Atışları denediğiniz havanın rüzgar şiddetini ve yönünüde belirtebilirse arkadaşlar iyi olur. Malum arkadan esen veya rüzgarsız havalarda bir sahtenin düz gidebilmesi için atış sistemine ihtiyacı olmuyor. Kıyıdan spin ile yapılan avcılık genelde sert havalarda ve rüzgara karşı ve asıl merak ettiğim nokta o, 5 - 6 şiddetinde ki rüzgara karşı atıldığında bu sahtede yalpalama problemi oluyor mu?
dün Kadıköy'de rüzgara karşı deneme fırsatı buldum. 0.22 misine ile 14-16 rüzgarda yaklaşık 20m kadar atabildim. hatta ido feribotunu silme geçti iskelenin diğer tarafında rüzgarı arkama alarak denediğimde 60m'lere ulaştı. açok büyük dalga olmadığı sürece aksiyonda bozulma olmuoyor. fakat gemi geçerken yaklaşık 1m kadar dalga oluştuğunda aksiyon saçmalayabiliyor.
Uluç; geçen hafta 12.5 cm olanı rüzgarda denedim. Sonra çıkartıp max rap 13 cm taktım. 3-5 metre daha uzağa erdirdim. Bana kalırsa atımı max rapler kadar başarılı değil.
13cm max-rap larin atimi 11cm ye gore cok daha iyi ama 8tl lik bir sahte ile 30tl lik bir sahtenin Arasinda 3-5m fark olmasi ki bana gore o kadar bile yok Onemli bir faarj degil. Ayrica max-rap larin cogu yandan ruzgar yediginde yalpaliyor. Hatta bazen aksiyonlari su altinda bozularak yan yan geliyor
Rüzgara karşı sadece 20 m ise o zaman geçiniz. Benim işimi görmez ama boğaziçinde su üstü kurşunla kullanılabilir.
Bu arada 3 - 5 m fark balık tutabilme ve tutamama arasındaki fark olabilir. 3. dalgaya erdirmek lazım sahteyi, 5 m geriye düşer dalgayı ıskalarsak balıkta alma şansımız oldukça düşer.
Bu markanın 3 boyda 7/8 modelini denedim. 3 boyutlu hologramik görüntüsü,komik denebilecek kadar ucuz fiyatı,aksiyonu ve uzak atışı sebebiyle toplamda her sahte çantasında en az 2 boy ve 3 farklı modeliyle bulunmayı hak ediyor. Uluç bey bu hafta gelmesini beklediğim (umarım ben taile çıkmadan elime geçer) klasik Amerikan bomber su üstüler var. Muhtemelen atış ve rüzgar direnci sayesinde aradığınız erişime sahipler.İncelediğimde haber ederim. Tek iğneli ve ağır dolgulu,aerodinamik sahteler rüzgarda daha iyi atılıyor bildiğiniz gibi.
Maxlerin dizaynındaki en büyük hata damak/dudak kısmının sonradan yapıştırma oluşu. Bu yüzden yamuk monte edilmiş çıkabiliyor. Ben max alırken bu kısmının düzgün olmasına dikkat ediyorum. 3-5 metre meraya göre fark edebiliyor. Balık 20 metre ilerideki taşın dibinde yemleniyorsa 15 metre atıp oradaki balığı alamazsınız. Ama 3-5 metrenin çok da önemli olmadığı zamanlar da oluyor. Açık atmak gerekliyorsa zaten 15-17 cm ya da ağır sahteler tercih ediyoruz. Bu kendoların da 15 cm'i olsa tadından yenmez. Bence max raplerle kıyaslamak yanlış zaten bir max alana kadar 3 4 tane kendo alıyorsunuz bu da büyük avantaj . Gittiği zaman üzülmezsiniz banghead .
Max lerin içindeki atış sisteminin takılması ve her zaman randımanlı olarak düz gitmemesi de ayrı bir dezavantaj ama balık aldığı kesin olarak bilinen bir sahte varken, neden maceraya atılayım neden ucuzda olsa para vereyim? Ucuz mal alacak kadar zengin değilim. Alman atasözü.
