Bugünkü avımız...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Hangi balık limit altı?? Perspektif var, göz var nizam var.. İnsaf var..

Gazetenin sağdaki yeşil sütun çizgisi ile orta kıvrım çizgisini karşılaştırın; ilk balığın bulunduğu bölgede mi daha geniş? Yoksa en arkadaki balığın olduğu yerde mi dar?

İstavrit bile 20 cm üstü..

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar ilkokulda resim öğretmeni perspektifi anlatırken okulu kırmış heralde. Resmin altındaki cetvele bakıp en üstteki balığın uzunluğunu görmek ayrı bir yetenek olsa gerek. Gazetenin orta çizgisini ve haber küpürlerini izlerlerse belki gerçek uzunluklara ulaşabilirler. Ben sirkülerdeki 20 cm. sınırını takmam benim sınırım 17 cm diyen adam gelmiş zorla bana limitaltı balık yakaladığımı söylüyor:)

3. yekialem

yekialem burak

neyin persektifi ben anlayamadım...balıklar yanyana aralarında 10 mt mesafe yok hepsi yanyana.

4. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Aret,

Balıklar duruyosa ve müsaitsen 4 balığın yanına ayrı ayrı mezura koyup tekrar foto çek te herkez rahatlasın :)

5. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    20 cm. lik 5 tane cetveli arka arkaya 3 4 cm. aralıklarla sıralayın, sonra Aret'in çektiğine benzer açıdan ''yakın çekim'' yaparak fotoğraflayın.. Sonucu foruma yüklediğinizde neyin perspektifi olduğunu hep beraber görelim..

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Aret, sen bundan sonra tam yukarıdan kuşbakışı olarak çek fotoğrafları. Perspektif nedir bilmeyen arkadaşlar çıkabilir, taş düşebilir be bileyim herşey olabilir.

:D

not: bir de limit konusunda bu kadar hassas olan birinin, göz göre göre limit altı balık fotoğrafı paylaşabilme ihtimalini bile düşünebilmek için nasıl bir zihniyet gerekir onu da bilahare düşünmek lazım.

7. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Arkadaşlar perspektif kuralı resimler yada tablolarda belli mesafeler arasındaki uzaklığı göstermek için kullanılır ancak aralarında 5-10 cm uzaklık olan resimlerde bundan bahsetmek pek doğru olmaz. Ayrıca bırakın perspektifi gazetenin orta çizgisinden bakın 1 ve 2. balıklar limit üstü ama diğerleri limit altı. Perspektif varsa o zaman 1.ve 2. balıklar arasında neden yok o perspektif abi bırakın bu işleri artık size laf anlatmaya çalışmaktan gına geldi. Bellli yaşa gelmiş insanlarsınız artık bazı şeyleri görün buradaki 1 ve 2. balık ok ama diğerleri 18-19 cmden büyük değil.

8. Konuyu uzatmayıp Aret arkadaşa afiyet olsun desek... :)

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Valla bence de..

10. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bu konuyu uzatan zaten aret,.. haftalardır ben delikanlı gibi 18-19 cm olanları alıyorum diye bana laf yaptı. Şimdi kendi alıyor.

11. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Dostum tarafsız olarak resim yüklüyorum karar senin. ilk başta bana da limit altı gibi geldi ancak resmi görünce sende hak vereceksin göz aldanması olduğuna

[​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

çizgileri gazete küpürlerinin hizasına göre çizdim sonra da balıklara taşıdım.

12. yekialem

yekialem burak

limit altıda olsa üstüde olsa fotodaki balıkları bende olsam bende alırdım.gayet iri ve vicdanım rahat olurdu.benim tek derdim ali arkadaşımız 17-18 cm alırken herkezin ona sanki memleketteki balıkların bitişinin tek sebebi ali arkadaşımız gibi davranılmış olmasıydı.milimlerin hesabını yapmamalıyız.aretin suya iade ettiği gibi balıklar hakikaten alınmamalıdır.ama fotodakiler gayet iri ve güzel.afiyet olsun

13. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Sevgili Ali, yakın çekim fotolarda perspektif olgusu daha belirgin olur.. Kaldı ki 1. Balığın boyunun 25 cm. olması göz algısını daha da etkiliyor ve arka kısımdakileri daha da ufak gösteriyor..

14. 3182

3182

Aret güzel balıklar. O gün keyfine diyecek yoktu peş peşe balıkları alırken maşallah :D

Ayrıca limit altı balıkları ölçüp tekrar suya salman çok güzel bir davranış. İnsanlarda ufaktan bir bilinç oluştu ilk başlarda salma oranı çok düşükken artık etraftanda küçük balıkları suya iade edenleri görüyorum.

15. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bırak abi ben artık hiçbişey yazzmıyorum. Millete laf anlatamıyoruz. Herkes taklsın kafasına göre.

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sana özelden yazdığım gibi tartışmaya hiç karışmadım ve üyelerden gereken cevapları aldın. Bundan sonra göz göre göre iftira atmadan önce 1 kere daha düşünürsün.

17. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    balıklar bencede uygun afıyet olsun aret

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Kadem abi rapala avının keyfi başka gerçekten. Ben de son günlerde balıkları suya iade edenlere daha fazla rastlıyorum. Sen ve Birol abi gibi avcılar bu işin öncülerisiniz, uzun zamandır sizi izliyorum tuttuğunuz 4 balığın 3ünü geri saldığınıza şahidim. Bu davranış karşısında insanların önce şaşırarak baktığını sonra yavaş yavaş kendilerinin de balık salmaya başladığını görüyorum. Umarım bu bilinç zamanla daha da artacak.

19. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    afiyet olsun hocam. daha iyilerini tutarsin insallah.

20. prozac25

prozac25 İhsan

Günlerdir 4-5 arkadaş arasında cereyan eden saçma sapan bir tartışmayı izliyoruz!!! Kimsenin de bu duruma yeter dediği yok. Güncel kıyı raporlarının paylaşıldığı yerde bu tartışma bence hiç olmuyor. Lütfen ya taraflar artık kendi işine baksın ya da başka bir konu başlığı açıp bu tartışmanızı sürdürün. Burada artık rapor sunulmasını istiyoruz etik tartışması değil.

Bu arada bu sözlerimi yanlış anlayıp bunların tartışılmasını istemediğimi sanmayın. İstediğim bu başlıkta tartışılmaması. Açın başka başlıkta herkes limitler konusunda ne düşündüğünü yazsın. Ama lütfen burada olmasın.