bir alabalik raporuda benden

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında gurbetteki kasabali tarafından paylaşıldı.

1. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Sevgili hemşerim sıkan sen canını bazı şeyler geç anlaşılır ama tam anlaşılır.
    Sen sakın küsme ve alınma Burada yazılanlar senin şahsına değil yazılan yazılaradır.
    Az evvel demişsinki >neredeyse oltalarımı kırıcaktım ve töğbe edicektim>

Sakın ha bu ilk zamanlarda hepimizin başına gelebiliyor :D sen bide benim siteye ilk üye olduğum ve ilk konumu okusan aklın şaşar nasılda burada kalmış bu adam dersin:D

Ama biz senin niyetini en önemlisi sen kendini bilen bir adamsın,yazılanlara fazlada takılma burada sadece hem başka ülkelerin kurallarını hemde yeni şeyler,ve kişiler tanıyalım diye yazışıyoruz,sana sataşma veya küstürme niyeti yok kimsenin rahat ol ve devam kardeşim.:)

Biz senden daha ne raporlar okuyacaz ,ne teknikler ,ve malzemeler öğrenicez hemen kaçamazsın bizden :D:D

Sevgili kardeşim paylaşımlarının ve raporlarının devamını diliyorum sevgi ve saygılarımla:)
    Allaha emanet ol.

2. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

topragim nerdesiniz siz yahu,siz degerli topraklarimi gördüm bu sitede ve hemen üye oldum sana özelden yazmistim ama maalesef mesajim sana ulasmamis sanirim,bir izmir ve Manisa adini duydugum zaman insan bir hos oluyor.ben Turgutluda kaliyorum insaallah bir aksilik olmazsa bu ayin sonunda kasabadayim ve sizleri ziyarete gelmeye calisacagim söz.yeterki isyerinden izin alabileyim.kal saglicakla.

3. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    menfer arkadasimin hayat hikayesini saba kadar ren nehrinde oturarak dinledim onu ben int tanidim o sizin tahmin ettiginizden de hassas ve adim gibide eminim ki hepimizden de cok vatan sever bir arkadasimiz
    menferim valla öyle yazi ve resimlere kizarak olta kiracaksa bak beni oraya getirtip kafani kirdirtma sakin ha insanlar tartisa tartisa orta yoluda anlasmayida buluyor gordugun gibi onun icin takma kafana
    saglicakla kal can arkadasim gorusmek uzere

4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Menfer dostum,

Kusura bakma futboldaki zaferimizden sonra bilgisayarimi actigim her an butun dunyada bizler icin yazilanlari okumakla gecirdim son iki gunumu. Sana cevap yazamadim. Mazur gor beni.

Her seyden evvel samimi ve butun sicakliginla sahsimla ilgili yazdiklarin icin cok tesekkur ederim.

Sevgili dostum,

Buralar forum ortami ve elbette insanlar kendi bakis acilarini, elestirilerini , ovgu veya tenkitlerini ortaya koyacaklar. Bu oyunun kurali. Bu olcusunu kacirip, terbiyesizlik ve hakaret boyutuna cekilmedigi surece cok buyutmemek lazim ki hic bir dostumun size bu olculerde yaklastigini sanmiyorum. Bu yuzden farkli bakis acilarina cok kisisel ve duygusal tepkiler vermenin sadece size zarari olur ki kimsenin boyle bir seyi istedigini de sanmiyorum.

Paylasimin geneline bakarsaniz, amator balikci oldugu kadar, denizi, suyu , dogayi askla seven, bunun icin yuksek arayislar icine girmis , kendi uslubunda bu yolda icabinda keskinlesmeyi bile secebilen dostlar gorursunuz. Ki boylesine bu davaya samimiyetle sahip cikan insanlarin oldugunu gormek acisindan bu cok sevindiricidir. Sadece bir birimizi biraz yanlis anladik ve hani derler ya "yanlis hesap Bagdat'tan doner" ...Oyle oldu. Ama kotu mu oldu... Pek cok yeni sey ogrendik. Buna hepimiz dahiliz. Konunuz balikciliginiz buna vesile oldu. Boylesi sitelerin bu yuzden cok buyuk hizmeti var. Burda ki hic bir uye ve hatta yillarini amator balikcilga vermis, ustad diye cagrilabilen uyeler dahil kimse bu sitelere ilk defa yazi yazdiklari yerlerinde bugun degiller.Onlar bile pek cok yeni sey ogrendiler, bilgi dagarciklarina yeni bakis acilari kattilar, hic dusunmedikleri konularda dusunme ve gelisme sansini kendilerine yarattilar.

Bu yuzden diyecegim odur ki genelde neyin olduguna bakiniz. Herseyde hayir vardir. Bu paylasiminizda buyuk bir hayra hizmet etmistir. Balikciliginiza ister pondlarda olsun, ister bulabildiginiz diger imakanlarda olsun devam ediniz. Cok basarili bir balikci oldugunuz her halinizden belli. Eminim gittiginiz pondun sahibi musteri olarak en son sizi gormeyi istiyordur.:) Cunku pond balikciligi da olsa oraya herkes sizin gibi gelip sizin gibi verimli avcilik yapamiyor..Demekki teknik, malzeme kullanimi, dikkat, balikla savasma becerisi gibi daha sayabilecegim pek cok konuda oldukca yetkinsiniz. Ama dedigim gibi Amator balikcilikta artik miktari vurgulamanin zamani gecti. Miktarla ovunmek devri bitti. Artik verdigimiz bilgiyle, amator balikciligimizla yarattigimiz oznellikle, yakaladigimiz baligin az ama oz kalitesiyle ve butun bunlarin otesinde onun ustune koyabildigimiz prensiplerimiz, bakis acilarimiz ve ideallerimizle ovunuyoruz.

