ABD deme Volkan. Bak bu konuyu da ben açmıştım. Bunu da haritana ekle http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=61859
Kaleminize sağlık; bunların hepsi doğru tabi ki... Daha önce de konuştuğumuz bir konu... bir noktanın altını tekrar çizeyim: Galata köprüsünde bile balıkçılığı denetlemeyenler başka sakin kıyılarda, göllerde, nehirlerde denetlerler mi? Hiç sanmıyorum. Galata köprüsünde denetlenmiyor, daha neresi olsun? Kasten ceza yemek isteyen adam ceza yiyebilmek için belediye başkanının ya da valinin banyosundaki küvete mi tırıvırı atsın? Bu konuda hassasiyet talep edeceğiz, hassasiyeti olmayana destek yok, sempati yok, bunu çok açık göstereceğiz. Bunu da tek tek gösteremeyiz. Amatör balıkçıların dernekleri, kulüpleri, daha kitlesel ve kurumsal örgütleri olmak zorunda! Yoksa herşey bir sızlanmadan ibaret kalır. Ya örgütlüsün, sesini duyurursun ya da örgütsüzsün duyulabilecek bir sesin yoktur. Bu kadar nettir.
Herkeze merhabalar. Bu sabah boğaz çok güzel balık yaptı. Durmadan yağan yağmur ve rüzgar, üstüne akntıda eklenince av çok zorlu oldu. Çok fazla kalamadım ama yinede çok şükür nasibimizi aldık. Balık boyları gayet iyi. Bir tane lüfer adayı sarıkanat aldım. Yer avrupa yakası. ekipman 200 gram kurşun arkası rapala. (200 gram bile yetmiyordu arkadaşlar) Herkeze arastgele.
İnsan büyük konuşmamalı... Artık hiç istavrite çapari atmam diyordum. Ama kurşun arkası rapalada boş çektikten sonra az ötede insanların kovalarının istavrit dolu olduğunu görünce 10-15 dakika çapari yaptım. Geç gidip geç başladığım için hemen hava karardı. Ama hiç olmazsa gözümüz balık görmüş oldu. Bu arada, istavriti hedefleyerek erken gelenler 5 kg sınırına dayanmışlardı. Balık boyları çok iyiydi. İstavrit isteyenler en geç 3'te olta sallamaya başlamış olsunlar. Ben iki kişilik ekmek arası aldım sadece. Bana yeter (Kovayı boşaltmadan eve getirip lavaboya boşalttığım için ben bunları yazarken lavabodaki kıpraşmalarını duyuyorum )
Tebrikler. Her ne kadar siz sevmesenizde istavrit avcılığını çocukluğumdan beri seven biri olarak imrendim. Zira bu sene burada istavrit yüzü göremedik yazıkki.
Aksam 5 ten gece 12 ye kadar ve sabah 5 ten 7 ye kadar rapala kasik ne atiysam gelmedi lufer familyasi ne cinekop ne sarikanat Yer karakoy findikli arasi
Dün gece Metin'le ("Eksik") Sarıyer'e gidip oradan geriye doğru gelerek denemeler yaptık. Spin neredeyse sıfır, ama Boğazın üst taraflarında yemliyle bir miktar balık alınabiliyor. (Ortalama 30 dakika/balık) Sabah gelenler de çinekopa çapari attılar ve aldılar. Ama kısa süreli...
Sağolasın, sonradan yem yapmaya karar verdim, iyi de iş gördüler; ama fotoğraf çekmedik. Küs olduğumuz yemli avla yavaş yavaş aramızı düzeltiyorum. ��
Sağolasın Haldun, Dün geceden sabahladım daha kendime gelemedim Bu hafta işler yüzünden maalesef balığa çok çıkamayacağım. Ama bir ara mutlaka yapalım, çok da memnun olurum.