Öncelikle birilerini kırdım, kızdırdım yada üzdüysem özür dilerim. sadece paylaşım için buradayız. denediğim sahte 10.5cm ve denemelerime göre atımı 12.5 cm den çok daha iyi. denediğim saatlerde rüzgar 23 knot (accuweather'in yanıldığını görmedim) yani yaklaşık 42km hıza denk geliyor. Tarih : 09.09.2012 saat 19:00 yer kadıköy. hava tam bir poyraz. 100m x 2 olmak üzere 200 m. misina sarılı 0.22 misine . atış sonrası dolgu misine gözüktü. ölçüm yapamadığım için yaklaşık mesafe verdim. kimseye ukalalık etmek istemem fakat 60m doğru atış ile inanın hiç de uzak bir mesafe değil. bkz : http://www.youtube.com/watch?v=MT6PtoxE7VY
:laughing: :laughing: Lütfen ağırlık transfer sistemli vidyolar ile vidyo hilesi yapmayalım Bunun kendi çekim vidyosunu istiyorum. 1 senedir rahatlıkla söyleyebilirim at-çek yapıyorum, yolladığınız vidyoları defalarca izledim vidyodaki şahıs ile bolca görüştüm Bende bir iki vidyo vermek isterdim ama gereksiz polemiğe dönüşsün istemiyorum, sonra başkaları giriyor araya. Hoş olmuyor yani. Bahsettiğiniz sahtede ağırlık transfer sistemi yoktur dolayısı ile yalpa yapar rüzgarda bu da atımını şüphesiz etkiler belki 1 atış 40 metre gitmiştir ama her atışta bunu göremezsiniz Sakın yanlış anlamayın sahteye kötü demiyorum, renkler mükemmel, max-rap lerin rengini katlar belki ama atımda sınıfta kaldı Neden mi? Levrek avında(yine at-çek bazında konuşuyorum) rüzgarı bir karşınıza aldınızmı kafanızdaki şapka uçuyor, o rüzgar o sahteyi adamın yüzüne tokat gibi vurur Geçenlerde sabah suyuna çıktık arkadaşlar max-rap 15 ile ben 17 ile çalışıyorum, lodos var, attığımız mesafeler tatmin edici olmadı ve elimiz boş döndük. Max-rap lerinde sınıfta kaldığı zamanlar oluyor anlayacağınız Ama Can abinin bahsettiği sahteyi denemek istiyorum ve yakın bi zamanda çantama ekleyeceğim sanırım o tatmin edici olacaktır
Bu arada söylemeyi unuttum Makine ve kamış ayrıca ip hepsi ile birlikte Turgay abi 4 silahşörler bir arada oldummu 60 atarlar
Turgay ın fılattığı sahte imahihi ima skimmer sahtesi olan varmı aramızda rüzgara karşı fırlatın,birde diğer sahtelerinizihihi not: ip deyil mono misina makinadan daha çabuk boşalır rüzgarlı havada örgü monoya göre daha açılır havada yani sahteniz ilerlerken...örgünüz kavis alır...