Yukarda ifade ettigim yolda yururken sizin de cok guzel ifade ettiginiz gibi amator balikcilik bir dinlence, gunluk hayatin stresinden bir nebze uzaklasabilme firsati, dostlariniza sizin yarattiginiz imkanlarla sunulmus bir muhabbetin temeli olabilmektedir ve butun bunlar bu mesgalenin cok degerli yuzleridir. Bakiniz simdi teknoloji gelisdi. Binlerce km oteden bir birimizin avlarina ortak oluyor, bir birmizin dunyasina giriyor, bir birimizi belki de hic bir sekilde kesfedemiyecegimiz ufuklarda tanima firsatina erisiyoruz. Bu yuzden lutfen amator balikciliginiza herzamanki tadiniz ve mutlulugunuzla devam ediniz.

Gurbetci olarak yasadigimiz yerlerin farkliligi bizler icin buyuk firsattir. Ulkemizde ki dostlarimiza alisik olmadiklari goruntu, bilgi ve farkli bakis acilari ve yenilikleri kesfedip,gonderebilme sansi icersindeyiz. Bu yuzden amator balikciliginizi yaparken olaya bu gozle de bakiniz. Yani "bugun bu balikciligi yaparken site dostlarima farkli bir seyler gosterebilmenin yolu var mi" diye kendinizi sorgulayiniz. Ornegin bir fikir olarak mesala o pondun sahibiyle konusabilirsiniz, bizlere senede elde ettigi asagi yukari geliri hakkinda, verdigi vergi hakiinda, denetimler hakkinda, musteri gurubunun profili hakkinda bilgiler toplaya bilirsiniz, kendinizin oldugu kadar pondda diger balik tutan insanlarida goruntuleyip bu pondlarin sosyal yasama katkilari ve amator balikciliga getirdigi farkli yuz hakkinda bizlere daha ayrintili bilgiler verip, renkli imajlar gonderebilirsiniz. Buraya gitmeden once malzemenizi aldiginiz balikci magzasina girdiginizde bize bu malzemeleri tanita bilir, oralarda ne tur olta , igne marka ve farkli balikcilik teknikleri kullanildigi hakkinda gorsel bilgiler sunabilirsiniz. Yani oyle sayfa sayfa isler olmasinada gerek yok.Bir fotograf ve iki satir bir paylasimda olabilir bu.Ornegin baliklariniz kadar gectigiiz yollarin, dogal guzelliklerin fotograflarini, balik seferiniz esnasinda olan temasayida anlatabilirsiniz ve hatta kalkip varsa amator balikcinin ilgisini cekebilecek, ticari balikcilik limanlarini, teknelerini, balik mezatlarini, tezgahlarini daha nebileyim bir akvaryum olur, bir hayvanatbahcesinin balik bolumu olur ...Buralardan izlenim ve fotograflari da bizlerle paylasabilir ve oranin amator balikci gozuyle havasini bizlere sunabilirsiniz. Elbetteki balikciliginizi ve tuttugunuz baliklari veya tamamen baliksiz gecen ama o balik seferinde basinizdan gecenleri, dostlarinizla paylastiginiz sicak muhabbeti bize tasimaya devam da edeniz.Yani malzeme sinirsiz ve bu yuzuyle amator balikcilik oldukca derin ve herkesin kendinden bir seyler bulabilecegi tadlarla bezenmis.

Ben bu sitelere yazmaya basladigimdan beri balikciligimi da baska yasar oldum. Yani hep degisik yerlere gitmek istiyor, degisik baliklar, bilgi ve gorsel malzemeyle donmek istiyorum. Yasadigim yer buna cok musait.Balikci malzemesi kadar fotograf ve kemara gibi beni bu yolda destekleyecek malzemeleride almaya basladim. Hatta bilgisayar bilgimi gelistiriyorum.Butun bunlar bu aski daha iyi ifade etmek icin oldugu kadar bu hobiyi daha farkli bir boyutta yasayabilmek icinde.

Kisaca oltanizi herseye atiniz ve ne takilirsa bizimle onu amator balikci olarak paylasiniz.Burda aldigimiz tenkit ve ovgulerle su anda belki kestiremedigimiz, bilmedigimiz, fakat her zaman icin eskisinden bir adim daha otede bambaska , daha genis bir ufka hep birlikte gidebilmenin yoluna cok buyuk katkilarda bulunmus olursunuz.

Sevgi ve saygiyla dostum. Yeni paylasimlarinizi hasretle bekliyor olacagim.

Son düzenleme: 17 Haziran 2008
  5. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    abi iyi av olmuş olmasına da geriye sadece su kalmış be abi.