Amatör balık avında her zaman balık tutmak gerekmez. Adı üzerinde "Amatör Balıkçı" 20 defa gidersiniz 1 defa tutarsınız. Bulunduğum yerde 250km yol yapıp balıksız döndüğüm zamanlar çok oldu. Örnek "Kadir Levrek Peşinde" kullanıcı adlı arkadaşımız hemen hemen tüm sahteleri deniyor. yetmiyor kendi bişeyler yapmaya çalışıyor. Aynı zamanda Turgay Abi dünyada kullanılan sahteler ve avcılık şekillerini araştırıyor. Öğreniyor ve öğretiyor. Adı ne? "Amatör Balıkçı". Kullandıkları sahteler yada yemler 1 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Eminim ki çok daha pahalı sahte yada yemler de kullanıyorlardır. Ucuza aldığın bir çok malzeme pahalıya aldığın malzemeden kaliteli olabilir. Sen max-rap aldığınıda onun markasına 25 TL ürüne 5 tl verirsin. Ama kendo yada piyasaya çıkan yeni bir ürün aldığında şimdilik bizde bir marka değeri olmadığı ve bilinen bir marka olmadığı için 2 TL markaya 6 TL ürüne verirsin. Kimse kötü bir ürün ile piyasaya çıkmak istemez. İlk piyasa çıkarken tüm kozlarınızı oynarsınız. Eğer ürünler kötü ise zaten söz konusu dahi edilmez. Bu bir markanın tutunma çabasıdır. Eminim ki bu sahteler ile ilgili raporlara bağlı olarak fiyatta da oynamalar olacaktır. Seneye bu sahteye 25 TL verdiğinde o zaman için rahatlar ve "haa ucuz değil hemde iş yapıyor" dersin ama onu ilk kullanmanın hazzını hiçbir zaman alamazsın. çünkü senden önce kullananlar olmuş ve neticesini almıştır. Yani sana sadece kullanmak kalır. Rapala gibi bir markanın hatalı ürün üretmesini ben kesinlikle kabul edemem. Otomobil firmaları binlerce TL değerinde ki araçları geri çağırıyor ve dünyalar kadar zarar ediyorlar. Burada biz bas bas bu ürünler hatalı diye bağırıyoruz. Bırakın ürünleri geri toplatmak satın aldığımı ürünü bile değiştiremiyoruz biz de hala almaya devam ediyoruz. Neden ? Çünkü bir alternatifi yok. Rapalanın karşında ki ürünler Daiwa,IMA...vs. Onlar da çok pahalı ürünler. Oltayı atarken kaç defa düşünürsün kim bilir... Ucuza kaliteli ürün bulamıyorduk. ama artık var. Eurofish sahteler ile 15-17 rüzgarda 35-40m'ye atış yapıyorum. 6TL!!! max aynı rüzgarı yediğinde nereye gideceğini şaşırıyor. Kendo, fiyat/performans ilişkisine göre bence max'ları katlar... Eurofish sahtelerin veya 2TL'lik toby kaşıkların neler yapabildiğini raporlarımdan görebilirsiniz. Bu arada kimse bu markanın savunucusu olduğumu falan sanmasın. Rapala'nın çok kaliteli ve gerçekten güzel ürünleri var. Örneğin X-Rap'lar tek kelimeyle harika. Ama konu max-rap ise büyük konuşmak istemem ama artık en son tercihimdir. Uzağa gitme konusunda ise mesafe tamamen kendi amatörlüğümden kaynaklanıyor olabilir. Spin konusunda benden çok daha tecrübeli ve bilgili abiler-kardeşler var. onlar da bi denesin. Sonra tekrar tartışırız... Bu arada 10,5cm modellerin 12.5cm modellerine göre atımı çok daha iyi Sağlıcakla kalın...
Ben ctesi günü itibariyle aldım 12,5 cm olanlarından bugün deneyeceğim hatta aksiyonunun birde vidyosunu çekebilirim
9,5 ve 8,8 cmlerini denedik. Onlarında aksiyonu süper. Israrla denemelerim sonucunda 9,5 cm sarı olanı ilk balığını da tuttu
Ben bu hafta spot balıkçılıktan 3 tane aldım biri kırmızı gözlü mavi olan diğeri altın sarısı yeşil sırtlı olan 95liğin gaga yapısı levrek sahtelerini andırıyor 88 liklerin gagası ucuz 3-5 liralık sahtelerle aynı deneyip göreceğiz işe yarayıp yaramadıklarını......
