Konuyu güncelleyeyim, av sezonu geliyor.. Bu sene deneyeceğim. Aklıma yatmıştı ama deneme fırsatı bulamamıştım. Nasipse bu sene..
Tarcan tekniği bihzat denedim şeker ve boncukları bulmak biraz zor oldu . 1- en az 40-60 atış ta bi dağılma söz konusu olmadı ama daha fazla atışlarımda dağılma oldu 2- suda hareketleri gercekten güzel diye bilirim sanki kuyruk darbesi veriyor 3- ingeyi cok iyi gecirmeniz gerek ön taraftan yani iğnenin sapında şekerleme yırtılma oluyor. tarcan abi çok iyi bir buluş yapmısın suda hareketleri cok iyi balıkların cok iyi dikkatini cekiyor ama atlama konusunda biraz zayıf ben acık ve koyu rengini denedim ayvalık sarımsaklıda sahil kıyısında sabah avlandım öğlene kadar senın tekniğinle 2 tane güzel levrek aldım kiloları 1.250 kg 760 kg kullandığım kamış 2.70 cm 6 bilyeli albastar 0.30cm misina ayriyetten de ben bunun daha ince olanını buldum şekerleme olarak kesin şöyle diyim 20-30 tane zargana yakaladım zarganada süper bi etki bıraktı gercekten tebrik ederim 40 yıl düşünsem aklıma şekerlemeden balık tutacağım gelmezdi tebrikler....
Yaklaşık dört yıl sonra nihayet bir deneyen çıktı. Güzel de sonuç alınmış, tebrik ederim Burak. Bu sahte yemi test ettiğin için sahte yemler literatürüne çok orijinal bir ürün daha eklenmiş oldu. Tabi, fikirbabası Tarkan kardeşimizi de kutlamak lazım. Teşekkürler abici.
tesedüf araştırırken karşıma gecti yorumlara bakınca deniyen yoktu okadar uzun zaman gectiğini hiç bilmiyordum yeni ve fikir verilen bütün balık yemlerini genel olarak deniyorum zor olan tekniklerle daha cok zevk alıyorum diye bilirim kısacası ilginc bir av oldu şekerle levrek yakalamak ama gercekten suda hareketleri cok iyi plastik simli olsa daha cok iş göreceğine inanıyorum
bu hafta sonu sazan da da denerim ama netice alacağımı sanmıyorum ama şöyle başı kırmızı ve geri kalanı sarı bir şebilen mad bulursam netice alınabilir. tabi denemek lazım ....pazar akşam sonucu veririm
Deneyen , Yorum yapan , Paylaşım yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Bir arkadaşım "Tatlı Suda kullanan varmı" diye sormuş. Geçen sene muhtelif göllerde mısır yerine bunun sarı renkte ve ufak olanlarını kullanmıştık. Verimli olmuştu. Tatlı su balıkçılığını çok sevmediğim için fotoğraf çekmemiştim. Alternatif arayan arkadaşlara öneririm. Bu foto internetten alıntıdır. fikir vermesi için eklenmiştir.
Hele havalar iyice düzelsin sarı ayıcık için hain planlarım var. Aynalıya ham ettireceğim. Belki gökkuşağına da.
Eeee buldun tabi cillop gibi yemi... Avlan bakalım Yanlız LAPOR açarken lütfen "Tarcan Tekniği" ile yakalanmıştır diye not düş. Selamlar İyi geceler...
Herkes şahit olsun aha da söz veriyorum. İnşallah güzel balıklar avlarsam laporun yem kısmına not düşeceğim. Aklıma şimdi geldi: Gökkuşağına kırmızısı daha uygun olur. Yalnız iki parça olacak şekilde uzunlamasına kesmek lazım ayıcığı.
İğneleri çıkart ama Birde kullanmadıklarından ye , Şaka bir tarafa dün şekerlemeciye uğradım. İnanılmaz güzel modeller var, Bu serinin devamını getireceğim sanırım. Selamlar.