kırmızı renk 10mt den sonra etkisini yitirmeye başlar..15mt ye kadar da az buçuk rengi seçilir..bu sahtenin daları 30cm olduğuna göre dert etmebende yozuri var.ima sasuke var kırmızı gözlü..avlarıda var
son iki avımdada birer tane youzuri 30 tl den 60 tl zarara girince pahalı ürünlere bi alternatif olur diye düşündüm mesela pelican nitro modeli gibi
Siparişlerim elime ulaştı. Denemeden aksiyonu veya avcılığıyla ilgili birşey diyemem şüphesiz. İlk etapta alıp kurcalayıp gördüklerimi söylemek istiyorum: Çin üretimi olmasına rağmen üst seviyede ışıltılı hologramik yüzeye sahipler. Dış yüzey çizilse veya dökülse bile daha alt tabakalardaki desenleri gene görünmeye devam edecektir diye düşünüyorum. Hareketli bilya sistemi atışlarda kuyuğa yöneleceğinden daha uzak atışlar yapılabilir.Manyetik bilya sistemi göremedim ama hafifçe yapılmış bilya oyukları var bu yüzden de atıştan sonra bilyalar kafaya doğru gelip bu yuvalara oturup aksiyonu bozmayacaktır. Aldığım 3 modelin de burunlarında fazladan halkalar mevcut değil. Misina direk sayteye bağlanıyor. İğneler hiç haz etmediğim gümüş renkli (wmc diyorlar) iğne.Nedense bu tür iğneler bana hiç güven vermemiştir. Sanki biraz daha kör ve sağlam bir asılmada kırılacakmış hissine kapılırım hep. Genelde bunları klasik koyu bakır rengi iğnelerle değiştiririm. 2 çeşit gaga modeli kullanılmış. Bir tanesi klasik gaga diğeri de popperlara benzeyen ama sadece alta çıkıntı yapmış yeni yeni gördüğüm ağız yapısına sahip bir gaga modeli. 2 tarz da çok belirgin ve büyük yapılmadıpından az dalarlı oldukları kolay anlaşılıyor. Sahtelerin hepsi uzun ince ve kambur. Rapala maxraplere çok benziyorlar. Dediğim gibi denemeden,aksiyonunu görmeden,avını yapmadan puan vermek doğru değil ama fiyatlarını göre çok iyi görünüyor.Şimdilik ilk görüşlerim bunlar.Umarım bir fikir verebilmiştir. Aşağıdaki renk ve modellere göre bu yorumları yaptım: KENDO HARYU 125F SUNİ BALIK Renk no: :02 9,25 ¨ KENDO HARYU 125F SUNİ BALIK Renk no: :03 9,25 ¨ KENDO HARYU 125F SUNİ BALIK Renk no: :01 9,25 ¨ KENDO HARYU 95F SUNİ BALIK Renk no: :11 8,5 ¨ KENDO LV-MINNOW 105F SUNİ BALIK Renk no: :03 9,25 ¨ KENDO LV-MINNOW 105F SUNİ BALIK Renk no: :01 9,25 ¨ KENDO LV-MINNOW 105F SUNİ BALIK Renk no: :04 9,25 ¨
Sonunda Kendo'da piyasaya çıktı. Fotograftan gördüğüm kadarıyla güzel bir işçiliği var. Bazı modellerinin daları da tam bizim avlaklara göre. 0,30 metre dalarlı modeli özellikle. Özelliklerine bakınca fiyat olarak ta fena değil gibi. Ryobi trapperlara benzese de bence daha slim yapısıyla daha hoş gözüküyor ve başarılı olacakmış hissi veriyor. Ancak gene de önce bir aksiyonuna ve avlarına bakmalı. Avlarında ne kadar başarılı olur bilmem ama başarılı bir lansmanla piyasaya girdiğini söylemek lazım. Fiyat uygun, alanlara hayırlı olsun. Kullandıktan sonra da yorum yapılırsa çok daha faydalı ve yol gösterici olacaktır.
bi kendomuz eksikti o da oldu tam oldu, sahteyle uzun uğraşlar vermesine rağmen henüz bir levrek yakalama başarısı bulunmayan birisi olarak hadsizlik edip ürün hakkında ahkam kesmeyeceğim, ama hoş duruyor, hem ucuz hem iyi ürünleri hep sevmişimdir iyilik bölümünü test eden arkadaşlar ilerleyen günlerde yazar artık... merakla bekliyoruz...
Genco, iğneler VMC ise harbicen, hiç dokunma derim. Bir norveç iğne vardır, bir fransız iğne. Bu ikisi biri mustad, diğeri vmc, iğnede yüzünü kara çıkarmaz. Onlar tahminim PS serisi, yani Perma Steel. Emin ol, daha iyisini bulursun ama tanesi bir sahte parasına gelir: Gamakatsu, OWNER, yani japon iğne.
