. Ayrıca rica etsem , Bu takımları kullandıktan sonra olumlu/olumsuz olarak buraya not düşersen sevinirim . Hemde ileride kullanmayı planlıyan arkadaşlarımıza tecrübe aktarmış olursun. .
merhaba konunun tamamını okuyana kadar canım çıktı. bende size turna için bir yenen yem önermek istedim.. havuç,, havuçmu olurmu yav felen diyenleri duyar gibiyim. havucu ortadan bölün hafif bıçakla şekillendirin ve üçlü iğne bağlı olan çelik teli ortasından geçirn at çek yapmaya başlayın. eğer turna olan bir gölde iseniz ve yanınızda kaşıklarınız yoksa mutlaka deneyin. sonucunu yazın çünkü gerçekten işe yarıyor. hata nette videolarınıda bulabilirsiniz. avcı her koşulda yemini keşfetmelidir. fakat yıllardır onca yem varken hala yenilikler peşinde sürükleniyoruz buda işin zevki olsa gerek.
üff ne uzun konuymuşş sazan avında yem olarak " sazan alıştığı yemi yer. yani hangi baraj-gölet avlarsanız, oranın avcıları balığı hangi yeme alıştırmışlarsa onunla avlayın " demişlerdi. Biz memlekette (Ant-Korkuteli) bölgesinde çoğu zaman hamur kullanırız. ıslat yoğur al sana yem Ancak afyonkarahisar bölgesindeki göletlerde çoğunlukla makarna ve mısır kullanıyorlar. ve gerçekten afyonda ben hamur kullandığımda pek verimli olmadı ancak mısır küspesi ve makarnaya iyi balık geliyo diyebilirim. Gelelim konuya yani yem çok şık görünüyor. denemekten ne çıkar, bi gidince sazan avı için deneyeceğim inşallah. Teşekkürler
yavuz abi kullandığın mısır kuspesi küp şeklindemi altında altı kancamı var ? vidayamı takılmış ? eğer öyleyse bunu kullanmak yasak abi (eğer küspe öyleyse)
aa gerçekten mi, o tip iğneleme yasak mı? idk biz memlekette öyle değil de kurşun altta ve üstte 2-3 iğne şeklinde avlıyoruz. ama afyonda sizin anlattığınız şekilde avlama yapılıyor. demek yasak, uymak lazım Biz etik amatör balıkçıyız peki arkadaşım bu yasakları öğnebileceğimiz, takip edebileceğimiz resmi bir web sitesi var mı acaba? teşekkür ederim mrsparkle not: avatarındaki resimdeki tip boili değil mi. O tiple sazan avı iyi oluyor mu, biraz bilgi verebilir misin?
Yemi geçen yaz Didim/Akbük'te denedim, ama sonuç alamadım. Dip yemi olarak kullandım. Yapış yapış oldu, bu nedenle fazla kullanamadık. Belki tekneden denesem sonuç alabilirdim. Bu sene tatlısuda deneyeyim.