Bolu Sazan Avım ( Kırmızı Sazan )

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Sweet Boy tarafından paylaşıldı.

1. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Bu tür balıklandırma ile gelen tiplerden değil. Daha çok akvaryum meraklılarının insancıllığı !!!, doğal hayata saygısı !!!, muhteşem balıklandırma anlayışları !!! ile göllere saldıkları tiplere benziyor.[/QUOTE]

Bu akvaryum meraklılarında da ne çok varmış bu balıklardan.:mad: Nerelerde karşıma çıkmadı ki; k,Çok az kişinin bildiği bir gölde, Kıyıköy'deki iki derede birden, Trakya'daki bazı göllerde. Bu işte bir iş var:confused:

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Nejat abi bu konuların sık konuşulduğu bu forumda bile; genele yazılan ya da özelden bana sorulanen az 20 mesaj vardır... Şu gölete şu balığı saldım yada salayım mı şeklinde... gerisini siz hesap edin.

Bu balık renk ve desen bakımından Tarım Bakanlığı ve DSI yada eski Toprak Su teşkilatlarının havuzlarında sazanlar arasına karışanlardan değil... Bu teşkilatların balıklarını tanırım.

Aynı şekilde; Marmara bölgesinde bazı göl, gölet ve barajlarda bulunan yeşil renkli olanların bu suların doğal türü olması ve hiç kimsenin yada kurumun sorumluluğu olmadığı gibi.

3. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Yazık,çok yazık...Ne yazık ki cehalet sadece okumakla gitmiyor. Bizim insanımızın insanlığı bile akıldan uzak.Ne gördüğünü,ne okuduğunu, ne de yaşadığını yorumlayamayacak kadar ......:(

4. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Önerinizi dikkate alıcagım...

5. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    ahmet arkadaşım avın için tebrik ederim o yakalamış olduğun balık havuz balığına çok benziyo adı da koi olarak geçer japonyada göllerde yaşarlar bahçe havuzlarında yetiştirilir boyları bir metrenin üstüne çıkar ben kendim de beslemekteyim fakat bu biraz kırma olmuş göle eski bırakılmışsa sazan la eşleşmiş ola bilir çünkü koi lerin soyu sazandır arkadaşım eyer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana saygılarımla ...

6. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    yakup abi ben bu balığın yani koi leri besliyorum hiç abartmıyorum abi 15 gün aç olarak durabiliyor abi harika bir balık ve çok akıllı bi türdür abi . ama bizim göllerde ne işi var anlamadım ya yazık valla yazık

7. bassy_bolu

bassy_bolu altan koşar

boluda kırmızı balık :S ilk defa duyuyorum tokad-i hayrettin türbesindeki bir gölde bunların ufaklarından bolcak miktarda var ama bu kadar büyüğünü görmemiştim hiç.. büyük ihtimal o gölden baska birisi tarafından senin avlandıgın göle atılmıs olabilir..7 göllerdede bolca bulunmakta.. eğer bu iki gölden birisine gittiysen tutman doğaldır.. ama 2 3 kg lık balıklarda tutmussun bu dediğim göllerde büyük balıkta bulunmaz ve 10 olta atacak alanda bulmak zor kafam karıştı :S :D

8. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Bolu'da Çok güzel avlaklar biliyorum sadece aynalıların cıktıgı ( trofe ) Düzcede baraj olmadıgı için hep bolu ankara tarafına gidiyrzz... ama yakında ist ye su sağlayan melene baraj yapılıcakk... o zaman git gel derdinden kurtulucazz =)