Mirim benim kast ettiğim çok kolay bulunabilen,mesela rapala markasının da sıklıkla kullandığı bakır rengine yakın http://www.avmarketi.com/asp/product/9686/RIVER2SEA-BUBBLE-POP-88-SUNI-BALIK mesela bundaki iğneler gibi. Bu beğendiğim dediğim iğneler hep elimi sahte çantasına daldırdığımda,sahteyi dalgın dalgın kurcalarken elime saplanan iğnelerdir. Oysa wmc olduğu söylenen sevmiyorum dediğim alüminyum rengi iğneler böyle kazara da olsa pek batmıyor bile. Belki psikolojiktir ama bana çelik değil,dökme pik veya alüminyum gibi göründüğünden soğuğum. Ama derseniz ki bu "alümiyon" üçlüler senin beğendiğin kara iğnelerden iyidir dokunmam,alümiyon alümiyon kullanırım.
Orjinal rapala markasi vmc kullaniyor sahtelerinde. Bakir rengi de siyahi, beyazi da ayni keskinlikte oluyor. Hight carbon malzemeden yapilip lazer kesimle sivrilestiriliyorlar.
Genco, iğneler VMC ise harbicen, hiç dokunma derim. Bir norveç iğne vardır, bir fransız iğne. Bu ikisi biri mustad, diğeri vmc, iğnede yüzünü kara çıkarmaz. Onlar tahminim PS serisi, yani Perma Steel. Emin ol, daha iyisini bulursun ama tanesi bir sahte parasına gelir: Gamakatsu, OWNER, yani japon iğne. Siz öyle diyorsanız,baştacı bile yaparım o "alümiyonları"
Geçen günlerde biraz yüzdürdüm 12.5 olan modelini. Atışı fena değil en arkadaki iğneyi biraz ağır bir iğneyle değiştirerek atış biraz daha düzeltilebilir. Sahtenin yüzüşüne bayıldım. Devamlı karın göstererek geliyor. Kuvvetli bir aksiyonu var hızlı çektiğinizde direnci hissediyorsunuz. İşçiliği kaliteli buldum. Bu tarz sahteler sıg su avlanma amaçlı yapıldığından kırmızı renklerin yok olmasını falan fazla kafaya takmamak lazım. Sahtenin gözlerini dünyaca ünlü Megabass Zonk modeli gibi yapmışlar. Gayet dikkat çekici ve belirgin bir kontrast oluşturuyor. Bence bu fiyata oldukça kaliteli bir sahte. Umarım 15-17 cm şöyle 20-30 gr'lık modellerini de yaparlar.
Bir yanlışı düzelteyim, VMC'nin iğneleri genellikle özel bir kesim yoluyla sivrileştirilir. Bu laser kesimden filan daha iyi netice verir. VMC buna cut point der.
3 gün önce forumdan Gacal arkadaşımla beraber akşam iş çıkışı buluşup 1 saat kadar yeni sahtelerimizi test etmeye çalıştık. Hava kararmaya yakın ve kıyı zaman zaman ilişkenli olduğundan tam bir test olmadığını kabul ediyorum. Bu yüzden denemelerimi forumda paylaşmamıştım. Fakat ilk izlenimlerim; ürünün piyasadaki üstün ve pahalı modellerin birleşimi olduğu,görüntüsü hologramik ışıltıları ve yarı şeffaflığının çok üst düzey olduğuydu. Çin üretimi olması sayesinde de çok çok uygun bir fiyata malolması belki de 1. tercih sebebi olacaktır çoğu kullanıcı için. Bunlar edilen tecrübeler,kısıtlı zaman ve ışıkta yaptığım atışlarda kıyaslamak gerekirse; uzun modelleri bile maxrap gibi ince modeller kadar aerodinamik olmadığından atışı daha kısa düşmekte. Aksiyonu dengeli,fazla yalpa vurmadan gelişi ve bilyelerinin sesi iyi. Dediğim gibi ciddi bir avda denemedikçe not vermek yanlış olacaktır fakat şimdiden tavsiye edebilirim.
bu sahteleri ilk Genco arkadaşımda gördüm. zaten yeni ne varsa onda görüyorum 03 no rengi ve 10.5cm boyunu aldım ve denedim. Atış : Neredeyse mükemmel. çantamda bulunan max-rap'lar artık devredışı gibi. max-rap'lar da her 10 atıştan 7'si paraşüt yapıyor bunda ise 10 atıştan 9 u istediğim hatta istemediğim kadar uzağa gidiyor. herhangi bir yalpalama ise kesinlikle yok. Aksiyon: 10 üzerinden 10. suda harika bir yüzüşü var. öyle güzel karın gösteriyor ki sahte attığımı bilmesem gelen balığa bak derim. çekim hızına göre aksiyon bozulması olmuyor. daları az olduğu için bence her türlü merada (eğer balık varsa) kesinlikle iş yapar derim. kısacası fiyat/performans olarak bakıldığında gerçekten mükemmel sahteler. Vedat Abi de demişti zaten artık 30-40 tl'lik sahtelere son.