Stelladan bahsediyoruz abi hatta yanlış hatırlamıyorsam 4000XG modelinden monoya uygun değilki, ip daha avantajlı Gitti güzelim kayabalığıkaya
kadir usta nacizane bir sorum olacak. örgü , mono misinaya göre daha çok rüzgar tutuyor diyebilir miyiz ? bu arada skimmer rüzgarlı havalarda dahi müthiş... verdiğim para sonuna kadar helal olsun. :clap2: bir de salt modellerini getireydiler iyiydi
yaa Çağrı, amaç bildiklerimizi ve düşüncelerimizi paylaşmak değil mi ? bak hemşeri sayılırız. hatta hemşeriyiz bile. ben de malkaralıyım. son olarak konuya dönecek olursak max ların avcılığına kesinlikle birşey diyemem. ben ilk 11cm modelini aldım ve rüzgarı arkama alarak yaptığım bir atış sonucunda ilk levreğimi de bununla tuttum. şu anda sahteyi aldığım bin pişmanım. sonra 13cm modelini aldım. 11cm ye göre kat kat üstün. sen 15 ve 17 lik kullanıyorsun. eminim onlar 13 ten de üstündür. Tekirdağ'ın lodosunu iyi bilirim. sağlam rüzgarda kurşun atsan nafile. Altınova'da 30gr jig sahteyi 50m ye zor erdirdiğim zamanlar oldu ki bu böyle rüzgarlarda 10gr sahteyi yırtsan 20m ye zor erdirirsin. en azından ben yapamam. ben bu sahteleri (kendo) max ın 11 ve 13 cm modelleri ile karşılaştırdım ve inan çok tatmin edici sonuçlar aldım. hatta yeni olmasına rağmen bir kaç lüfer raporunda da gördüm. demek ki iş yapıyor yada yapacak derdim insanların çok paralar verip sahte mezarlığı yapmaması. ben aynı hataya düştüm ve şu anda sahteleri çantalar almıyor. attıklarım da cabası. kısacası durum böyle. iğneniz keskin olsun. rastgele
aynen öyle örgü daha çok rüzgar tutar monoya göre..kıyıdan dip avcılığı içinde denemiştim.balığı iyi hisetteriyor.lakin uzak mesafe atışlarında.rüzgar sağdan soldan esince.hele birde hedef noktan derinse.kurşun dibe inene kadar..atmak istediğin hedef noktadan sapıyor takımın..balık vururken tasma atıyorsun.kanca oturmadı..senin takım ayda yürüyen adam gibi havalanıyorhihi dipte..atıyorum mono tasma atma esnasında 70 80 hareket ettiyse yerinden bu daha fazla hareket ediyor..dikey dip avcılığı için olabilir (tekneden) ben kıyıda tercih etmiyorum örgüyü..matematik hesabı yaparsan..misina ortadan nadir kopar.örgü alıp ucuna ek yapmakidk ha birde şu var, örgü kullanlar ile mono kullanan kişilerin av raporlarını ortaya dökebilirizhihi
Belki yine bazı arkadaşlar çok geri kalmışsın diyecekler ama Mono misina suyu ve rüzgarı daha az tutar hatta bilinenin aksine. Takım kalınlaştıkça su tutması daha aza düşer. Örnek biz avlarda 0,70 el oltası kullanırız su tutmasın diye misina hafifedikçe tutarı fazlalaşır. bizim amacımız c şeklini almasın suya mukavim olsun diyedir. Katılan arkadaşlar olabilir denenmiş ve halen kullanılan bir metoddur. Kamışta bilemeyeceğim..
bu nasıl mesela http://www.avmarketi.com/asp/product/142334/SHIMANO-BUTTERFLY-CENTER-VORTEX-135-GR 135 gr ?
yav bişi sorucam size ama siz istanbulda avlanıyorsunuz haksızlık bu ama ben antalyadayım ve suan kendo ve strike pro sahtelere bakıyorum ve hesablama yapıyorum, 100 lira gibi bir masraf çıkararak bu sahtelerden almak istiyorum, ve barracuda sinavrit lara tarafına gidebilirsem levrek avlamak için alıcam nediyorsunuz alalımmı almıyalımmı birde rapala düğümü kullanıyorum genelde siz ne tür aparat veya rapala halkası ne kullanıyorsunuz onuda anlatıverinde tam olsun yaz ay balıksız gecti antalyada zaten canım sıtkın bari barracuda felan avlarım kışın okadar rezil memleket balıklar bitti :=) herkeze rastgele
arkadaşım sipariş etmişti kendo marka sahte gelmiş demin gittim kontrol ettim renkleri çok iyi sadece iğneler biraz mat duruyor aliminyum mudur artık neyse keskinlik yok ama kesin turna orkinos alır o sahteler eminim.