence bu daha mantikli gibi.insaallah beni yanlis anlamamissindir,eger kalbini kiracak bir kelimem olduysa hakkini helal et,yazilarimi yazarken buna cok dikkat ettiysemde belki yanlis anladigin bir yer olmus olabilir onun icin hakkini helal et ve Allah"a emanet ol.

17. gurbetteki kasabali

Hüseyin abi beni anlayisla karsiladigin icin sana kucak dolusu sevgiler gönderiyorum,benim yazdigim rapora verilen cevaplar icin harcadigin saatler ve verdigin bilgiler icin ALLAH senden razi olsun,inan beni cok mutlu etttin rabbimde seni her iki cihanda mutlu etsin,sana söz veriyorum ve verdigin nasihatlarin hepsini yapacagim ama insaallah is is isten gecmezse,cok sogukluk geldi balik hobisi bana.ne güzel en kücük bir bos vaktim oldugu zaman hemen gider haftanin 6 günü isyerinde üzerimde olan sitresi atar gelirdim,ama simdi cocugum kadar sevdigim balikciliktan sogumaya basladim bana bir yol göster abicim ne yapayim,kahvehaneleremi gideyim bu cehennem gibi ülkede nereye gideyim her taraf pislik icindeyken ben balikciligi kendime hobi edindin gecemi gündüzüme verdim olmayan almanca dilimle bu belgeyi azimle aldim ve simdi bu durumdayim,inan cok zor bir durumdayim bana yol göster üstadim,kalp kirmaktan cok korkuyorum ama kalbimi kiriyorlar.

18. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna

Sevgili Menfer arkadaşım,

Bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok, herkes görüşlerini paylaştı ve bitti.

Ben bu forum'da "raporlar" bölümü altında sportif balık avı raporları görmeyi beklerim. Tıpkı sizin "Ren Nehri Çapak Avı" raporunuz gibi. Doğal ortamında hangi balığın nerede ve nasıl avlandığı bilmek isterim. Hatta aynı balık türlerinin coğrafi farklılıklara göre farklı karakterleri olup olmadığı ve farklı av tekniği gerektirip gerektirmediği gibi şeyleri de algılamaya çalışırım.

Kısaca "Ren Nehri Çapak Avı" raporunuz gibi.

Bununla beraber "Bir Alabalık Raporuda Benden" başlıklı yazınız bu bağlamda beni hayal kırıklığına uğratmış olabilir. Bu yazınız bir paylaşımdır bence, rapor değil. Sitemim budur.

Bu tür paylaşımları da görmek gereklidir ve bu forum'daki yeri "Paylaşım" katogrisi altında "Av Hikayeleri" bölümü olabilir.

Saygılar

19. gurbetteki kasabali

"paylasim katogorisi altinda av" adi altinda burda bir yer olmadigina göre bende dogal olarak tatli su av raporu bölümüne yazdim,hatami yaptim,isi uzatmaya bencede gerek yok icini döktükten sonra cekil kenara ve uzatmaya gerek yok de.ben baliklarin nerde yakalandigini söyledigim halde beni kurnazlik yapmakla suclaman beni üzmüstür.icinden acaba hic keske dedigin bir yazi olduysa benim üzüntümü almis olursun,ben yazdiklarimin arkasindayim diyorsan oda senin vicdanina kalmis.

20. gurbetteki kasabali

Namik abi buralarda kirmizi benek olan yer bulsam zaten gidip havuzlarda olta sallamam,fatanin 6 günü calisiyorum ve bos oldugum zamanlarda havuzlarda oyalaniyoruz,kirmizi benekliler gibisi olmadigini cok iyi biliyorum,simdi güzelim Türkiyede sayilmayacak kadar bu yerler var ve sizler cok sanslisiniz bu konuda hatirlatmamda fayda görüyorum(sizler biziz,bizlerde siziz) nekadar cok uzaklarda olsakda canim Türkiyem ve insanlari bizim damarlarimizdaki kan gibidir,eger bunu bir an unutursak Allah canimizi hemen alsin,cünkü damarlarimizdaki o kan artik kanlik görevini yerine getirmiyor demektir.bizler vatan aski nedir cok iyi biliriz,bunlari niye yazdim Hasim arkadasimiza yazdigin cevapta bizleri sizden kopmus gibi görmenden korktum.seni seviyorum dostum sevdigim bir insan icin kalbini kirmis olabilecegimden dolayi hakkini helal et dileginde bulundum.madem bana kapiyi acik birakiyorsun ve daha paylasacak cok seylerin oldugunu söylüyorsun senin dedigin gibi yapalim,paylasalim tartisalim ama hep ayni kalalim abisi.Allah"a emanet ol kal saglicakla.