Ürünü fiyatına bakmadan denemek lazım bende malzeme almaya gittiğimde görmüştüm.Gayet başarılı olmuşlar iyide yüzüyorlarsa bundan sonrası avcının kullanımına bağlı zaten.Uzağa atış için kullanılacak sahteler tercihse bence fiyatı pahalıda olsa bence tercih bu olmalı İMA BARBARBOSSA http://www.spotbalik.com.tr/Barbarossa-33gr-120cm-Maket-Balik,PR-27029.html
Amatör de olsa bir balıkçı her zaman balık tutmaya gider, balık tutar veya tutamaz orası ayrı konu ama ben balık tutmaya gittiğimde balık tutmak ve o balığı kıyıya alma isterim bunun içinde eşşeği sağlam kazığa bağlamaktan çekinmem. Değişik marka modeller denemek kişiyi ilgilendiren bir zevktir herkesi bağlamaz. Her amatör piyasaya çıkan her sahteyi almak denemek zorunda da değildir. Kendo ürünlerine kötü demedim zaten, benim işime yaramaz dedim. İsteyen istediği gibi alsın kullansın. Maxi katlar diyorsun da kendo lar ile levrek tutmuşluğun var mı? Boğazzda sarıkanat, lüfer avlarından bahsediyorum. Mesela 4 - 5 kg lık bir balık geldiğinde o iğneler balığı tartacak mı? Bakın sadece soru soruyorum bende merak ediyorum çünkü. Eğer iş yapar sahte ise neden alıp kullanmayayım? Ben bir sahteyi kullanmaya karar verirsem artık kaç para olduğunu düşünmem kullanırım o nu. Geçen sene av yaptığım yerdeki arkadaşlarda pahalı diye burun kıvırıyorlardı ama artık hepsinde birer ikişer tane maxrap var. Bide merak ediyorum sadece benmi 10 atıştan neredeyse 8 inde maxrap i düz bir şekilde ve etkili mesafelere atabiliyorum. Herkes atışı kötü diyor, bende diyorum ki yooo gayet güzel gidiyor. Arada saçmaladığı zamanda şöyle elinizle hızlı salladığınızda sıkışan bilyeler kurtuluyor ve eski haline geliyor. Ben de hiç bir markanın savunucusu değilim ama maxrap ler ile harika sonuçlar aldım ve burada hangi sahteyi almalıyım diye bir soru sorulduğunda, arkadaşlara denediğim ve iyi olduğundan sonuç alındığından emin olduğuım sahteleri önermek isterim. Sadece yüzüşü güzel diye sahte önermek gibi bir lüksüm olduğuna inanmıyorum.
Sahtenin aksiyonu süper heleki ağır sarımda mükemmel Ancaaaak bugün orta şiddette lodosta atım konusunda tamamen sınıfta kaldı Yani yine Max-rapsiz düğün olmuyor
Ucuz veya pahalı; herne ise... Alıp denemeden işe yarayıp yaramadığını kimse bilemez... Onun için alın bir tane deneyin öyle karar verin; kullanmadığınız yahut sadece resmini gördüğünüz bir ürün için konuşmak beyhude... Bu sahteler Cengiz Balıkçılık tarafından ürettirildi... Oldukça uzun süren araştırmalar ve denemeler sonucunda... Ürün Çin'de üretilmiş olabilir; ancak firma Japon... Zaten kalıbından ve boya kalitelerinden anlıyorsunuz ne olduğunu... 1 Max-Rap fiyatına 4 adet bundan alabiliyorsunuz ve görünüşe göre Max-Rap'ten aşağı kalmıyor... Tabi öndenemeler yapıldı diyelim; esas sezonda belli olur ne yapıp ne edeceği; ancak ben iş çıkartacağı kanaatindeyim; bu sahtelerden denemek isteyen var ise 6,5 cm.olanın çeşitlerinin epey kırıldığını da ilave edeyim... Lüfer ve Levrek esas hedef;; ancak çeşitli balıklarda da kullanılabilir; 4 adet aldım 6,5 olanın muhtelif desenlerinden; kısmetse yeni sezonda deneyeceğim... Bu arada biz çinekop ya da daha büyüklerine attığımız halde her aldığımız sahtenin iğnesini kendi kriterlerimize göre değiştiririz (ya iğne boyu ufak gelmiştir; ya da kalitesi düşük); şimdiye kadar istisna olmadı; ancak bu sahtelerde bu istisna da olabilir belki...
Ben bu yorumlara katılmasam nasıl olur? Misal dün akşam suyunda güzel mi güzel bir lodosa karşı max-rap 13 ve kendo 12,5 sınıfta kaldı Tamam max-rap ok gibi gidiyor ama nereye? Akıntının arkasını görmedikten sonra ne yapalım okunu Kendo; atımı benim lodosuma karşı gerçekten çok kötü, Renkler? Mükemmel hatta iğneleri olmasa yerim bir lokmada ama atamadıktan sonra müzelik Bu arada 60 metrelerden bahseden arkadaşa sesleniyorum!! İstanbulda kasırga haberi yoktu televizyonlarda Kendo ile rüzgarı arkana al yinede 60 metre atamazsın, max-rap 17 ile rüzgarı arkana al belki atabilirsin 60 metreyi çok kısa bir mesafe olarak görüyorsunuz sanırım Shimano nun AR-C sistemli sahteleri bile 66 metreyi zor görüyor iken siz kendo ile gördüğünüzü iddia ediyorsunuz Bilgileri doğru verelim lütfen.